Cikkek:

Exkluzív: Nikon D7200

Irházy Róbert (Birdie) - 2015. március 3. 09:00 (Fényképezőgépek (exkluzív))

Exkluzív: Nikon D7200

A Nikon tegnap jelentette be APS-C szenzoros DSLR gépcsaládjának legújabb, felső-közép kategóriás frissítését, a D7100 utódát, a Nikon D7200-at. Első körben úgy tűnhet, hogy alig történt változás az elődmodellhez képest, mi azonban utánajártunk, mi előnyt tud felmutatni a D7200.

Magyar fotós szervezetek és intézmények

Petur - 2015. március 2. 09:00 (Egyéb)

Magyar fotós szervezetek és intézmények

Magyarországon nem csak a fotózásnak, de a fotós szakmai szervezeteinek is van hagyománya. Ezek neveivel leggyakrabban pályázatok vagy kiállítások anyagaiban találkozhatunk, miközben a kisebb klubok mellett jelentős szerepük van a fotós közélet alakításában.

Manfrotto Klyp+ kiegészítő csomagok iPhone-hoz

Petur - 2015. február 25. 09:00 (Egyéb)

Manfrotto Klyp+ kiegészítő csomagok iPhone-hoz

Ha ki szeretnénk használni mobiltelefonunk fotó képességeit, nem árt hozzá néhány kiegészítő sem, csakúgy mint a fényképezőgépekhez. A kiegészítőkben otthonos Manfrotto a Klyp+ kiteket kínálja az iPhone 5 és 5s tulajdonosok számára, melyekben tokot, állványt, lámpát és objektív konvertereket találunk.

Kipróbáltuk: Nikon D5500

Petur - 2015. február 23. 09:00 (részletes digitális fényképezőgép teszt)

Kipróbáltuk: Nikon D5500

Az idei évet az új, belépő szériás D5500 bejelentéséve kezdte a Nikon, mely egy-két nagyobb és sok kis szoftveres újdonságot hozott. Mivel részünkről annak idején kimaradt az előd, egy részletes teszttel mutatjuk be az utódot.

Lowepro Toploader Pro 70 AW II

Irházy Róbert (Birdie) - 2015. február 20. 15:00 (Táskák)

Lowepro Toploader Pro 70 AW II

Hasábjainkon általában méretesebb fotóstáskákat szoktunk bemutatni, pedig bőven akad olyan helyzet is, amikor nem akarjuk, vagy nem is tudnánk magunkkal vinni az összes objektívünket, csupán a gépet és egy jobb utazózoomot szeretnénk biztonságban tudni. Erre kínál remek megoldást a Lowepro Toploader szériája, amelyből nemrégiben egy komolyabb darab járt nálunk.

Sirui TY-350

Irházy Róbert (Birdie) - 2015. február 18. 09:00 (Állványok)

Sirui TY-350

Nem, ez most nem egy újabb kompakt állvány tesztje. Ez annál sokkal spécibb és sokkal inkább a komoly fotósoknak készült. Aki komoly teleobjektívvel dolgozik, előbb-utóbb érezni fogja, hogy kell neki egy ilyen. De hogy mi is ez? Cikkünkből fény derül rá.

Exkluzív: Olympus OM-D E-M5 Mark II

Petur - 2015. február 16. 09:00 (Fényképezőgépek (exkluzív))

Exkluzív: Olympus OM-D E-M5 Mark II

Prágában jártunk az Olympus Action Factory rendezvényén, mely nem volt más, mint az OM-D széria legújabb modelljének, az E-M5 Mark II-nek sajtóbemutatója. Első benyomásunk a gépről.

Fortepan: a digitális másolatok szabadságáért

Petur - 2015. február 15. 09:00 (Interjú)

Fortepan: a digitális másolatok szabadságáért

A XXI. század második évtizedében a Fortepan névről már egyre kevesebb embernek jut eszébe az egykori magyar filmmárka. Pedig az egykori Fortepantól függetlenül indult archív, online fotógyűjtemény pont a letűnt évtizedek képanyagának megőrzésén fáradozik.

Manfrotto Professional Shoulder Bag 40

Petur - 2015. február 13. 09:00 (Táskák)

Manfrotto Professional Shoulder Bag 40

A korábban bemutatott két Manfrotto hátizsák után most egy válltáska került a kezeink közé. Az igen strapabírónak tűnő Professional Shoulder Bag 40 sorozatában az egyik legnagyobb, de még épp azon a határon belül, ami kényelmesen hordozható, mindennapos kiegészítővé avatja.

Rollei iFootage Shark Slider S1

Irházy Róbert (Birdie) - 2015. február 11. 09:00 (Videózás)

Rollei iFootage Shark Slider S1

Profi videós mozgatást végezhetünk a Rollei Shark Slider S1-gyel, amely 65 cm-es, vagy 1,3 méteres úthosszra állítható be, valamint lehetőségünk van lendkerekes csillapítás használatára is. A videókamerákhoz vagy DSLR/MILC videózáshoz használható slider ráadásul szénszálas anyagfelhasználásának köszönhetően könnyen hordozható.

  • (03. 25.)Acer Liquid Jade okostelefon teszt
    Ha kicsit olcsóbb lenne, a Jade lenne a tökéletes középkategóriás mobilt. Azért még így is vannak jó tulajdonságai.