Új nyomtatók a 100 éves fivértől

0

Brother DCP-350C

Brother DCP-770CW

Az idén 100 esztendős Brother cég egy új nyomtatócsaláddal lepi vásárlóit, melynek a BH7e nevet adta. A multifunkciós, tintasugaras nyomtatók beépített képszerkesztő szoftvert és LCD kijelzőt is kaptak. Kiemelkedő tagjuk a DCP-770CW printer, amely alacsony ára mellett 3,3” képátlójú LCD monitort és Wlan csatlakozást is kínál.

Szintén újdonság a tintakímélő, mégis jó minőséget biztosító Innobella technológia, valamint a megújult optikai karakterfelismerés (OCR).

A 100. születésnap alkalmából a Brother minden szériában egy-egy “Annyversary” modellt is megjelentett, melyet plusz szoftverekkel és kiegészítőkkel hoz forgalomba.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

100 éves a Brother

Nyomtatóújdonságok 2008-ban

Az idén százéves, Európában 50 éve jelenlévő japán Brother cég mind a tintasugaras, mind a lézer termékkategóriában megújította nyomtatóválasztékát. A szolgáltatásaikkal és ár/érték arányukkal kiemelkedő Brother termékek minden kategóriája egy „Anniversary” változatot is kapott a kerek évforduló alkalmából, melyek plusz ajándékszoftverekkel és kellékekkel hívják fel magukra a figyelmet.

A Brother új tintasugaras, multifunkciós nyomtatócsaládja a BH7e széria, melynek hazai all in one szegmensében a Brother a 3.-4. helyet foglalja el. Az újdonságok kiemelkedő ár/érték arányuk mellett számos, a kategóriában egyedülálló tulajdonsággal rendelkeznek. A BH7e család LCD kijelzős tagjainál beépített program ad segítséget a számítógép nélküli képszerkesztéshez. Magán a nyomtatón korrigálhatjuk a vörösszem effektust, részletet nagyíthatunk, nyomtathatunk fekete-fehér vagy szépia képet, stb.

A család DCP-770CW jelű tagja ezen felül megnövelt, 3,3”-os kijelzővel, wlan csatolóval is rendelkezik, meglepően alacsony ár mellett. Ez egyben az első vezeték nélküli, tintasugaras hálózati nyomtató, melyet a Brother Magyarországon is forgalmaz. A készülékekhez a cég ajándék fotószerkesztő szoftvert biztosít, és automatikus elérhetőséget az internetes Brother Creative Center-hez. Itt a felhasználók számára technológiai segítség érhető el a minél tökéletesebb fotónyomtatáshoz, valamint kész fotókeretek, naptárak, fotóalbumok is letölthetők.

Szintén újdonság az Innobella rendszer (inno – innovatív; bella – szép), mely különösen gazdaságossá teszi a fotónyomtatást, hiszen minőségromlás nélkül csökkenti az egyes képpontokhoz szükséges tinta mennyiségét. Az új nyomtatócsaládhoz új tintacsomagok is a polcokra kerülnek, melyekkel a nyomtatási költség akár 20 százalékkal csökkenthető. Minden típushoz jár a szoftveres nyomtatástámogatás, melynek felületén figyelemmel kísérhető a nyomtató állapota, tintaszint és más fontos adatok. Megújult OCR (optikai karakterfelismerő) szoftver került a gépekbe, mely tökéletesen kezeli a magyar ékezetes betűket is.

További közös jellemzője az eszközcsaládnak, hogy a készülék frontján található USB-csatlakozón keresztül nem csak közvetlenül, számítógép nélkül nyomtathatunk képeket, de pendrive-unkra szkennelhetünk is. A képeket a hálózati nyomtatók nem csak helyi adattárolókra tudják menteni, de akár egy előre meghatározott internetes szerverre is. A BH7e termékcsalád a műveletek során JPG, TIFF és PDF formátumokat támogat.