Kezedben a technika!

0
132

Felejtsük el, hogy mindig újabb, jobb fényképezőre van szükségünk, amikor már van egy. Bármilyen fényképezővel lehet jó képeket készíteni. A fotóalkotás lényege mi vagyunk, akik átnézünk egy kis ablakon, és megpróbáljuk úgy belesűríteni az adott témát, hogy az alapvető szabályoknak megfeleljen (vagy éppen nem), érdeklődést keltsen majd a szemlélőben. Tehát elég volt a „de nincs jó fényképezőm” kifogásokból! Tessék menni és fotózni, gyakorolni, próbálkozni!

dslr-point-and-shoot

Számtalanszor említettük már, hogy olvassuk el a használati utasítást!
Azt sem tudjuk, hogy miket tud a fényképezőnk, de máris újabb, jobb, nagyobb megapixelűre vágyunk (pedig talán azzal sem vagyunk tisztában, hogy mi az a megapixel, vagy miért lehet hasznos…).
Vigyük magunkkal a fényképezőt mindenhova (kompaktok előnyben 🙂 )!
Próbáljunk mindent lefotózni, keressünk olyan témát, ami érdektelen, és úgy beállítani, hogy az vizuális élményt nyújtson.
Gyakoroljuk a manuális módot! A fény manipulációjának megértéséhez a legjobb gyakorlat, ha ugyanarról több rekesz/záridő értékkel készítünk képeket.
Ne essünk az „ingyen van a film” hibába! Tervezzünk  meg minden kattintást, próbáljuk mindet lenyűgözőre készíteni.
Tartsuk a legjobb képeinket külön és hanyagoljuk a gyengébbeket! A hivatásos fotósok ezreket készítenek, és csak a legjobbakat mutatják meg az ügyfeleknek. Készítsünk fényképet magunknak, mi vagyunk a saját ügyfelünk. Egy nap öröm lesz visszanézni a legjobb képeinket. No nyomás munkára!
Bővebben