Cikkek:

Akciókamerák: honnan jöttek és merre tartanak?

László Ferenc - 2016. február 29. 09:00 (Videózás)

Akciókamerák: honnan jöttek és merre tartanak?

Faék egyszerűségű apró kis képalkotó eszközök, melyek rendkívül strapabíróak, és amiket ma már lényegében lehetetlen megkerülni - fókuszban az akciókamerák.

Mcoplus vízálló videólámpák

Irházy Róbert (Birdie) - 2016. február 25. 09:00 (Világítástechnika)

Mcoplus vízálló videólámpák

Nem csak viszontagságos időjárás esetén kültéri videózásnál, de víz alatti fotózásnál is nagyon jól jöhetnek az Mcoplus vízálló videólámpái. A termékcsaládból a legkisebb és a legnagyobb járt nálunk.

Röviden: Olympus PEN-F

Irházy Róbert (Birdie) - 2016. február 23. 09:00 (rövid digitális fényképezőgép teszt)

Röviden: Olympus PEN-F

Pár napig kezünk közé kaparinthattuk az Olympus januárban bejelentett új, retró külsejű fényképezőgépét, a 20 Mpixeles PEN-F-et. Sajnos részletes tesztet most nem tudtunk végezni, de rövid bemutatónkban igyekeztünk minden fontos lényegi részt megmutatni, így nem marad ki a képminőség és zajtesztünk sem.

Viltrox JY-620C rendszervaku

Irházy Róbert (Birdie) - 2016. február 18. 09:00 (Világítástechnika)

Viltrox JY-620C rendszervaku

Folytatva Viltrox termékeket bemutató sorozatunkat, most egy kedvező árú, hobbi- és amatőrfotósoknak szánt TTL vakuval foglalkozunk. A Canon és Nikon talppal is kapható villanó fényforrás igen kedvező ára joggal felveti a kérdést: oké, de mit hagytak ki belőle? Utánanéztünk hát.

Snapseed 2016

László Ferenc - 2016. február 15. 09:00 (Mobilok)

Snapseed 2016

A Nik Software által fejlesztett Snapseed alkalmazást 2012-ben már egyszer bemutattuk, de azóta rengeteg fejlesztés történt a szoftver körül. Eljött az idő, hogy újra átnézzük a népszerű, és nem mellékesen ingyenesen letölthető appot.

Exkluzív: Sony Alpha ILCE-6300 és Sony G Master objektívek

Irházy Róbert (Birdie) - 2016. február 12. 11:00 (Fényképezőgépek (exkluzív))

Exkluzív: Sony Alpha ILCE-6300 és Sony G Master objektívek

A Sony február első hetében jelentette be új, cserélhető objektíves, APS-C szenzoros MILC gépét, valamint full-frame szenzoros gépekkel is használható három, kiváló profi objektívét. Egy héttel a hivatalos bejelentést követően a japán gyártó az európai szaksajtónak személyesen is megmutatta, mit tudnak az új modellek, milyen fejlesztések árán jutottak el idáig. A szokásosnak mondható elméleti fejtágítót fotózás is követte, ahol az új objektívek képességeiről is meggyőződhettünk.

Jupio PowerVault DSLR

Irházy Róbert (Birdie) - 2016. február 5. 09:40 (Egyéb)

Jupio PowerVault DSLR

Ha kevés az akku kapacitásod, toldd meg egy... PowerVault-tal. A Jupiotól most egy külső energiaforrás járt nálunk, amellyel nem csak okostelefonunkat, vagy tabletünket, de fényképezőgépünket is táplálhatjuk. Ötletes eszköz, hasznos kiegészítő.

Sony Xperia Z5 Premium kamerateszt

László Ferenc - 2016. február 1. 18:00 (Mobilok)

Sony Xperia Z5 Premium kamerateszt

Kipróbáltuk, hogy pontosan mire képes a gyakorlatban a japán gyártó aktuális csúcskategóriás okostelefonjának 23 megapixeles kamerája.

Lépj tovább a DSLR-ed kitobjektívén - a legjobb fix objektívek

Irházy Róbert (Birdie) - 2016. január 25. 09:00 (Objektívek)

Lépj tovább a DSLR-ed kitobjektívén - a legjobb fix objektívek

Ha már megkaptad, vagy megvetted életed első DSLR-jét, szinte biztos, hogy az alap kitobjektívvel kaptad. Merre érdemes tovább lépned? Mit adnak neked pluszban a fix gyújtótávolságú objektívek? Melyek a legkedveltebb típusok? Cikkünkben ezt foglaljuk össze.

Meike közgyűrűk MILC-ekhez

Irházy Róbert (Birdie) - 2016. január 21. 09:00 (Egyéb)

Meike közgyűrűk MILC-ekhez

Nem kell lemondanunk a közgyűrűs makrózáskor akkor sem, ha tükör nélküli cserélhető objektíves gépet használunk, hiszen már az összes MILC-hez kapható közgyűrű. Igaz, az eltérő gyújtótávolságok miatt ezek hatása is eltérő, de ezt már a filmes fotózásban is megtapasztalhattuk.

  • (07. 19.)CAT S60 okostelefon teszt
    A világ első beépített hőkamerás okostelefonja járt nálunk. A profiknak készült, ez árán és tudásán is látszik.