Cikkek:

Kipróbáltuk: Panasonic Lumix DMC-GX8

Irházy Róbert (Birdie) - 2015. december 14. 09:00 (részletes digitális fényképezőgép teszt)

Kipróbáltuk: Panasonic Lumix DMC-GX8

A Panasonic a DMX-GX7 után közel 2 évvel, ez év nyarán jelentette be az utódmodellt, a felsőközép kategóriás DMC-GX8-at. A MILC-ek között a méretesebb, ugyanakkor az okosabbak közé tartozó gép képességeivel kevesek lehetnek elégedetlenek. Cikkünkben részletesen beszámolunk róla, hogy mely téren lépett előrébb az új modell, illetve kiderül az is, hogy mi hiányozhat még ebből a gépből egy komoly fotósnak.

Így vásárolj fényképezőgépet

Irházy Róbert (Birdie) - 2015. december 12. 12:30 (Egyéb)

Így vásárolj fényképezőgépet

Akár ajándékba szánod karácsonyra, akár magadnak keresel egy jó gépet, fontos, hogy olyan modellt válassz, amely a kitűzött feladatokra a legalkalmasabb. Nem kell mindenáron tükörreflexes gép, de nem is mindenre elég egy zsebrevágható utazózoom. Cikkünkben bejárjuk a ma kapható gépek kategóriát és néhány tippet is adunk egy-egy kiemelkedő modellre.

Viltrox JY-670 körvaku

Irházy Róbert (Birdie) - 2015. december 10. 09:00 (Világítástechnika)

Viltrox JY-670 körvaku

Több, mint egy éve járt nálunk utoljára makró körvaku. Talán nem is meglepő, hiszen ezek a termékek nem igazán változnak, alig van előre mutató fejlődés. Most mégis egy körvakut veszünk górcső alá a viszonylag új névnek számító Viltrox palettájáról.

Könyvajánló: Adobe Photoshop Lightroom Fotózáshoz

Antalóczy Tibor - 2015. december 8. 09:00 (Könyvajánló)

Könyvajánló: Adobe Photoshop Lightroom Fotózáshoz

A Lightroomról már négy éve is azt írtuk, hogy a digitális fotózás munkafolyamatának de-facto szabványa lett, ami a mai napig megállja a helyét. A szoftvert készítő Adobe üzleti modellje változott ugyan az utóbbi időben, a szoftver népszerűsége továbbra is töretlen. Az új verziókhoz elkészült az aktualizált tankönyv is.

4K Fotó

Antalóczy Tibor - 2015. november 24. 11:00 (Egyéb)

4K Fotó

„A történelem ismétli önmagát” - szoktuk mondani főképp olyankor, ha az emberiség egy olyan baklövést követ el, amihez kísértetiesen hasonlóról a történelemórán már tanultunk. Szerencsére az ismétlődő minta nem csak a negatív események kapcsán jelentkezik, így van rá esély, hogy a Full HD-hoz hasonlóan hamar a 4K felbontás dilemmáját is megoldjuk.

Kipróbáltuk: Panasonic Lumix DMC-FZ300

Irházy Róbert (Birdie) - 2015. november 16. 09:00 (részletes digitális fényképezőgép teszt)

Kipróbáltuk: Panasonic Lumix DMC-FZ300

A Panasonic nem bízza a véletlenre, az ultrazoom kompaktok családjában olcsóbb és komolyabb modelleket is versenyeztet, s akadnak igazán szemrevaló példányok is. Nálunk járt a nyár közepén bejelentett 24×-es zoomátfogású ultrazoom bridge gép, a DMC-FZ300.

AEE Toruk AP10 drón

Irházy Róbert (Birdie) - 2015. november 12. 09:00 (Egyéb)

AEE Toruk AP10 drón

Kipróbáltuk a jó árú, stabilizált kamerával is felszerelt AEE AP10-es drónt, s megnéztük mire is képes. Jópofa játék, vagy munkaeszköz? Valójában mindkettő!

Aputure Light Storm LS1 LED panelek

Irházy Róbert (Birdie) - 2015. november 5. 09:00 (Világítástechnika)

Aputure Light Storm LS1 LED panelek

Az Aputure kínálatában jópár állandó fényforrásként használható LED panel található, amelyek tárgyfotózáshoz, vagy akár portrézáshoz is megfelelő mennyiséget képesek leadni. Szerkesztőségünkben járt egy vékonyabb és két teljes méretű, vezeték nélküli távvezérlés lehetőségét is kínáló profi fényforrás.

Fujinon 56mm f/1,2 R

Irházy Róbert (Birdie) - 2015. november 2. 09:00 (Objektívek)

Fujinon 56mm f/1,2 R

Szereted a kis mélységélességű portrékat? De nem kívánsz méretes és nehézkes fullframe DSLR-t magaddal cipelni? Esetleg már van is egy X bajonettes Fujifilm MILC-ed? Akkor ezt az objektíved tutira neked találták ki! Kipróbáltuk a Fujifilm X rendszeréhez készült kiváló fényerejű 56mm-es portréobjektívet.

CamRanger - a Wi-Fi-s távvezérlő

Irházy Róbert (Birdie) - 2015. október 29. 09:00 (Egyéb)

CamRanger - a Wi-Fi-s távvezérlő

Nincs Wi-Fi adapter a fényképezőgépedben, de szívesen vezérelnéd azt tabletedről vagy okostelefonodról? Van Wi-Fi-d, de a gyári szoftver nem támogatja a HDR fotózást, s nem készíthetsz könnyedén time-lapse videót? Esetleg a néhány tíz méteres távolságból kioldás nem elég és távolabbra mennél? A megoldás a CamRanger!

  • (02. 12.)Honor 5X okostelefon teszt
    Minőségi fémborítással, kiváló ujjlenyomat szenzorral, Full HD kijelzővel és korrekt árcédulával hódít a kínai gyártó legújabb okostelefonja.