365+1 napos projekt: A Kalocsai Sárköz kincsei

0
239

A kalocsai Török (Töce) Tibor tavaly nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy minden nap készít egy fotót a Kalocsai Sárköz szépségéről. Munkája során 366 kép jött létre, amely bemutatja Magyarország ezen tájegységének szépségét, érdekességét, ritkaságait, hangulatát.

A fotográfus saját bevallása szerint olyan helyszíneket és témákat keresett, amelyek még az ott élők számára is rávilágítanak a tájegység különlegességére. A fotók készítéséhez gyalogolt, kerékpározott, vagy adott esetben a fotózást futással kötötte össze (ti. a szerző kiváló tájfutó is!). Képeit 125 országból tekintették meg.

Blogjában naponta, egyesével tette közzé a képeket, mindegyik helyszínhez térképet is mellékelt.

Álljon itt most egy rövidebb, 50 képes válogatás a hosszú és erőt próbáló projekt képeiből. Remek időtöltés, vigyázat, könnyű belemerülni! Nekem ki is hűlt a kávém, miközben a képek közt bolyongtam.
Szóval kalap le, riszpekt! Gratulálunk Tibornak a kitartásához és a remek fotókhoz, s csak biztatni tudunk mindenkit, hogy hasonló mélységű, átfogó képgyűjteményt hozzon létre saját lakóhelye környezetéből!

Mindenképpen érdemes a teljes sorozatot is megtekinteni a Kalografia.hu weboldalon, ahol elérhető Török (Töce) Tibor projektjének önértékelése is.