Sony Cyber-shot DSC-WX100

0

A Cyber-shot DSC-WX100 modell a világ jelenleg legkisebb gépe, mely 10x-es optikai zoomátfogású objektívvel rendelkezik. Legvékonyabb pontján mindössze 17,5 mm-es.

Nagylátószögnél 25mm-nek, tele állásban 250 mm-nek megfelelő gyújtótávolságot kapunk, és nem maradt ki a gépből az optikai stabilizátor sem.

A készülék 18 megapixeles, hátsó megvilágítású Exmor R CMOS szenzort használ, és persze a legújabb BIONZ feldolgozórendszert. Ebben a modellben is megtalálható a Sony új fejlesztésű, gyors AF rendszere, mely jobb fényviszonyoknál akár 0,1 mp-es időt, gyengébb fénynél 0,2 mp-et nyújt.

Mozgókép felvételnél full HD minőségben dolgozhatunk, és közben állóképek is rögzíthetők. A hátsó LCD mérete 3”, felbontása 460 ezer képpont.

A gép kihasználja a legfrissebb Cyber-shot technológiákat, így például a Clear Image Zoom, és az Extra High Sensitivity módokat.

Megjelenése májusban várható kék, piros, fekete, és ezüst színben. Ára 250 dollár körül alakul. Az USA-ban WX-150 néven jelenik meg.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Szuper közeli képek pixelesedés nélkül

A Sony legújabb Cyber-shot fényképezőgépei

A Sony a mai napon jelentette be a legújabb Cyber-shot fényképezőgépeket, köztük a világ legkisebb és legkönnyebb nagyteljesítményű kompakt modelljét, a DSC-WX100-at.*1 A szuper-karcsú vázban fejlett AA objektív és nagyteljesítményű zoom kapott helyet a pixelesedés mentes szuperközeli képekért.

DSC-HX20V: kompakt, nagyteljesítményű, ideális utazótárs a 20x optikai zoommal és a 18,2 megapixeles Exmor R® CMOS szenzorral
DSC-WX100: a világ legkisebb és legkönnyebb fényképezőgépe*1 10x-es optikai zoommal és 18,2 megapixeles Exmor R® CMOS szenzorral
DSC-HX200V: kimagasló 30x-os optikai zoommal, 18,2 megapixeles Exmor R® CMOS szenzorral és manuális vezérléssel
DSC-TX20: víz/fagy/por/ütésálló, 16,2 megapixeles Exmor R® CMOS szenzor
DSC-W690: karcsú és felhasználóbarát 10x-es optikai zoommal és 16,1 megapixeles szenzorral
DSC-HX10V: 16x optikai zoom és valós, 18,2 megapixeles Exmor R® CMOS szenzor
DSC-H90: 16x-os optikai zoom és valós 16,1 megapixeles felbontás

A Sony 2012 tavaszán megmutatja, hogy a hangsúlyos közeli képek készítéséhez nem kell szükségszerűen méretes fotós felszerelést cipelni. Az idei év legújabb Cyber-shot fényképezőgépeivel a Sony kivételes zoomtartományt és pixelesedés mentes képminőséget kínál – mindezt olyan apró, kényelmesen hordozható készülékekben, mint a DSC WX100, amely kategóriájának legkisebb kompakt modellje.

A legfrissebb Cyber-shot technológiák

A Sony Cyber-shot fényképezőgépeibe fejlett aszférikus (AA) objektív került, amellyel a zoomtartomány az objektív méretének csökkentése mellett növelhető. A precíz optikai kialakítás hihetetlen vékony lencsetagokkal jár együtt, amellyel a nagyítás maximális értéke úgy nő, hogy a képminőség illetve optikai teljesítmény terén nincs szükség kompromisszumokra. A WX100 ezért annak ellenére, hogy 10x-es optikai zoomot kínál, hihetetlenül vékony és könnyű. (A legkeskenyebb részén a fényképezőgép pusztán 17,5 mm-es lett.) A „Pixel Super Resolution” technológia az optikai zoomtartományt kettőzi meg és ebben az esetben sem éri hátrány a képminőséget vagy a felbontást. Ez azt jelenti, hogy a szuperközeli felvételek esetében sem látszik a hagyományos digitális nagyításra jellemző pixelesedés, még a szintén újdonság HX200V-ben elérhető 60x-os Clear Image zoom használatakor sem.

Ilyen nagymértékű zoomoláskor fennáll a kép elmosódásának veszélye, hiszen a fényképezőgép legapróbb bemozdulása is fokozottan érződik. Ezért az új fényképezőgépek kivételes nagyítási képességét az optikai SteadyShot támogatja: a giroszkóp elvén működő fejlett képstabilizáló hatékonyan kompenzálja a felvétel közbeni remegést. Ezáltal tisztább, elmosódottságtól mentes fotók és videók készíthetők akár a legnagyobb fókusztávolság mellett is.

Nagyteljesítményű funkciók

A különlegesen magas érzékenységet (Extra High Sensitivity)*2 a „Superior Auto” mód biztosítja, amely különösen gyenge fényviszonyok mellett is lehetővé teszi a vaku nélküli fényképezést – a maximális érték akár ISO 12800 is lehet. Az Exmor R CMOS szenzornak és a nagysebességű BIONZ processzornak köszönhetően a zajszint számottevően kisebb a korábbi Cyber-shot modellekhez képest*3. Ezek az eredmények jól láthatók a tisztább szürkületi és beltéri felvételeknél. A Superior Auto mód leveszi a fotós válláról a beállítások gondját és professzionális eredményeket biztosít.

A dinamikus felvételeket a nagysebességű autofókusz támogatja, amely napfénynél 0,13 mp alatt képes a tárgyat befogni. Az AF teljesítmény a szürkületi időben nyújtott 0,2 mp-es teljesítményével is kiemelkedő. Ezért a megismételhetetlen pillanatokat biztosabban lehet megörökíteni, hiszen más készülékek hosszabb ideig állítják be a fókuszt.

DSC-WX100

A 17,5mm-es (a legkeskenyebb pontján) méretű, gyönyörű Cyber-shot WX100 a világ jelenleg legkisebb, legkönnyebb fényképezőgépe*1 amely nagyteljesítményű 10x-es optikai zoomtartományt biztosít.