Ricoh WG-30w

0

A Ricoh egy éven belül frissítette vízálló kompakt sorozatát, hiszen a most bejelentett WG-30w elődje, a WG-20 idén februárban érkezett. A gép különlegessége a strapabíró kivitel, ami annyit jelent, hogy 12 méterig merülhetünk vele víz alá, leejthetjük 1,5 méterről, illetve ellenáll 100 kg nyomásnak és -10 C fokos fagynak.

Az új modell 17 megapixeles, 1/2,3″-os CMOS szenzort kapott, tényleges felbontása pedig 16 megapixel. Az érzékenység ISO125 és 6400 között állítható.

A fényképezőgépen egy 28-140mm (ekv.) gyújtótávolságú zoomobjektív található, mely 5x-ös zoomátfogást kínál F3,5-5,5 fényerő mellett. Emellett 7,2x-es digitális zoom is választható. A 9-pontos, kontraszt alapú autofókusz rendszer 1 cm-ről is képes élesre állni. Normál fókuszmódban fél méterről fényképezhetünk. Szolgáltatásai közé tartozik a témakövetés és az arcfelismerés is.

A WG-30w nem kínál expozíció állítási lehetőséget, de több mint 20 témamód áll rendelkezésünkre, köztük a vízalatti fotózást és videózást segítő beállítások, vagy például éjszakai és HDR mód. Az automatikusan beállított expozíciós értékek +/-52 Fé tartományon belül felülbírálhatók az expo kompenzáció segítségével.

Videót legfeljebb Full HD felbontásban készít 30 kocka/mp sebességgel és mono hanggal. Ezen kívül 720p felbontású videó készítésére lesz lehetőségünk. Hátulján egy 2,7″-os, 230 ezer képpontos LCD kapott helyet.

A fényképezőgép beépített vakut, önkioldót, HDMI kimenetet és 68 MB beépített memóriát kínál, mely SD, SDHC vagy SDXC kártyákkal bővíthető. Helyet kapott benne a Wi-Fi (802.11b/g/n) szolgáltatás is, de ezt csak a ‘w’ jelzésű típusokban találjuk. A gyártó kicsit olcsóbban kiadott egy WG-30 típusjelű, Wi-Fi nélküli változatot is, de az csak néhány országban lesz kapható. A magyar forgalmazásról nincsenek információink.

A Ricoh WG-30w változat kb. 300 dolláros áron lesz kapható jövő januártól.