HTC RE

0

A mobiltelefonjairól ismert HTC bejelentette első akciókameráját, mely a RE nevet kapta. A rendkívül letisztult formavilágú, kis készülékről túl sok infót nem árult el a gyártó, annyit azonban tudni, hogy egy 16 megapixeles szenzort kapott, mellyel állóképek, vagy 30 képkocka/mp-es Full HD videó rögzíthető.

820 mAh-es akkumulátora egy töltéssel kb. 1200 fotó, vagy 1 óra 40 percnyi videó felvételéhez nyújt elegendő energiát. Bemutató videójából az is kiderül, hogy lassított mozgóképre és időeltolásos (time-lapse) funkcióra is képes lesz.

A fix gyújtótávolságú optika 146 fokos látószöget nyújt, fényereje 1:2,8.

Külsejét úgy alakították ki, hogy egy kézben használva is kényelmes legyen, de különféle állványokra, gyári tartókra is felerősíthetjük. Jól visel az időjárás viszontagságait is, így például esőben, vagy akár egy medencében is használható tok nélkül (IPX7 vízállóság).

A kamerába microSD kártyákat helyezhetünk. Felvértezték Bluetooth és Wi-Fi kapcsolattal is, így a mobilunkra telepített RE alkalmazás segítségével Android vagy iOS eszközökre is azonnal áttölthetők a videók és fotók.

A HTC RE mellé többféle kiegészítő vásárolható, például tapadókorongos, vagy bilincses rögzítésű tartók, kiterjesztett kapacitású akkumulátor, töltő állvány és autós töltő. A RE elsőként az USA-ban lesz kapható októbertől, de később egyéb piacokon is megjelenik.