Vezeték nélküli vakukioldó: Profoto Air

0

A svéd Profoto – a világ egyik vezető studióvakukat gyártó cége – bejelentette Air nevű termékcsaládját. Ezen név alatt rádiós vakukioldókat fog forgalomba hozni, melyek 8 csatornán, csatornánként 6 vakuval képesek kommunikálni. A nagy átviteli sebességnek köszönhetően akár 1/1000 mp-es szinkronidő is használható. Ezt a használt 2,4 GHz-es frekvencia és az ultragyors áramkörök teszik lehetővé.
Az új rendszert a Photokinán mutatja be a gyártó.

Sajtóközlemény:

A Profoto bemutatja a Profoto Air vezeték nélküli, rádiós rendszert!

Stockholm, 3 Szeptember, 2008 – A Profoto a professzionális vaku és stúdiótechnikai eszközök gyártója ma bejelentette az új Profoto Air Rendszerét.

Az új, rádiós rendszer segítségével ön szabályozhatja, elsütheti vakuegységeit akár 300m távolságról vagy más helyiségből is.
A rádiósjelzésű digitális rendszer 2,4 GHz sávon működik, 8 csatornán és csatornánként 6 csoporttal képes vezérelni és kommunikálni. Beállíthatja a vakuk teljesítményét és a beállító fényeket, vezeték nélkül kioldhatja vakuit, nem lesz szüksége kábelekre többé.
A Profoto Air hihetetlenül gyors, (100 μs gyors üzemmódban), a fotográfus akár 1/1000s-es szinkronidőt használhat a kamera és a vaku típusától függően.
A Profoto Air három különböző verzióban lesz elérhető.

A Profoto Air Remote egy vezeték nélküli teljesítmény szabályozó és kioldó a Profoto generátoraihoz.
A Profoto Air Sync egy távkioldó amely bármilyen márkájú vakuhoz használható, a Profoto Air USB adóvevő pedig összeköti a vakuit a Profoto Studio Air-rel, a szoftverrel, amellyel teljes méretékben vezérelheti vakuit a számítógépről.

A Profoto Air Remote beépített tartozéka minden új Pro-8 generátornak.