Két új Sony objektív teljes képkockához

0

A Sony új tükörreflexes gépe mellett két új objektívet is bejelentett, melyeket az Alpha DSLR-A900-zal is használhatunk.

Carl Zeiss Vario Sonnar T* 16-35mm f/2.8 ZA SSM

Szuper nagylátószögű objektív 17 lencsetaggal, 13 csoportba rendezve. Az objektívbe egy extra-alacsony szórású (ED) és egy szuper-alacsony szórású (Super ED) tagot is elhelyeztek a kromatikus aberráció minimális szinten tartása érdekében. Ezen felül 3 aszférikus lencse segít a homogénebb és torzításoktól mentes kiváló kép elérésében.
A Carl Zeiss T* bevonata hatékony védelmet nyújt a nemkívánatos becsillanások ellen, ezzel együtt kiváló kontrasztot és színeket biztosít.
A gyors és precíz élességállítást ultrahangos motor (SuperSonic Wave Motor – SSM) végzi.

Sony 70-400mm f/4-5,6 G SSM

Az új teleobjektív áttöri az áltagos hobbi teleobjektívek 300mm-es gyújtótávolság határát, s egészen 400 mm-ig kínál kiváló nagyítást. Az 5,7×-es zoomobjektívben a G-széria prémium lencsetagjait helyezték, számszerűen 18-at, 12 csoportba rendezve. Ezek között két extra-alacsony szórású (ED) tag is megtalálható a nagy kontraszt, a remek felbontás és a színhiba minimalizálása érdekében. A 9, kerekített lamella segítségével természetes hatású háttérelmosást érhetünk el.
Az új 70-400mm-es teleobjektív 1,5 méteres közelponttal és 0,27x-es leképezési aránnyal rendelkezik, mely kategóriájában kiemelkedő érték. Az élességállítást ebben az objektívben is ultrahangos motor (SuperSonic Wave Motor – SSM) végzi.