Lensbaby optika Android mobilokra

0

Androidot futtató mobil eszközökre is megjelenik az amerikai Lensbaby cég eredetileg csak iPhone termékekre szánt Sweet Spot Lens (LM-10) nevű kiegészítő optikája.

Az objektív segítségével a fotó egy kisebb részén kiemelhetjük a fontosabbnak vélt témákat, míg a többit körkörösen elmossa az optika. A kiegészítőt használhatjuk absztrakt állóképek, vagy videók létrehozásához.

A mobil eszközre meglévő objektívje köré mindössze egy öntapadós hátlapú fémgyűrűt kell ragasztanunk, és erre helyezhetjük a mindkét végén mágneses Sweet Spot „lencsét”. Az objektív elejére a Lensbaby konverterei (tele, halszem, stb) is hasonló módon felhelyezhetők.

Az optika mellé egy Android 4.1-4.4 (és iPhone 4S/5/5S/5C) verziókon futtatható kamera szoftver is jár, melynek élőképén különböző színhatások és az éles terület helyzete is beállítható.

A cég jelenleg Kickstarter kampányt folytat a gyártás beindításához szükséges pénz előteremtésére, mely úgy tűnik bőven összejött, így nem sok tényező akadályozhatja meg, hogy ősszel forgalomba ne kerüljön a Sweet Spot Lens, mely a pénzgyűjtő kampány részeként 20 dollárral olcsóbban, vagyis 50 dollárért (+15 dollár posta) rendelhető meg, még egy bő hétig.