Cikkek:

Manfrotto Pro-V 410 PL hátizsák

Petur - 2015. március 25. 09:00 (Táskák)

Manfrotto Pro-V 410 PL hátizsák

Ha sokat utazunk nagyobb fotós felszereléssel, nem árt biztosan tudni a drága eszközöket. A Manfrotto állványaiban sosem kellett még csalódnunk, így érdemes egy pillantást vetni mit kínálnak a méretesebb, fotós bőröndnek is beillő hátizsákok terén.

Aputure V-Mic D2 videó mikrofon

Petur - 2015. március 23. 09:00 (Videózás)

Aputure V-Mic D2 videó mikrofon

Az Aputure a már nálunk is bemutatott LCD-k és LED lámpák mellett mikrofonokat is kínál, melyek közül egy komolyabbat volt szerencsénk szemügyre venni. Az idehaza is forgalmazott V-Mic D2 jött, hallott, és...hmm, meggyőzött?

Mit adtak nekünk a NAS-ok?

Antalóczy Tibor - 2015. március 20. 09:30 (Egyéb)

Mit adtak nekünk a NAS-ok?

Talán joggal gondolhatják úgy sokan, hogy a NAS csak egy újabb kütyü, ami nélkül eddig is megvoltak. Tény, hogy többféle módja is van az adatok biztonságos tárolásának, de a saját NAS-nál kényelmesebb nem sok akad közöttük. Nézzük mit kínálnak nekünk a mai modern hálózati adattárak.

Yongnuo YN-560 IV vaku

Petur - 2015. március 19. 09:00 (Világítástechnika)

Yongnuo YN-560 IV vaku

A Yongnuo az utóbbi években az elérhető árú, jó teljesítményű vakuk szinonimája lett idehaza is. Talán nem érdemtelenül. Sikereit mi sem bizonyítja jobban, mint az 560-as sorozat, mely sokadik generációját éli. Bemutatjuk a széria legújabb tagját.

Nikkor 300mm f/4E AF-S PF ED VR

Irházy Róbert (Birdie) - 2015. március 16. 09:00 (Objektívek)

Nikkor 300mm f/4E AF-S PF ED VR

A Nikon ez év januárjában jelentette be új teleobjektívjét, a 300 mm-es gyújtótávolságához képest meglepően kicsi és könnyű Nikkor 300mm f/4E AF-S PF ED VR-t, amit elsősorban sport és természetfotósoknak ajánl. A vadonatúj objektív nálunk vendégeskedett egy rövid ideig, s noha az időjárás megint csak nem volt kegyes hozzánk, mi mégis igyekeztünk kihozni belőle a legtöbbet.

Manfrotto Pro Light CC videós válltáska sorozat

Petur - 2015. március 13. 09:00 (Táskák)

Manfrotto Pro Light CC videós válltáska sorozat

A Manfrotto az utóbbi időben nagyon belehúzott a táskagyártásba, amit a hazai kereskedők is igyekeznek lekövetni. Ezúttal három, videósoknak szánt táskát kaptunk egyiküktől a gyártó elit sorozatából: a CC-191PL, 193 PL és 195 PL modelleket.

Gyárlátogatáson a Fotókönyvboltnál

Irházy Róbert (Birdie) - 2015. március 12. 09:00 (Egyéb)

Gyárlátogatáson a Fotókönyvboltnál

Nemrégiben bemutattuk a Fotókönyvbolt által készített, készíttethető fotókönyveket. Az egyszerű „termékismertető” mellett azonban többet is adunk, ugyanis meginvitáltak bennünket egy érdekes gyárlátogatásra is, amelyről most számolunk be.

Digitális fotók tárolása és archiválása

Antalóczy Tibor - 2015. március 10. 13:44 (Technológia)

Digitális fotók tárolása és archiválása

Az azonnali képek és megosztások korában a mának élve fel sem merül bennünk, hogy mi lesz az adatainkkal egy vagy tíz év múlva. A Facebook is még csak 11 éves, de már úgy tekintünk rá, mint ami örökké meg fogja őrizni a fotóinkat. Pedig valószínűleg a néhány éve feltöltött képek megtalálása is kihívás lenne az oda aktívan feltöltő felhasználók többségének. Hogyan célszerű a fotókat tárolni, ha nem szeretnénk őket elveszíteni? Erre próbálunk néhány javaslatot tenni márciusban egy cikksorozat keretében.

Kipróbáltuk: OIympus OM-D E-M5 Mark II

Petur - 2015. március 9. 09:00 (részletes digitális fényképezőgép teszt)

Kipróbáltuk: OIympus OM-D E-M5 Mark II

Nemrég jelentették be, és nemrég egy előzetesben be is mutattuk már az Olympus OM-D EM5 Mark II fényképezőgépet, mely a japán cég csúcs rendszerkompakt sorozatának új büszkesége. Újdonságot egy nagyobb zsákkal hozott, úgyhogy részletes tesztünkben lesz miből mazsolázni.

Lowepro Hardside 300

Irházy Róbert (Birdie) - 2015. március 5. 09:00 (Táskák)

Lowepro Hardside 300

Fotós felszerelésünk hordozásához esetenként nem elegendő csupán egy méretes, sok mindent magába foglaló fotóstáska, hiszen ha az eszközeink biztonságos mozgatása is fontos, akkor ezt egy egyszerű fotóstáska nem feltétlenül tudja biztosítani. A nálunk járt Hardside 300 azonban bírja a gyűrődést.

  • (04. 17.)LG Hom-Bot Square VR34408LV robotporszívó teszt
    A piros egy megosztó szín: vagy szereti valaki, vagy ki lehet vele kergetni a világból. Éppen ezért ha egy terméket csak pirosban kínálnak, akkor a potenciális vásárlók egy jelentős része azonnal kiesik. Az LG nyilván nem akarta ezt, ezért elkészítette a Hom-Bot Square szürke változatát is. A színválaszték bővítése mellett ráadásul az áron is sikerült faragni.