A Nikon D850 titkai

0
1 790

A tajvani NRC nevű Nikon szerviz nem sokat teketóriázott, az első Nikon D850 szállítmányból fogott egy vázat és darabokra szedte azt, amelyeket fotókkal dokumentált.
A tapasztalataik alapján a D850 elképesztően jól megtervezett és kiváló anyagválasztással készített fényképezőgép, amely jóval több helyen használ teljes magnézium ötvözetet, mint elődjei (D600-zal, D750-nel és D810-zel szemben az elülső panel teljes egészében magnézium ötvözet).

A zárszerkezet is igen masszívnak látszik, amely egyértelműen jobbnak mutatja magát, mint a D600 és D750 esetében. A D810 és D850 zárszerkezet anyaga azonos, de a D850 zárszerkezete teljes egészében fém.

A belső felépítés és megoldások alapján az NRC kizárja, hogy a D850-nel hasonló problémák alakuljanak ki, mint a korábbi vázaknál, a D600 porosodás problémája, a D750 fény beszűrődés problémája, a D800E fókuszálás hibája és a D810-nél ritkán előfordult panel és objektív reteszelő gombjának törése.

Bár a szenzort egész közelről meg tudták nézni, arra nem derült fény, hogy a Nikon által tervezett képérzékelőt vajon ki gyártja.

A szétszerelés után a gépet újból össze is rakták, amelyet követően nagyjából 1 órán keresztül tartott a gép kalibrálása, így senkinek sem ajánlják, hogy hasonló módon darabokra szedje a vázát, hiszen azt újból összerakni sokkal bonyolultabb és precízebb munkát igényel, mint azt elsőre gondolnánk.

forrás: NRC