Werkvideó: Így készülnek a legszebb LEGO fotók

0
955

Tavaly nyáron már találkozhattak Olvasóink Lampert Benedek (Aquila) Legográfiáival, amelyeket nézegetve biztosak lehettünk abban, hogy komoly munka áll a projekt és a fotók mögött.

Aquila nemrégiben Siriusszal karöltve egy olyan videót készített, amelyből elleshetjük a fotózás műhelytitkait és rácsodálkozhatunk a használt trükkökre. Fontos kiemelni, hogy a képek nem Photoshop manipulációval készülnek, így a figurák, füstök, fények mind valósak.

Benedek hatalmas rajongó Rejtő Jenőnek és a Piszkos Fred regényeket a kedvencei között tartja számon. Ezért néhány képénél igyekezett a ködös esti dokk hangulatát előidézni. Legalábbis kezdetben, mert ezután annyira belelendült a dolgokba, hogy Jack Sparrow és Luke Skywalker is a sorozat részévé vált, de még cápa horgászat is került a képek közé.

A valósághoz minél közelebb kerülve az a kép, ahol Luke az Erővel emeli ki a cápát például a Velencei-tónál készült, félig a vízben kuporogva. Mindeközben a partról csodálkozó szemek és mosolygó gyermekarcok néztek rá, de ez Aquilát cseppet sem zavarta.

Egyébiránt a Jack Sparrow-s kép elkészítéséhez volt szükség a legtöbb időre, itt ugyanis komolyabb díszletet kellett építeni, ahogy a videóban is látszik.

Jöjjenek elsőként a fotók, majd utána máris megnézhető a werkvideó.