Sony Alpha SLT-A57

0

A Sony bejelentette legújabb tükrös, cserélhető objektíves (A-bajonettes) fényképezőgépét, az Alpha SLT-A57-et, mely a szintén féligáteresztő technológiával készült SLT-A55-öt váltja a sorban. A fényképezőgép nem valódi optikai keresőt, hanem egy egyedi fejlesztésű, 1,44 millió képpontos elektronikus keresőt (Tru-Finder) használ, mely 1,1x-es nagyítású és 100%-os lefedettségű.

Az új modell 16,7 megapixeles Exmor HD CMOS szenzort kapott, mely 16,1 megapixeles valós képméretet nyújt, és elődjéhez hasonlóan APS-C méretű (23,5 x 15,6 mm). Érzékenységét ISO100 és 16 000 között változtathatjuk, de kiterjesztett beállításként az ISO 25 600 is elérhető. Az érzékelő elmozgatásával beépített stabilizátort is kapunk.

Egyik érdekes újdonsága a világ első, automatizált portré képkivágás funkciója. Az Auto Portrait Framing az arcfelismeréssel együttműködve utólag az általa ideálisnak vélt képterülethez igazítja az arcot, és ennek megfelelően vágja meg a képet.

A gép videóban is kiemelkedő képességekkel rendelkezik. A Full HD (1080p) mozgóképek akár 50p képfrissítéssel is készülhetnek, de elérhető a 25p is. A mozgóképfelvételhez az összes kreatív beállítási módot elérhetjük (P, A, S, M).

Sorozatban 12 kép/mp-re lesz képes a fényképezőgép, melyhez az új Tele-zoom Continuous Advance Priority AE módot használja. Ebben a módban az objektív legtágabb rekeszbeállítását (vagy F3,5-öt) használ a gép 1,4x-es képkivágással, mely 8,4 megapixeles képméretet jelent.

A készülék hátuljára egy 3”-os méretű, 921 000 képpontos, kihajtható Xtra Fine LCD került.

A Sony Alpha SLT-A57 áprilisban kerülhet a boltokban, kb. 700 dolláros bevezető áron. A gyártó által kínált 18-55mm-es kitobjektívvel 800 dollárba kerül majd.

A Sony egy új LED lámpát is kiad HVL-LE1 néven, mellyel elsősorban az SLR videósoknak akar kedvezni. Az akkumulátoros tápellátású lámpa márciusban a boltokban lehet, ára pedig 250 dollár körül alakul.

A Sony Alpha SLT-A57 főbb tulajdonságai:

  • 16,1 megapixeles Exmor APS HD CMOS érzékelő
  • A-bajonettes objektíveket fogad
  • BIONZ feldolgozórendszer
  • ISO100-16 000 érzékenység ( kiterjesztve: 25 600)
  • Szenzor-mozgatásos stabilizátor
  • 15-pontos fókuszrendszer
  • Full HD (AVCHD 2.0) videók, 50 kocka/mp frissítéssel
  • 12 kép/mp sorozat (8,4 megapixelen)
  • 3D pásztázó panoráma
  • Elektronikus kereső (1,44 millió képpont, 100% lefedettség, 1,1x nagyítás)
  • 3”-os, kihajtható LCD, 921 000 képponttal
  • Automatikus portré kivágás
  • 2x-es Clear Image Zoom (digitális)
  • HDMI kimenet
  • Memory Stick és SD/SDHC/SDXC kompatibilitás
  • Lítium-ion akkumulátor (550 kép egy töltéssel)

Sajtóközlemény:

  Sony α57

A Sony díjnyertes félig áteresztő tükör technológiája egy új, gazdagon felszerelt fényképezőgépben

A Sony a mai napon jelentette be az TIPA innovációs díjjal* kitüntetett, félig áteresztő tükör technológiával készült fényképezőgép családjának legújabb modelljét, az α57-et. Ennek a kreatív megoldásnak köszönhetően a beérkező fény egyidőben jut a CMOS és az AF szenzorra, így folyamatos autofókusz működést biztosít fényképek, sorozatfelvételek és videók készítésekor egyaránt. A komponálás és a fókuszbeállítás valósidejű előnézetben ellenőrizhető a nagyfelbontású Tru-Finder™ keresőben, amely széles látószögben jeleníti meg a kép 100%-át. Ezáltal pontosan az kerül a felvételre, ami a keresőben is látható.

A közönségkedvenc Sony α55 továbbfejlesztéseként az α57 sokféle prémium funkciót kapott, amelyek az egy osztállyal feljebb levő készülékekre jellemzők. Így az új modellel a kezdő fotósok számára is adott a technológiai háttér, hogy kifogástalan minőségű fényképeket és Full HD videókat készíthessenek, rugalmas kreatív lehetőségek mellett.

Az α57-tel hihetetlen sebességű, 12 kép/mp-es sorozatfelvétel készíthető az új Tele-zoom Continuous Advance Priority AE módban. A funkció lényege, hogy a szenzor középső tartományát 1,4x értékre nagyítva könnyedén lehet tűéles, közeli sorozatfelvételeket készíteni még mozgó tárgyakról is.

Világújdonságként a Sony ebben a modellben mutatja be az új „Auto Portrait Framing” funkciót. Az arcfelismerő funkciót a professzionális kompozíciós szabályokkal ötvözve a fényképezőgép meghatározza a tárgy helyzetét, majd automatikusan a megfelelő keretbe foglalja. A Sony ugyanakkor a „Pixel Super Resolution” technológiával biztosítja, hogy a kép témája a felesleges részek levágása után is teljes felbontásban maradjon. Ráadásul a fényképezőgép az eredeti és a komponált verziót is elmenti.

A komponálás, a fókuszbeállítás és az expozíciós beállítások kényelmesen, pontosan lekövethetők élő előnézetben a Tru-Finder™ elektronikus keresőn. Az optikai keresőkkel rivalizáló 1 440 000 képpontos keresőben a kép 100%-a látható. A külön megjeleníthető információk, mint a digitális vízszintmérő és a kompozíciós rács kényelmes fotózást biztosítanak.

A részletgazdag képeket a 16,1 megapixeles Exmor™ APS HD CMOS szenzor biztosítja, amely a legújabb BIONZ képalkotó rendszerrel működik együtt. A Sony által az α77 és az α65 fejlesztésekor tökéletesített nagyteljesítményű processzor hatékonyan képes kezelni a képek sokaságát, alacsony zajtartalmú fotókat és Full HD videókat eredményezve.

A BIONZ processzornak köszönhetően a kreatív lehetőségeket az extrém széles érzékenységi tartomány (ISO 100-16000) is bővíti, így természetes, alacsony zajszintű képek készíthetők – még magas zársebességi beállításokkal, vagy vaku nélkül, rossz fényviszonyok között fotózva is.

Az α65 esetében már bemutatkozott 15-pontos AF rendszer 3 kereszt szenzora gyors, precíz TTL fáziseltolásos autofókuszt nyújt. Az új fejlesztést képviselő tárgykövetéses AF az arcokat vagy bármely más kiválasztott elemet pontos fókuszban tart – még akkor is, ha a megadott tárgy előtt egy másik elhalad.

Az α57 segítségével kifejező Full HD videofelvételek is készíthetők a precízen dolgozó autofókusznak köszönhetően. Az „AVCHD (Ver. 2.0) Progressive” kompatibilitással Full HD felbontású filmek akár 50p (progresszív) képfeldolgozással is rögzíthetők. A 25p minőség választható, mellyel moziszerű hatás érhető el. A videofelvétel során a kifinomult vezérlést a teljesértékű P/A/S/M felvételi módok biztosítják, gyakorlatilag korlátlan kreatív lehetőséget adva a fotós kezébe.

Az új, SLT-A57 félig áteresztő tükrös Sony fényképezőgép 2012 áprilisában jelenik meg Európában.

Sony α57 Összefoglaló:

  • Nagysebességű, 12 kép/mp felvétel állandó autofókusz mellett (Teleobjektíves, folyamatos AE prioritás módban is)
  • Full HD 50p videofelvétel teljesértékű P/A/S/M vezérléssel
  • A világon elsőként** „Auto Portrait Framing”
  • Új, nagyfelbontású Tru-Finder™ kereső 100%-os képlefedettséggel
  • 16,1 megapixeles Exmor™ APS HD CMOS szenzor ás a legújabb BIONZ processzor
  • Kibővített érzékenységi tartomány ISO 100 – 16000 között
  • 15-pontos AF rendszer 3 kereszt szenzorral

*2011 április
**2011 decemberében. A cserélhető objektíves digitális fényképezőgépek között.