Cikkek:

Mikrosat rendszervaku ernyő kit

Petur - 2015. április 29. 09:00 (Világítástechnika)

Mikrosat rendszervaku ernyő kit

Akad elfekvőben egy-két kisvaku odahaza? Már csak állványra és némi fényformálóra van szükség - na meg egy tartóra, ahová felerősíthetjük a villanót - és máris kész az amatőr műtermi világítás. Mellékesen az sem baj, ha az egész felszerelés könnyen szállítható és összecsukva kis helyet foglal a szekrényben. Most bemutatott készletünk ilyen.

LG 34UC97 fotós szemmel

Irházy Róbert (Birdie) - 2015. április 27. 09:00 (Egyéb)

LG 34UC97 fotós szemmel

Kipróbáltuk az LG 34 colos, 21:9 oldalarányú, ívelt IPS panellel szerelt UWQHD monitorát, kifejezetten a fotós felhasználás oldaláról nézve.

Profoto B2 250 AirTTL vaku és kiegészítői

Irházy Róbert (Birdie) - 2015. április 24. 09:00 (Világítástechnika)

Profoto B2 250 AirTTL vaku és kiegészítői

Tavaly már járt nálunk egy Profoto vaku, a B1-es, amellyel igencsak elégedettek voltunk. Most egy szintén akkumulátorról használható, kisebb teljesítményű, kompakt stúdióvakut volt alkalmunk kipróbálni, a Profoto B2 250-et, amelyhez rengeteg kiegészítő is érkezett, melyeket szintén górcső alá vettünk.

Tenba Shootout 14L Actionpack

Irházy Róbert (Birdie) - 2015. április 22. 09:00 (Táskák)

Tenba Shootout 14L Actionpack

A Tenba nem csak a megszokott formájú és átlagos felhasználási célú fotóstáskákat, hanem különleges táskákat is készít. Ilyen a Shootout 14L Actionpack is, amely nem tükörreflexes gépekhez és objektívjeihez készült, hanem az aktív életformát előnyben részesítő akciófotósoknak.

Röviden: Nikon Coolpix S9900

Irházy Róbert (Birdie) - 2015. április 20. 09:00 (rövid digitális fényképezőgép teszt)

Röviden: Nikon Coolpix S9900

A Nikon év elején frissítette kompakt fényképezőgépeit, s akkor jelentette be Wi-Fi és GPS funkcióval is ellátott utazózoom fényképezőgépét, amely a korábbi modellből örökölt 25-750mm-nek megfelelő, 30×-os zoomátfogású objektívet kapta. Még most is hihetetlen, hogyan fért el ebben a kis gépben ez az optika, de a Nikon még megfejelte az egészet: a kis gépre kihajtható és elfordítható LCD-t épített.

Felszállási engedélyre várnak a drónok

Völgyi Attila - 2015. április 17. 09:00 (Egyéb)

Felszállási engedélyre várnak a drónok

A helyzet röviden zavaros. Pillanatnyilag tilos, de valamennyire megtűrt dolog a drón reptetés, ami viszont egyre több veszélyt jelent, ezért készül a szabályozás és egyre több szempont vetődik fel, amiket mind bele kellene építeni a készülő törvénybe. Ugyanakkor nem ártana, ha működőképes és betartható szabályozás születne, ami nem lehetetleníti el a terület fejlődését. A kompromisszumot viszont nehéz megtalálni.

Fotospeed vállszíjak

Petur - 2015. április 15. 09:00 (Egyéb)

Fotospeed vállszíjak

A tíz éve sem működő GGS minőségi termékei már többször meggyőztek minket. Ezúttal Fotospeed gyorspánt sorozatát néztük végig, majdnem a teljes szériát. Akad itt egy rakás szingli fényképezőgépnek való, de duplapántos kivitel is. A minőség pedig ezúttal... de részletezzük inkább odabent!

Canon EF 11-24mm F4L USM

Petur - 2015. április 13. 09:00 (Objektívek)

Canon EF 11-24mm F4L USM

A Canon legújabb, idén februárban bejelentett optikája járt nálunk, mely ráadásul egy különleges, minden eddiginél szélesebb látószögű, fullframe gépeken is használható, profi zoom, mely mentes a halszem objektívek óriási torzításától. Hát persze, hiszen nem is halszem!

Jinbei Beauty Box 80

Petur - 2015. április 8. 09:00 (Világítástechnika)

Jinbei Beauty Box 80

Ellepték a piacot a kínai, fotóstúdióba való termékek. Ez nem feltétlen baj, főleg ha ötletes, minőségi darabokat is találunk köztük. Mint a beauty dish és oktabox szerelemgyerekét, a beauty boxot. Aki portréfotózáshoz keres ilyen fényformálókat, kerüljön csak beljebb!

Röviden: Nikon Coolpix P610

Irházy Róbert (Birdie) - 2015. április 7. 09:00 (rövid digitális fényképezőgép teszt)

Röviden: Nikon Coolpix P610

A Nikon év eleji kompakt fényképezőgép frissítése során a hiperzoom modell ráncfelvarrása is megtörtént. Noha a specifikáció alapján jelentős változásokat nem látni, az elődjéhez képest néhány érdekes ponton azért változott a Coolpix P610. Tesztünkben a gép főbb képességei mellett ezekre is kitérünk.