Cikkek:

1 Nikkor 10-100mm f/4-5,6 ED CX VR

Irházy Róbert (Birdie) - 2015. június 8. 09:00 (Objektívek)

1 Nikkor 10-100mm f/4-5,6 ED CX VR

A Nikon kis MILC gépeihez fejlesztett kedvező árú utazózoom objektíve járt nálunk, amely 27-270 mm-nek megfelelő látószöget kínál, s emellé egész kis méret és elfogadható tömeg társul. De vajon a nagy átfogásért cserébe nem kell-e nagy árat fizetnünk a képminőség rovására? Ennek is utánanéztünk!

Fotóügynökségek régen és ma

Petur - 2015. június 5. 09:00 (Történelem)

Fotóügynökségek régen és ma

Egy nemrég lezajlott kerekasztal beszélgetés volt gondolatébresztője mostani cikkünknek, mely történeti áttekintés és a fotózás egykori és mai helyzetén való tűnődés is egyben. Akit érdekel ez az elsőre száraznak tűnő, de komoly dilemmákat is feszegető téma, fáradjon beljebb!

Silicon Power Armor A65 ütés-, por- és vízálló külső HDD

Irházy Róbert (Birdie) - 2015. június 3. 13:40 (Egyéb)

Silicon Power Armor A65 ütés-, por- és vízálló külső HDD

Márciusban bemutattuk az egyik legbiztonságosabb adattárolási módra használható NAS-okat, azonban akik nem akarnak annyit költeni, amennyibe a NAS rendszerek kerülnek, illetve akiknek mobil adattárolóra van szükségük azoknak sem kell teljesen lemondaniuk a biztonságról. Noha a merevlemezek viszonylag sérülékeny jószágok, létezik belőlük strapabíró modell is. A Silicon Power két USB-s külső merevlemeze járt nálunk.

Kipróbáltuk: Panasonic Lumix DMC-GF7

Irházy Róbert (Birdie) - 2015. június 1. 09:00 (részletes digitális fényképezőgép teszt)

Kipróbáltuk: Panasonic Lumix DMC-GF7

A Panasonic egy kis szünetet hagyva idén év elején frissítette cserélhető objektíves tükör nélküli (MILC) gépeinek egyik belépőszintű szériáját, a GF családot. Az aprócska, könnyű gép nem csak külsőben, de beltartalomban is megváltozott, az új szenzor mellett a gép szolgáltatásait is kibővítették. A felnyitható LCD-s rendszer fényképezőgépet alaposan górcső alá vettük.

Fotóművész leszek: FIAP és PSA fokozatokról nagyvonalakban

Petur - 2015. május 29. 09:00 (Egyéb)

Fotóművész leszek: FIAP és PSA fokozatokról nagyvonalakban

A fotópályázatok többsége nyílt kiírású, így ebből a szempontból akár egy újdonsült tehetségnek is lehet jó napja és szép eredményeket érhet el a hazai vagy nemzetközi megmérettetéseken. „Gipsz Jakab, többszörös díjnyertes fotós”, a titulus jól mutat majd portfóliónkban, vagy a névjegyünkön, de mi a helyzet ha ennél többet szeretnénk és a „Gipsz Jakab fotóművész” címre, netán valami nemzetközileg is jegyzett elismerésre vágyunk?

Sirui 3T-35K miniállvány

Petur - 2015. május 27. 09:00 (Állványok)

Sirui 3T-35K miniállvány

A miniállványokkal gyakran úgy vagyunk, hogy csak kis gépekhez, sportkamerákhoz, telefonok alá valók, és jól lesz belőlük a nádszálvékony is. Aztán rövidesen azon kapjuk magunkat, hogy minden készülékünk alá külön állvány kéne és akár 4-5 félét is magunkkal cipelhetnénk, nem is beszélve a kötelező szelfi-botról. A Sirui arra akar rávenni minket, hogy elég lesz mindenhez egy, ami masszív és sokat tud.

Kipróbáltuk: Nikon Coolpix P900

Petur - 2015. május 25. 09:00 (részletes digitális fényképezőgép teszt)

Kipróbáltuk: Nikon Coolpix P900

Azt hiszem az elkövetkezendő tesztcikkben párszor még csendben kiakadok a tényen, hogy a mai kor ultrazoom/bridge gépei már 83x-os optikai zoomátfogásra képesek. Ennek az erénynek (vagy átoknak) pedig kétségtelenül a Coolpix P900 a zászlóvivője. Következzék a tesztje!

Exkluzív: Panasonic Lumix DMC-G7

Irházy Róbert (Birdie) - 2015. május 22. 09:00 (Fényképezőgépek (exkluzív))

Exkluzív: Panasonic Lumix DMC-G7

A Panasonic május negyedik hetében tartotta éves digitális képalkotás szemináriumát Mallorcán, amely alkalomból a japán gyártó a Lumix DMC-G7-et is bejelentette. A fotós szakmának és a sajtónak tartott rendezvényre mi is hivatalosak voltunk, ahol egy fotós séta alkalmával saját magunk bizonyosodhattunk meg arról, hogy a DMC-G7-es fejlesztései valóban előre mutatóak.

Yongnuo RF605N vakukioldó készlet

Petur - 2015. május 20. 09:00 (Világítástechnika)

Yongnuo RF605N vakukioldó készlet

Ismét egy rádiós vakuvezérlő, mely nem csak villanóink kommandírozására alkalmas, de kábeles vagy vezeték nélküli távkioldóként is megállja a helyét. A Yongnuo RF605N bemutatója következik.

Fényképezőgéppel Zwackék nyomában

Petur - 2015. május 18. 09:00 (Egyéb)

Fényképezőgéppel Zwackék nyomában

„Das ist ein...!”, nem is folytatom. Ezt a sztorit úgy is mindenki vágja a kalapos királyról, gyomorbajáról és orvosáról, na meg az azóta nemzeti italunkká nemesedett gyógynövény nedűről, melyet ma úgy ismerünk, Unicum. A fővárosban barangoltunk a Zwack-sztorit fényképezőgéppel követve.