Hasselblad H5X

0

A svéd Hasselblad bejelentette a középformátumú H4X utódját, mely a H5X nevet kapta, és ugyanúgy SLR kialakítású lesz, mint elődje. A fényképezőgép a gyártó HC és HCD optikáit fogadja, melyekkel automata és kézi élességállítás is lehetséges, de adapterrel használhatók a Hasselblad C-csatlakozós objektívek is. Az autofókusz egy passzív középpontos keresztszenzorral működik, 1-90 fényérték tartományban, gyengébb megvilágítás esetén hatásos segédfényt használ a gép.

A készülék alapvetően egy filmes rendszer része, de a svéd gyártó digitális hátfalait is fogadja, mint például az új H5D-50c MS, H5D-200c MS és a CFV-50c típusok. Külső gyártók hátfalai tekintetében a H4X modellel egyezik meg kompatibilitása. A gép markolata és kezelése a Hasselblad H5D digitális fényképezőgépet idézi. A gyártó ehhez a modellhez ajánlja másodgépnek a H5X-et.

Az érzékenység ISO16 és 6400 között állítható, de természetesen a hátfaltól is függ. A záridő tartomány 1/800 mp-től 18 óra lehet, a fénymérés pedig szpot, középső szpot és középre súlyozott. A gépben beépített vaku is helyet kapott, melynek szinkronideje 1/800 mp.

A H5X négyféle, különböző betekintésű, és nagyítású, cserélhető keresővel kapható, így a fotós választhat szemmagasságú és felső betekintésű kiegészítőt is.

A több mint 800 grammos készülékhez egy 2900 mAh-ás lítium-ion akkumulátor jár.

A fényképezőgép ára nettó 4595 dollár lesz kereső nélkül (keresővel 5795 dollárba kerül).