Sony HDR-TD20VE és HDR-PJ740VE kamkorderek

0

A Sony két új kamerát jelentett be, melyek közül a Sony Handycam HDR-TD20 dupla optikával és dupla képérzékelővel készült a 3D FullHD videók rögzítéséhez.
A CMOS képérzékelőkre stabilizált, 10×-es zoomobjektívek vetítik a képet, a kompozíciót 3D LCD-n állíthatjuk be, mely szemüveg nélkül kínál térhatású megjelenítést. A kijelző a könnyed kezelés érdekében érintésérzékeny felületet kapott.

Sony Handycam HDR-TD20VE

Sony Handycam HDR-TD20VE

Sony Handycam HDR-TD20VE

Sony Handycam HDR-TD20VE

Sony Handycam HDR-TD20VE

Sony Handycam HDR-TD20VE

A Sony Handycam HDR-PJ740 csak 2D-ben alkalmas felvételek készítésére, de ez a készülék is támogatja a FullHD felbontást, ráadásul beépített projektorral rendelkezik, így könnyedén játszhatjuk vissza felvételeinket nagy méretben akkor is, ha nincs méretes TV-nk vagy asztali projektorunk.
Optikája szintén 10×-es zoomátfogású, s 26 mm-es nagylátószöget is kínál.

Sony Handycam HDR-PJ740E

Sony Handycam HDR-PJ740E

Sony Handycam HDR-PJ740E

Sony Handycam HDR-PJ740E

Sony Handycam HDR-PJ740E

Sony Handycam HDR-PJ740E

Az új kamkorderek 2012. februárjától lesznek megvásárolhatók.

Sajtóközlemény:

  Sony Handycam® 2012

A világ legkisebb Full HD 3D kamerája dupla objektívvel és képszenzorral, lenyűgöző teljesítménnyel

High-end megoldások a szebb full HD és a pontosabb hangrögzítés érdekében

A Sony a 2011-es Consumer Electronics Show-n (CES) mutatta be a világ első Full HD videokameráját 3D felvételre alkalmas dupla objektívvel felszerelve, mely a 3D videókat egyedülálló, 1920×1080-as Full HD minőségben képes rögzíteni. 2012 sztárja az új HDR-TD20, melynek mérete elődjének csupán kétharmada, így a világ legkisebb és legkönnyebb Full HD 3D kamerája. A világ első dupla objektíves Full HD 3D videokamerájának 2011-es sikerét követően a Sony az idei CES-en bemutatja az új HDR-TD20VE modellt, melynek mérete elődjének csupán kétharmada, így a világ legkisebb és legkönnyebb Full HD 3D videokamerája. A 3D felvételre alkalmas G objektívpár egyedülálló 1920×1080-as Full HD minőségben képes videót rögzíteni, 10x-es optikai zoommal és a Sony-nál megszokott Exmor R™ CMOS szenzor valamint BIONZ képalkotó processzor kombinációval rendelkezik. A felvételeket 3D televízión lehet megjeleníteni a megfelelő 3D-s aktív szemüveg használatával vagy akár szemüveg nélkül a kamera 8,8cm-es (3,5”) Xtra Fine 3D érintőképernyős LCD kijelzőjén.
A két objektív közötti távolságot a Sony szakemberei úgy állították be, hogy a közeli 3D felvételek igazán élethűek legyenek.

Sony 2012-es Handycam sorozat: részletgazdag HD videó és élethű hangzás
Az idei Handycam® sorozattal a Sony fejlett megoldásainak köszönhetően még szebb Full HD videók és tisztább, élethűbb hang rögzíthető.

A high-end modelleknél mutatkozik be világújdonságként a Sony új HD képstabilizációs megoldása a „Balanced Optical SteadyShot”. A technológia a teljes optikai rendszert mozgatja beleértve az optika lencséit és az Exmor R™ CMOS képszenzort és minden zoomtartományban hatékony a széles látószögtől a teleobjektívig. Az eredmény a valaha látott legjobb minőségű, rázkódásmentes kép.

A továbbfejlesztett hangprocesszorral a Handycam® kültéri felvételeknél egy kifinomult algoritmus segítségével szűri a környezeti zajokat – különösen a beszédhangot zavaró alacsony és középtartományban. Az új Closer Voice funkció pedig az arcérzékelő funkció jeleit használja, hogy beazonosítsa a felvételen szereplő személyeket. A fejlett audio jelfeldolgozás ezután a megfelelő területre fókuszálja a mikrofon érzékenységét, így jóval természetesebb, tisztább beszédhang rögzíthető csökkentett háttérzaj mellett.

Az előző évben a Cyber-shot™ fényképezőgépeknél debütált „Pixel Super Resolution” rendszer, mellyel fantasztikusan tiszta és éles, nagyfelbontású képek készíthetők, idén a Handycam® sorozatba is beépült.

Az új Sony Handycam®-ek 2012 februárjától elérhetők.

Kiemelt termékjellemzők: a Handycam® TD20VE, PJ740VE

HDR-TD20VE Full HD 3D flash memóriás kamera dupla objektívvel

  • Akár 4 órányi Full HD 3D felvétel a 64GB-os memóriára
  • Dupla 1/3.91 típusú Exmor R™ CMOS szenzor és dupla BIONZ processzor
  • Dupla G objektív 10x optikai zoommal; 12x kibővített zoom (3D) / 17x kibővített zoom (2D); 33,4mm széleslátószög (3D) / 29,8mm (2D)
  • Optikai SteadyShot „Active” móddal
  • Akár 20,4MP valós felbontású fényképek (csak 2D)
  • 5.1 csatornás surround hangzás automatikus szélzaj csökkentéssel és „Closer Voice” funkcióval
  • 8,8cm/3,5″ szélesképernyős, Xtra Fine 3D LCD érintőkijelző
  • Sztereó hangsugárzó S-Master erősítő
  • Beépített USB kábel az adatkommunikációra és akkutöltésre
  • GPS geocímkézés

HDR-PJ740VE Full HD Flash memóriás kamera

  • Beépített projektor
  • Full HD (1920×1080) felvételek PS, FX és FH módban
  • 11 órányi maximális felvételi képesség HD minőségben LP módban (1440×1080)
  • 25p progresszív felvétel CinemaTone Gamma™ és CinemaTone Color™ funkciókkal
  • 1/2.88 típusú Exmor R™ CMOS szenzor BIONZ processzor
  • Carl Zeiss objektív 10x optikai zoommal, 17x-es kibővített zoommal és 26mm-es széleslátószöggel
  • Új fejlesztésű Optikai SteadyShot (Balanced Optical SteadyShot)
  • Akár 24,1 megapixel fényképek
  • 5.1 csatornás surround hangzás automatikus szélzaj csökkentéssel és „Closer Voice” funkcióval
  • 7,5cm/3″ szélesképernyős Xtra Fine LCD és elektronikus kereső
  • Sztereó hangsugárzó S-Master erősítő
  • Manuális vezérlés (pl zebra/peaking display, expanded focus view)
  • Beépített USB kábel az adatkommunikációra és akkutöltésre
  • GPS geocímkézés

Környezetvédelmi információk
A HDR-TD20VE modell 99%-ban újrafelhasznált “SoRPlas*” anyagot tartalmaz a váz borításában illetve a belső szerkezetet tekintve, amely már megfelel a Sony középtávú, 2015-re elérendő környezetvédelmi vállalásainak, amely az össz műanyag hulladékok 5%-os újrafelhasználását tűzi ki célul (a 2008-as pénzügyi évhez képest). A Sony a SoRPlas anyag felhasználását más termékeiben és területeken is folytatja.
A Sony egyedülálló „SoRPlas” anyaga, amely több, mint 99%-ban újrafelhasznált anyagokból áll.
A „SoRPlas”, amely tűzálló polikarbonátként az egyes gyártóhelyeken keletkező, kén alapú tűzgátló anyagokat tartalmazó gyártási hulladékból származik, több, mint 99%-ban tartalmaz reciklált anyagokat. Kiváló mechanikai tulajdonságokkal és tűzálló képességgel rendelkezik valamint hihetetlenül tartós.