|
| Szerző |
Üzenet |
hosszulepes Kő-tag
|
Elküldve: 2012. December 22. 14:24 Hozzászólás témája: |
|
|
Cimborám sokat jár Romániába, apránként megtanulta a nyelvet. Talán még aradi postacím is akad. Még gyűjtöm a lóvét, úgyhogy van idő, hogy kialakuljon. Köszi  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
erz Törzstag
|
Elküldve: 2012. December 22. 13:11 Hozzászólás témája: |
|
|
| hosszulepes írta: | | Közel vagyok a határhoz, érdekel a téma. Komolyabb telére pályázok, és olcsóbb annyival, hogy elgondolkodtam a témán... Köszi. |
Én is minden fotós cuccomat eddig ott vettem a használt objektíveken kívül. Nagyon korrektek. Sajnos csak Bukarestben van üzletük ahol személyesen is át lehet venni az árut. Az országba bárhová kiküldik a neten rendelt dolgokat, de külföldre nem tudom igen-e. Ha tudnál románul vagy valakivel meg tudnád beszélni, hogy beszéljen velük helyetted telefonon, akkor szerintem meg lehetne kérdezni hogy Magyarországra átvinnék-e neked ha a határ közelében laksz.
Na, meg is kérdeztem chat-en az egyik alkalmazottuktól a honlapon és azt mondta, hogy nem tudják sajnos külföldre futárszolgálattal kiküldeni, akkor sem ha közel van a határhoz a település. Személyesen kellene érte menni Bukarestbe ebben az esetben. Vagy lehet morfondírozni: ha valakivel megrendelteted aki itt lakik Romániában a határ mellett közel hozzád és megkéritek a futárt hogy lépjen át a határon, vagy te mész utána személyesen stb... csak akkor nem a te neveden lesz a számla és a garancia... bonyolult... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
hosszulepes Kő-tag
|
Elküldve: 2012. December 22. 12:02 Hozzászólás témája: |
|
|
| Közel vagyok a határhoz, érdekel a téma. Komolyabb telére pályázok, és olcsóbb annyival, hogy elgondolkodtam a témán... Köszi. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Tondy Hallga-tag
|
Elküldve: 2012. December 21. 19:43 Hozzászólás témája: |
|
|
| Azt konkrétan nem tudom h melyik városban van a forgalmazónak kirendeltsége, viszont meglehet, hogy Bukaresten kívül másutt is kézhez veheti az ember a gépet. Nekem 2 nap alatt szállították le Bukarestből Szatmárnémetibe. 19-én délután megrendeltem, és 21-én délután kézhez is kaptam. Tehát az ország egyik végéből a másikba 48 óra alatt le is hozták. Ha utána szeretnél nézni, h esetleg melyik városban lehet még személyesen átvenni, akkor itt az oldal ahonnan vásároltam a felszerelést: http://www.f64.ro/ |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
hosszulepes Kő-tag
|
Elküldve: 2012. December 21. 16:50 Hozzászólás témája: |
|
|
| Ha jól értem, akkor weben megrendelted és kiszállítják a lakcímedre. Elvi lehetőség volt-e, van-e arra, hogy az üzletükben vegyed át? Ha igen, akkor melyik városban? Köszi |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Tondy Hallga-tag
|
Elküldve: 2012. December 21. 7:53 Hozzászólás témája: |
|
|
| Más körülmények között itt is jóval drágább, csak az egyik foto-s cuccokat értékesítő weboldalon tele van karácsonyi akciókkal. csak azért ennyire olcsó. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
PZoli64 Kő-tag
|
Elküldve: 2012. December 20. 22:34 Hozzászólás témája: |
|
|
Ez nagyon komoly, hiszen nálunk csak a váz belekerül majdnem 170.000Ft-ba. Az állvány után
keresgélve sejtettem, hogy itt a szomszédban veszed a gépet.  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Tondy Hallga-tag
|
Elküldve: 2012. December 20. 7:54 Hozzászólás témája: |
|
|
Köszi szépen.
Mivel én Erdélyben élek, lejben vásároltam, ami 2.500 lej. De ha nem promózva veszem meg akkor 3.400 lej lett volna. Az a 2.500 lej olyan 160.000 Ft körül van, ha jól számolom.
Remélem megjön ma vagy holnap, s akkor leírom h h tetszik. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
PZoli64 Kő-tag
|
Elküldve: 2012. December 19. 22:00 Hozzászólás témája: |
|
|
Használd egészséggel. Mennyibe kerül egy ilyen összeállítás?
Ha megérkezik és mindent jól körbenéztél, akkor írd meg a véleményed a teljes felszerelésről. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Tondy Hallga-tag
|
Elküldve: 2012. December 19. 19:10 Hozzászólás témája: |
|
|
Na ma délután megrendeltem életem első tükörreflexes fényképezőgépét:
Nikon D90 Body + 18-55mm f/3.5-5.6 DX VR + Nikon CF-EU05 táska + SanDisk Ultra SDHC 8GB UHS-I Memóriakártya + Fancier WT3530 - állvány + Kenko UV MC Digital szűrő. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
PZoli64 Kő-tag
|
Elküldve: 2012. December 15. 18:54 Hozzászólás témája: |
|
|
| Tondy írta: | Idő közben a weboldalon a Nikont ajánlatát is bővítették, már nem csak gépváz és obi, hanem táska, memókártya és állvány is került a csomagba, ugyanazon az áron. tehát minden amit a Canon ígér, kivéve a teleobi. De asszem mégiscsak a Nikont veszem meg, jobbnak találom a gépvázat.
Köszönöm mindenkinek tanácsokat... kb szerdáig lehet még írogatni, mer csak jövő héten tervezek vásárolni. |
Így még kedvezőbb az ajánlat. Később pedig vehetsz egy Tamron, vagy egy Nikon 70-300-as VR-t.
Le ne maradj az ajánlatról.  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Tondy Hallga-tag
|
Elküldve: 2012. December 15. 16:55 Hozzászólás témája: |
|
|
Idő közben a weboldalon a Nikont ajánlatát is bővítették, már nem csak gépváz és obi, hanem táska, memókártya és állvány is került a csomagba, ugyanazon az áron. tehát minden amit a Canon ígér, kivéve a teleobi. De asszem mégiscsak a Nikont veszem meg, jobbnak találom a gépvázat.
Köszönöm mindenkinek tanácsokat... kb szerdáig lehet még írogatni, mer csak jövő héten tervezek vásárolni. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
hosszulepes Kő-tag
|
Elküldve: 2012. December 15. 12:29 Hozzászólás témája: |
|
|
| Megvenném a kenont és kiköhögnék egy IS-es kitobit pluszba (20-25 ezer forint). És van egy teléd, ami ugyan nem a legjobb, de legalább tele. Kísérletezni, tanulgatni nagyon jó, és rekeszeléssel javul a minősége, tehát tudsz vele használható képeket lőni. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
PZoli64 Kő-tag
|
Elküldve: 2012. December 14. 23:15 Hozzászólás témája: |
|
|
| Én a Nikon D90-et választanám. Nekem a kereső az ami feltétlenül jobb a D90-ben. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Peti- Törzstag
|
Elküldve: 2012. December 14. 12:37 Hozzászólás témája: Re: Canon EOS 550D + csomó mindnen? vagy Nikod D90 alapobiva |
|
|
| Tondy írta: | Sziasztok.
Felszerelés csere előtt állok, és nagy dilemma nehezíti döntésem.
A rendelkezésemre álló pénzből kb kétféle variáns mellett dönthetnék.
Mi a véleményetek?
Tehát az ár ugyan az, több pénzem nem lévén, drágábbat ne ajánljatok.
1. Canon EOS 550D, EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 III + EF 75-300mm f/4-5.6 III (Non-USM) - tehát itt van a gép, 2 obi, de van még egy 8GB-s memókártya és egy táska, amibe minden tartozék belefér.
Az objektívekben egyikben sincs IS, és a legolcsóbbak kategóriájukban, de 150.000 Ft-ért jobbat nem várhatok.
2. Nikon D90 + Nikon AF-S 18-55mm f/3.5-5.6 G VR objektív.
Ehhez egyéb nincs. Az ár ennyit foglal magában.
Mit szóltok? melyik lenne a jobb döntés?
Mellesleg újságíró vagyok, egyfelől ezért kellene, mellesleg hobby fotós is, szeretek a természetben barangolni, (ezért is húz szívem a canon felé, mert ahhoz van teleobi)
Maga a két gépváz mennyiben különbözik? |
Én a Nikonra szavaznék. Ahogy hallottam a Nikon kit objektíve nagyon jól sikeredett, plusz ha munkád során is használnád, akkor nem mindegy, hogy van-e képstabi vagy nincs. A D90 is alkalmasabb szerintem munkára, mint az 550D.
Természetet fotózni kezdetnek bőven elég a kit obi is. Ha kevésnek bizonyulna, akkor a jövőben olcsón lehet venni hozzá manuális Nikkor obikat, amiket ha jól tudom minden gond nélkül kezel a D90. Olcsó alatt azt értem, hogy napi 1-2 kávé árából néhány hónap alatt összejön az ára, és egyik szenvedély helyett a másikra költöd a pénzt. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Tondy Hallga-tag
|
Elküldve: 2012. December 14. 8:57 Hozzászólás témája: Canon EOS 550D + csomó mindnen? vagy Nikod D90 alapobival? |
|
|
Sziasztok.
Felszerelés csere előtt állok, és nagy dilemma nehezíti döntésem.
A rendelkezésemre álló pénzből kb kétféle variáns mellett dönthetnék.
Mi a véleményetek?
Tehát az ár ugyan az, több pénzem nem lévén, drágábbat ne ajánljatok.
1. Canon EOS 550D, EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 III + EF 75-300mm f/4-5.6 III (Non-USM) - tehát itt van a gép, 2 obi, de van még egy 8GB-s memókártya és egy táska, amibe minden tartozék belefér.
Az objektívekben egyikben sincs IS, és a legolcsóbbak kategóriájukban, de 150.000 Ft-ért jobbat nem várhatok.
2. Nikon D90 + Nikon AF-S 18-55mm f/3.5-5.6 G VR objektív.
Ehhez egyéb nincs. Az ár ennyit foglal magában.
Mit szóltok? melyik lenne a jobb döntés?
Mellesleg újságíró vagyok, egyfelől ezért kellene, mellesleg hobby fotós is, szeretek a természetben barangolni, (ezért is húz szívem a canon felé, mert ahhoz van teleobi)
Maga a két gépváz mennyiben különbözik? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|