Ricoh WG-M1

0

A Ricoh extrém felvételi körülmények közé szánja most bejelentett WG-M1 típusú akciókameráját, hiszen a készülék 10 méteres mélységig vízálló, ellenáll 2 méterről történő leejtésnek és -10 C fokos fagynak is.

A 14 megapixeles CMOS szenzorral szerelt kamera 30 kocka/mp sebességű FullHD (H.264) videofelvételek, vagy állóképek készítésére alkalmas. Sorozatban akár 10 kép/mp-el is fényképezhetünk.

Optikája 160 fokos látószögű, kisebb látószöget képkivágással érhetünk el.

Tetején egy 1,5″-os LCD ad élőképet, de a Wi-Fi szolgáltatásának köszönhetően akár okostelefonon/tableten is látható a kép, vagy távvezérelhető a kamera. A felvételek Micro SD vagy Micro SDHC kártyákra menthetők.

A kamerához rengeteg kiegészítő (pl bukósisakra, vagy csuklóra erősíthető tartó, illetve markolat) kapható majd.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

RICOH WG-M1
A WG széria akciókamerája, vízálló, ütésálló kivitelben – minden típusú outdoor és víz alatti használatra

Örömmel jelentjük be a RICOH WG-M1 digitális akciókamerát. A víz- és ütésálló WG széria új tagja ultra nagylátószögű objektívével jó minőségű fotókat és videókat készíthet a szabadban és a víz alatt.

Az akció jelentekben való helytállás érdekében – víz alatt és felett is – a RICOH WG-M1 10 méteres mélységig vízálló, anélkül, hogy védőburkolatba kéne helyezni a kamerát; ellenáll a 2 méteres magasságból történő esésnek; illetve -10°C-ig fagyálló. Az ultra nagylátószögű objektívvel dinamikus Full HD videók rögzíthetőek, jól visszaadva a távolságokat. A kb. 14 megapixeles szenzorral gyönyörű, nagyfelbontású állóképek készíthetőek, míg gyorssorozat módban kb. 10 kép/másodperces sebességgel fényképez az új modell. A WG szériától megszokott küllemet öltötte magára, emellett kényelmes funkciók tárházát tartogatja az akciókamerákat kedvelő felhasználóknak: állókép és video módban is megtekinthető az élőkép a 1,5 incses LCD kijelzőn, vagy W-LAN segítségével a felhasználó okostelefonján vagy táblagépén a megfelelő applikációt használva. A rengeteg tartozék segítségével gyakorlatilag bárhova rögzíthető a WG-M1, ezáltal eddig nem látott perspektívák és jelenetek is megörökíthetőek lesznek.

Főbb jellemzők

1. Egyszerű víz alatti felvétel vízálló tok nélkül

A víz alatti objektívvédő csatlakoztatásával, a WG-M1 kimagasló minőséget nyújt 10 méteres mélységig, egy órán át tartó folyamatos működés mellett (IPX8 vagy JIS Class 8 kategóriákkal egyenértékű vízállóság). A WG-M1 ütésállóságot is kapott, mely kibír egy két méterről történő becsapódást is*, porálló (JIS Class 6 porállósággal egyenértékű), illetve fagyálló -10°C-ig. Mindezek a tulajdonságok rendkívül megbízhatóvá, minden körülmények között helytálló akciókamerává teszik a WG-M1-et. Mivel nincs szükség külön vízálló tokra, a felhasználó nagyobb szabadságot élvezhet, és jobb minőségű hangfelvételeket élvezhet videofelvételeinél.**

* A RICOH IMAGING tesztelési eljárása alatt mért értékek (két méteres magasságból, 5cm vastag tömör furnérlemez felületre ejtve), a 516.5 ütésállóság 810F MIL-Standardnak megfelelően.
** Amennyiben a felbontás 848 x 480 pixel (120fps) kerül kiválasztásra, hang felvétele nem lehetséges.

2. Full HD videofelvétel kreatív eszközökkel

A WG-M1 Full HD videofelvételt kínál a H.264 formátumban, jó minőségű, hosszú videoklipeket készítve (1920 x 1080 pixel felbontásban, 16:9 képaránnyal) akár 30 kép/másodperces képfrissítéssel*. A digitális rázkódáscsökkentésnek köszönhetően, a felhasználó makulátlan videót rögzíthet különböző látószögekkel. A WG-M1 kreatív eszközöket is kínál, hogy a megkönnyítse a komplikált videofelvételt, például „Mozgásérzékelés”, amikor automatikusan elindítja a felvételt mozgás észlelésénél; “Folyamatos felvétel”, amely 5-10 perces időközönként új klipet indít; “Nagysebességű videofelvétel”****, mely slow-motion visszajátszásra alkalmas felvételeket készít; illetve “Time Lapse Video”, ami intervallumfotózást tesz lehetővé. Mindezeken felül micro-HDMI kimenet teszi lehetővé a felvétel külső audio-vizuális eszközökön való megjelenítését.

* Egy videofelvétel maximum hossza 25 perc.
** A látószög változhat egyes képméreteknél. Víz alatti módban a látószög 90°.
*** A közepes és szűk beállítások csak 1920 x 1080 pixeles (30fps) felbontással használhatóak.
**** A felbontás 848 x 480 pixelre rögzítve (120fps), illetve a videoklip maximális hossza 60 másodperc.

3. Nagyfelbontású állóképek ultra nagy látószöggel (kb. 160°) és 14 effektív megapixellel

A WG-M1 élethű, nagyfelbontású állóképeket készít a kb. 14 effektív megapixeles CMOS szenzornak, az alacsony zajkarakterisztikának, illetve a gyors adatkiolvasásnak köszönhetően. Állókép készítésénél négy látószög közül választhatunk: Széles (160°),* Közepes,** Szűk** és Víz alatti. A WG-M1 gyorssorozatra is alkalmas, kb. 10 kép/másodperces sebességgel.

* A látószög változhat egyes képméreteknél. Víz alatti módban a látószög 90°.
** A közepes és szűk beállítások csak 10M és 14M felbontásban használhatóak.

4. Funkcionális, outdoor használatra tervezett design

A vízálló WG széria küllemét örökölve, a WG-M1 tökéletesen alkalmas az aktív outdoor használatra. A 1,5 incses LCD kijelzővel szerelt akciókamerával készült felvételeket egyből visszanézheti a felhasználó, de a kép komponálásánál is nagy segítséget nyújt. A nagy gombokkal könnyen válthatóak a felvételi módok, még kesztyűben is. A kamera alján állványmenet található, így univerzális csatlakozást nyújt a már megszokott kiegészítőkhöz. A WG-M1 fekete és narancssárga színben lesz kapható.

5. Vezeték nélküli csatlakozás okostelefonokhoz távoli vezérléssel

A WG-M1 applikációját installálva az okostelefonra vagy táblagépre, a felhasználó különböző funkcióit érheti el az akciókamerának: megtekintheti az élőképet, elindíthatja a felvételt, de a videofelvételt is követheti élő adásban. A felhasználó nem csak visszanézheti, de le is töltheti a felvételeket okostelefonjára, amit az applikációval meg is szerkeszthet, majd feltöltheti közösségi és képmegosztó portálokra.

6. Egyéb jellemzők

  • Arcfelismerés AF & AE funkció, automatikus fókuszálás és fénymérés az arcra
  • WG rögzítő kiegészítők, hogy bárhova rögzítő legyen a kamera
  • Karabíneres szíj, hátizsákra, vagy övre rögzíthetőségért
  • Micro SD vagy Micro SDHC kompatibilitás

Opcionális tartozékok

O-MA1531 WG Grip Adapter
Markolat egykezes felvételhez.

O-MA1532 WG Angle Adapter
A három részből álló kiegészítő segítségével bármilyen irányba állítható a kamera.

O-CM1532 WG Adhesive Mount 2
Kamerarögzítő erős öntapadós felülettel, mely nagyobb a standard öntapadós rögzítőtől, ami a csomagban mellékelve van. Biztonsági zsinórral is fel van szerelve, hogy biztosan ne lehessen elhagyni.

O-CM1533 WG Wrist Strap Mount
Csuklóra rögzítéshez, minden extrém sporthoz.

O-CM1534 WG Peg Mount
A földön való elhelyezésre alkalmas rögzítő (pl. golfhoz).

O-CM1535 WG Magnet Mount
Fém tárgyakhoz való rögzítő, erős mágnessel.

O-CM1536 WG Helmet Strap Mount
Bukósisakokhoz való rögzítő, mely alkalmas kerékpározáshoz.

Már fogalomban lévő kiegészítők

O-CM1471 WG Adhesive Mount
Kamerarögzítő erős öntapadós felülettel az arra alkalmas eszközökre való rögzítéshez (pl. kenu, bukósisak, kerékpár, stb.).

O-CM1472 WG Handlebar Mount
Csíptetős kamerarögzítő csövekre való rögzítésre.

O-CM1473 WG Suction Cup Mount
Tapadókorongos rögzítő sima felületekre, mely áthelyezhető.