Csodálatos gombavilág

0
18

A gombák a természet egyik legérdekesebb teremtményei. Különleges felépítésüknek köszönhetően napfényre sincs szükségük az életben maradáshoz, spóráik pedig akár évekig kitartanak. Sokszínűségüknél már csak ezer féle alakjuk érdekesebb. Csoda, hogy sokan beleszerettek e témába?

Steve_Axford
Az Ausztráliában élő Steve Axford a világ legboldogabb nyugdíjasai közé tartozik, hiszen manapság már még több időt szentelhet kedvenc időtöltésének, a világ felfedezésének és a fotózásnak. Témái a legkisebb gombáktól az óriási vulkánkitörések megörökítéséig bőségesek, bár főként a statikus helyszíneket kedveli, így tájképeket is szívesen készít. A gombák iránti érdeklődése minden bizonnyal csodálatos fotóiból is lerí, melyek gyönyörű lágy fényben exponálva készültek, a tökéletes élesség és élességi tartomány eléréséhez pedig nagy valószínűség szerint több képből állította össze a fotós a végső képet a focus-stacking technika szerint.
Steve_Axford_01 Steve_Axford_02 Steve_Axford_03 Steve_Axford_04 Steve_Axford_05 Steve_Axford_06 Steve_Axford_07 Steve_Axford_08 Steve_Axford_09 Steve_Axford_10 Steve_Axford_11 Steve_Axford_13 Steve_Axford_14 Steve_Axford_15 Steve_Axford_16 Steve_Axford_17 Steve_Axford_18 Steve_Axford_19
További képek az alábbi videóban: Steve Axford weblapja: http://steveaxford.smugmug.com/