Fotópályázat: Derű és nyugalom

0

Tematikus fotópályázatot hirdetett a TEVA Magyarország Zrt. Központi-idegrendszeri Üzletága. A pályázatra pszichiáter és neurológus szakorvosok, pszichiátriai és neurológiai szakdolgozók küldhetnek be nevezéseket.
A pályázaton digitális és filmes géppel készült képekkel lehet nevezni papírkép, vagy digitális kép formájában.

Fődíj egy Canon EOS-450D.

Sajtóközlemény:

Derű és nyugalom – fotópályázat

„Derű és nyugalom, parányi házban…
Az élet szép. Tenéked magyarázzam?”

A TEVA Magyarország Zrt. Központi-idegrendszeri Üzletága tematikus fotópályázatot hirdet pszichiáter és neurológus szakorvosok valamint pszichiátriai és neurológiai szakdolgozók részére. Olyan képeket várunk, amelyek a derűvel, örömmel, vidámsággal és/vagy a nyugalommal, lelki békével, harmóniával kapcsolatba hozhatók, műfaji megkötés nélkül.

Pályázati feltételek
Analóg és digitális technikával készült fotók is beküldhetők. Várjuk az akár több fénykép felhasználásával készített digitális illusztrációkat is, ha a kép alapja (legalább) egy, a pályázó által készített fénykép.

A pályaműveket papírképen vagy digitális formában várjuk. A papírképek hosszabbik oldala minimum 18 cm, maximum 40 cm legyen. A képeket nem kell felragasztani semmilyen hordozóra, de kérjük, gondosan csomagolják be a küldeményeket. (A posta javaslata a sérülések csökkentésére a hengerbe, esetleg kemény kartonok közé csomagolás.)

Kérjük, hogy a digitális úton készült képeket eredeti felbontásban CD-n is szíveskedjenek beküldeni vagy eljuttatni a zsuzsa.berzeviczy@teva.hu e-mail címre.

Egy pályázótól maximum 4 képet várunk. Nevezni lehet sorozatokkal is maximum 5 képig (egy képnek számít), a zsűri azonban fenntartja a jogot a sorozatok megbontására.

A képek hátuljára kérjük felírni a szerző nevét, munkahelyi címét és a kép címét, sorszámozva a pályázati szelvénnyel egyezően. Kérjük, minden fotóhoz mellékelje a pályázati felhívás alatti perforációnál leválasztott, aláírt pályázati szelvényt. A pályázati szelvény szabadon fénymásolható.

Alkotásaikat a következő címre várjuk:
TEVA Magyarország Zrt. 1074 Budapest, Rákóczi út 70-72.
A borítékra, csomagra kérjük ráírni: „Derű és nyugalom”

Beérkezés, díjazás:

Beérkezési határidő: 2008. szeptember 15.
Zsűrizés: 2008. szeptember 22. A beküldött képekből készített válogatás és az eredmények www.teva.hu weboldalon megtekinthetők, 2008. szeptember 29-től. A válogatott pályamunkákból kiállítást szervezünk egy későbbi időpontban, valamint terveink között szerepel egy, a pályamunkákat bemutató nyomdai kiadvány megjelentetése is.

I. díj: Egy Canon EOS 450D tükörreflexes digitális fényképezőgép, 18-55 mm Canon objektívvel (12,2 megapixel felbontás, 3″-os LCD kijelző, EOS Integrated Cleaning System szenzortisztító rendszer).

II. díj: Egy, a National Geographic kiadványaiból összeállított, fotóalbumokból és fotózást oktató kézikönyvekből álló könyvcsomag 25 000 Ft értékben.

III. díj: Egy, a National Geographic kiadványaiból összeállított, fotóalbumokból és fotózást oktató kézikönyvekből álló könyvcsomag 15 000 Ft értékben

A beküldött képpel kapcsolatban más személynek jogi és anyagi követelése nem lehet, ezt a pályázó a pályázati szelvény aláírásával igazolja. Az ebből adódó felelősség a pályázót terheli. A zsűrizés nem nyilvános, a zsűri döntése ellen fellebbezésnek helye nincs. A beküldött és kiállításra nem kerülő fotók előzetes telefonos egyeztetés után (tel: 1 288 6400) 2008. november 3. – 28. között átvehetők a TEVA Magyarország Zrt. Irodájában (Budapest, VII. Rákóczi út 70-72). A fényképek visszaküldését nem vállaljuk. A kiállításra nem kerülő és át nem vett képeket a szervezők 2008. december 1. után megsemmisítik.

A pályázók alkotásaik beküldésével hozzájárulnak ahhoz, hogy a fotók – szerzői jogdíj (felhasználási díj) fizetése nélkül –, de nevük feltüntetésével megjelenjenek a nyomtatott és az elektronikus sajtóban. A beküldött képeket a legnagyobb gondossággal kezeljük, a postai szállításért vagy harmadik személy által okozott kárért azonban nem vállalunk felelősséget.

További információ: Berzeviczy Zsuzsa,
e-mail: zsuzsa.berzeviczy@teva.hu

Jó fotózást kívánunk!