SLR Magic APO-HyperPrime CINE 50mm T2.1

0

A hongkongi SLR Magic új objektívet mutat be a Photokina 2014-en, az APO-HyperPrime CINE 50mm T2.1 standard fix objetkívet, amelyet kifejezetten videózásra tervezett.

Az objektív két gyűrűvel rendelkezik, egyik a rekesz fokozatmentes állítását teszi lehetővé, míg másikuk az élességállításért felelős. Utóbbi 300 fokban fordítható körbe a teljes fókusztartományban, így könnyítve meg a precíz beállítást.
Optikai felépítése a teljes tartományban tűéles képet biztosít, még teljesen nyitott blendénél is, így főképp portrék és közeli témák bemutatásánál ideális.
Ahogy a többi APO-HyperPrime CINE objektív, úgy az 50 mm-es változat is kompatibilis az SLR Magic 1.33x 50 anamorh adapterrel, így az objektív rajzolata és a szenzor felbontása a 2.35:1 oldalarányú filmezésnél is kihasználható.

Az SLR Magic APO-HyperPrime CINE 50mm T2.1 standard objektív PL bajonettel kerül forgalomba, de erről könnyedén átalakíthatjuk majd a PL-mFT (micro FopurThirds), PL-E (Sony) és PL-EF (Canon) adapterek segítségével.

Az objektív jövőre kerülhet forgalomba, ára egyelőre nem ismert.