Sony Alpha 5000 (a5000, ILCE-5000)

0

Elsősorban a mindennapok fotós segédeszközének ajánlja új gépét az A5000-et a Sony. A kis rendszerkompakt a világ eddigi legkönnyebb (227 gramm) cserélhető objektívese, mely WiFi szolgáltatással is rendelkezik. Objektív csatlakozója a NEX és A rendszerkompaktnál megszokott E-bajonett. A Sony jelenleg 20 különböző objektívet kínál a rendszerhez.

Az A5000 20,1 megapixeles APS-C méretű CMOS képérzékelőt kapott, és a gyártó legújabb BIONZ X feldolgozórendszerét, mely a fullframe A7 és A7R modellekből lehet ismerős. Ennek köszönhetően gyors és jó minőségű FullHD videofelvételre is lehetőségünk nyílik majd. Az érzékenység ISO16000-ig növelhető.

Az automata és manuális üzemmódokat kínáló gép különleges kezelőszervet, egy zoomkart is kapott, mellyel könnyedén állíthatók a Power Zoom típusú optikák.

A gép WiFi és NFC szolgáltatásának köszönhetően képeink könnyedén megoszthatók bármilyen kompatibilis mobil eszközzel, sőt a fényképezőgép távvezérlése is megoldható. A Sony PlayMemories szolgáltatás több mint egy tucat telepíthető szoftvert kínál, melyekkel tovább növelhető a gép szolgáltatásainak sora. Ilyen például a megújult Time Lapse 2.0, mellyel időeltolásos expo sorozat készíthető, vagy a Sync to Smartphone, mely automatikusan mobilunkra tölti az elkészült képeket.

A készülék hátulján egy 180 fokban felhajtható LCD monitor kapott helyet, mely funkciója az önarcképek készítésekor lesz hasznos.

A Sony A5000 márciusban kerülhet a boltokba. A Sony 16-50mm-es Power Zoom optikájával kitben 600 dollárt kérnek majd érte.

Új kiegészítőként fekete színváltozatban is kiadja a gyártó az E 55-210mm F4,5-6,3 objektívet, mely belső felépítésében és minőségében a korábbi ezüst színű verziót idézi. Az új objektív 350 dollárba kerül majd márciusi megjelenésekor.

A Sony A5000 (ILCE-5000) főbb tulajdonságai:

  • 20,1 megapixeles APS-C CMOS
  • új generációs BIONZ X processzor
  • ISO100-16 000 érzékenység
  • FullHD videó, 60i/30p frissítéssel
  • sztereó hangfelvétel
  • beépített Wi-Fi/NFC (megosztási és távvezérlési lehetőséggel)
  • felhajtható, 3″-os, 460 ezer képpontos LCD
  • zoomvezérlő kar (Power Zoom optikákhoz)
  • Photo Creativity mód
  • 3,5 kép/mp sorozat
  • belső vaku (4-es kulcsszám)
  • Sony PlayMemories szoftverek telepíthetők
  • SD/SDHC/SDXC és MS Duo memóriák támogatása
  • lítium-ion akkumulátor (420 kép egy töltéssel)

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A Sony bemutatja a világ legkisebb és legkönnyebb, cserélhető objektíves, Wi-Fi-képes fényképezőgépét*

Az A5000 tükörreflexes minőségű, kreatív és stílusos képek készítését teszi lehetővé, anélkül, hogy felesleges többletsúlyokat cipelnénk magunkkal fotózás során.

  • Nagyméretű, 20,1 megapixeles Exmor™ APS HD CMOS szenzor és BIONZ X processzor a részletgazdag képekért.
  • A 180 fokban kifordítható LCD panel segíti az önarcképek egyszerű elkészítését.
  • Könnyű, kompakt váz kipattanó vakuval.
  • NFC és Wi-Fi segítségével okostelefonokról és tabletekről egy érintéssel vezérelheti fényképezőgépét, vagy megoszthatja fényképeit
  • A PlayMemories Camera Apps™ alkalmazás és kiegészítő Photo Creativity fényképezési lehetőségek.

A világ legkisebb és legkönnyebb, cserélhető objektíves, Wi-Fi-képes fényképezőgépe a súlycsoportjától elvárt teljesítménynél magasabbra teszi a mércét képminőség és vezérelhetőség tekintetében. A nagyméretű, 20,1 megapixeles Exmor APS HD CMOS szenzor és a BIONZ X processzor segítségével az A5000 hihetetlen kis méretét meghazudtolva kitűnő képeket készít.

Az új A5000-es jelentős előrelépés a kompakt fényképezőgépekhez képest; professzionális képminőséget biztosít egy olyan gyönyörűen formatervezett vázban, mely akár még egy zsebben is elfér. Elég kicsi és könnyű ahhoz, hogy bárhová magunkkal vigyük, tökéletes alternatíva tükörreflexes fényképezőgépünk mellé. A mindössze 210g** súlyú kompakt váz beépített vakunak is helyt ad, melynek segítségével a sötétebb helyeken megbújó részletek is láthatóvá válnak. A fényképezőgép markolata is újra lett tervezve, így biztos kézben tarthatjuk, bármelyik E-bajonettes objektívet csatlakoztatjuk hozzá.

A képminőséget a tükörreflexes méretű, 20,1 effektív megapixel felbontású Exmor APS HD CMOS szenzor biztosítja, mely óriási mennyiségű képi információ rögzítésére képes. Ezt tovább fokozza az új generációs BIONZ X processzor – ugyanaz, mely a méltán híres α7 és α7R full-frame fényképezőgépekben is megtalálható. A részletgazdag fotózás lehetőségét növelő, területspecifikus zaj és fényelhajlás mértékét csökkentő technológiák biztosítják a még finomabb textúrákat és az alacsony képzajt, bármilyen tárgyat is fotózunk. Az érzékenységet immár manuálisan is állíthatjuk, egészen az ISO 16000-es értékig, melynél lenyűgöző képeket készíthetünk még félhomályban is.

Az egy kézzel rögzített selfiket (önarcképeket) egyszerűen elkészíthetjük a fényképezőgép kényelmes markolatának és 180 fokban kihajtható LCD képernyőjének köszönhetően, amelynek segítségével karnyújtásnyi távolságból komponálhatjuk meg az A5000-el rögzített képeket. A Soft Skin Effect bőrlágyítási hatás automatikusan kisimítja a ráncokat, eltünteti az árnyakat és gyönyörűbbé teszi a bőrt az általa felismert arcokon – így még vonzóbb képeket készíthetünk a segítségével. Az ergonomikusan elhelyezett kar lehetővé teszi az optikai zoom*** ujjbeggyel történő állítását anélkül, hogy az objektív testén kellene elforgatnunk a beállító gyűrűket.

A beépített Wi-Fi lehetővé teszi az egyérintéses kapcsolat létrehozását az Xperia készülékekkel vagy más NFC kompatibilis andoridos okostelefonokkal és tabletekkel****. Így egyszerűen, vezetékek nélkül is megoszthatjuk a képeket az okostelefonunkon keresztül. A Smart Remote Control intelligens távvezérlés egyetlen érintéssel aktiválható, mely összeköti a fényképezőgépet az okostelefonnal vagy a tablettel, így lehetővé téve, hogy távolról is készítsünk képeket és megnézzük azokat.

A PlayMemories Camera Apps alkalmazás kiszélesíti a fényképezési élményt az egyre növekvő számú ingyenes és fizetős alkalmazások segítségével, melyek között megtaláljuk az izgalmas kreatív hatásokat, a hasznos segédprogramokat és még sok minden mást. A Time-lapse 2.0-s verziója immár képes folyamatosan követni a környezeti fény változását fotózás közben. A vadonatúj Sync to Smartphone alkalmazás minden alkalommal, amint a fényképezőgépet kikapcsoljuk, automatikusan továbbítja az elkészült képeket egy előzetesen regisztrált okostelefonra. A továbbított fotók ezután szintén automatikusan továbbirányíthatóak a PlayMemories Online fiókba, amennyiben az okostelefonra telepítve van a PlayMemories Online alkalmazás, és az All Sync szinkronizálási beállítás van kiválasztva.

További információk erről az alábbi oldalon: www.sony.net/pmca/

Az egyedülálló Sony Photo Creativity kezelőtulajdonságok lehetővé teszik a képhatások és a háttér elmosásának mindenki számára érthető, egyszerű, intuitív beállítását. Egy gomb megnyomásával és egy vezérlőtárcsa eltekerésével azonnal láthatjuk a kiválasztott hatás képét az LCD képernyőn, egy leírással együtt, mely a kevésbé tapasztalt fotósok számára is egyszerűvé teszi a funkció használatát.

Az A5000 tartozékai között megtaláljuk az új, keskeny LCS-EBB táskát, melybe elegánsan illeszkedik a fényképezőgép. Az LCS-BBN puha hordtáska és a STP-XSR1 vállszíj megjelenése stílusos, színében a géppel harmonizál. Az LCS-BBN egy „táska-a-táskában” stílusú puha hordozó, mely ízlésesen megbújik egy hátizsákban vagy bőröndben. Ezeken felül elérhető az ACC-TRW kiegészítő csomag, amely egy BC-TRW elemtöltőt és egy NP-FW50 újratölthető akkumulátor csomagot tartalmaz.

Hogy még jobban illeszkedjen az A5000 megjelenéséhez, a sokoldalú SEL55210 E55-210mm F4.5-6.3 teleobjektív immár a fényképezőgéphez passzoló fekete színben is kapható.

Az A5000 cserélhető objektíves digitális fényképezőgép 2014 márciusában kerül az európai boltokba.