Remek szürreális képek Oleg Opriscotól

0
7

Noha a Kijevben élő fotóművész, Oleg Oprisco képeiben a hideg színvilágot részesíti előnyben, fotói senkit sem hagyhatnak hidegen.

Oleg_Oprisco_4
Az egyes fotók koncepciója egy pillanat alatt pattan ki Oleg fejéből, de a végleges képig még sok munkaóra van hátra. A munka első fázisa egy skiccel kezdődik, amelyet a kiegészítőkhöz szükséges anyagok beszerzése és elkészítése követ. A fotózás után természetesen nem maradhat el az utómunkázás. Oleg egy interjúban azt üzente a fiatal fotósoknak, hogy bölcsen használják fel idejüket. A lustaság a legnagyobb ellenségünk, ne csak nézegessük a képeket, ne csak kommentelgessük a bejegyzéseket, hanem fogjuk végre kézbe a fényképezőgépünket is irány fotózni! “Let go and shoot, shoot, shoot!” Azt hiszem érdemes is megfogadni a tanácsát. Ha nem is az első alkalommal készül el a legjobb képünk, gondoljuk át, mitől lehetne jobb, mikor lesznek jobb fények, milyen perspektívában lesz érdekesebb, s a legmegfelelőbb időpontban térjünk vissza a helyszínre. Már ha van rá lehetőségünk, mert ugye előfordul, hogy erre már nem nagyon lesz módunk (pl. egy külföldi út utolsó napján észrevett kiváló helyszín esetében). De most nézzük Oleg képeit: (Aztán pedig irány fotózni!! Még mindig várom a hosszú expozíciós idejű apokaliptikus hatású képeket! Nehezen hiszem el, hogy tényleg ennyire nehéz beszerezni egy hegesztőpajzsot 🙂 )
Oleg_Oprisco_1 Oleg_Oprisco_2 Oleg_Oprisco_3 Oleg_Oprisco_4 Oleg_Oprisco_5 Oleg_Oprisco_6 Oleg_Oprisco_7 Oleg_Oprisco_8 Oleg_Oprisco_9