Olympus Stylus SH-2

0

Az Olympus bejelentette új, felfrissített utazózoom kompakt fényképezőgépét, a 16 Mpixeles CMOS szenzorral szerelt Stylus SH-2-t.

Esti fotók könnyű készítését lehetővé tevő Nightscape, valamint Live Composite üzemmódokkal is gazdagodott a kis méretű, mégis 24×-es zoomátfogású objektívvel szerelt kompakt fényképezőgép. Az immár RAW formátumot is rögzítő utazózoom fényképezőgép a komolyabb igényeket támasztó amatőr fotósok számára is kielégítő lehet, hiszen az utófeldolgozás folyamata a nyers formátumnak köszönhetően átvehető a géptől.

A sztereó FullHD videórögzítésre valamint time-lapse és slow-motion klipek készítésére is alkalmas. 1920×1080 pixeles felbontásban 60 kép/mp-es képfrissítést használhatunk, s videófelvétel során állóképeket is menthetünk, akár RAW formátumban is. A Stylus SH-2 a korábbi modellhez hasonlóan beépített Wi-Fi adaptert is tartalmaz, amellyel a képáttöltés, valamint a képmegosztás is gyerekjáték, emellett okostelefonról vagy tabletről is vezérelhetjük a fényképezőgépet.

Az Olympus Stylus SH-2 március közepétől lesz kapható, s opcionálisan többféle tok és csuklószíj is vásárolható hozzá.

Az Olympus Stylus SH-2 főbb jellemzői:

  • a PEN modellekre jellemző külső
  • 16 megapixeles BSI-CMOS érzékelő
  • TruePic VII feldolgozóprocesszor
  • max. ISO6400 érzékenység
  • 24x-es optikai zoom (25-600mm ekv.)
  • RAW formátum támogatása
  • 5-tengelyes stabilizátor
  • FAST AF élességállítás
  • Rekesz és záridő állítási lehetőség
  • Időeltolásos sorozat
  • Nightscape és LiveComposite üzemmódok
  • FullHD videó 60 kocka/mp sebességgel
  • Akár 240 kocka/mp-es videó
  • 7 Művészi szűrő effektus
  • Intelligens panoráma
  • 3″-os, 460e képpontos érintőképernyő
  • Elektronikus vízszintjelző
  • Wi-Fi és OI.Share szolgáltatás

Sajtóközlemény:

Klasszikus stílusú kompakt beépített spontaneitással

Minden, ami az emlékek megörökítéséhez szükséges – az Olympus Stylus SH-2 fényképezőgép lenyűgöző, speciális fényviszonyok esetén is

2015. március 11., Hamburg – A különleges pillanatok fantasztikus felvételeket jelentenek. Viszont nem mindegyik történik tökéletes fényviszonyok között – és az önfeledt gyerekek sem maradnak együtt, amíg a fényképezőgépet próbáljuk stabilan tartani. Ezt figyelembe véve hozta össze az Olympus az új Stylus SH-2-t az igazi High-End technológiával. Így akár menet közben készíthetünk filmeket és képeket, gyorsan, egyszerűen – sőt, akár sötétben is. Mindezt ráadásul olyan minőségi szinten, melyet biztosan nem érhetünk el telefonnal – és ráadásul mindezt úgy, hogy előtte nem is kell elmennünk fotós tanfolyamra. Az Olympus a fényképezőgépet szemet gyönyörködtető kivitelben, egy igen kompakt, könnyű házba tervezve alkotta meg. Az SH-2 tulajdonosainak a fényképezőgép olyan lehet, mint a kulcscsomó, vagy a telefon – mindig kéznél van. A bőrhatású felületek és a retró hangulatú fém ház kombinációjával az SH-2 mindenféle stílushoz, laza, vagy elegáns ruháinkhoz is tökéletesen illik. A gyertyafényes vacsorákon, illetve a csillagfényben fürdő tengerparton a Nightscape üzemmód használja ki maradéktalanul a gyenge megvilágítást. A páratlan 5-tengelyes képstabilizátor technológia – mely az Olympus High-End fényképezőgépeiből érkezik – a hasonló rendszerekkel összehasonlítva lényegesen hatékonyabb a bemozdulás hatásainak csökkentését illetően. Használata pedig szinte elengedhetetlen, amikor a nagyteljesítményű, 24x optikai zoommal készítünk közelképeket, vagy éjszaka, kézből rögzítünk Time-lapse videókat. Természetesen az SH-2-vel Wi-Fi-n keresztül tölthetjük fel képeinket okostelefonra – de minden kreatív funkció és gondosan megalkotott vezérlőegység megtalálható benne, amit csak az Olympus fényképezőgépektől elvárhatunk. A Stylus SH-2 2015 márciusának közepétől kapható, 99.990.- HUF javasolt fogyasztói áron. Fekete, illetve ezüst színben választható – mindkét verzió fekete, bőrhatású felületeivel remekül kiegészíthető különleges, old-school bőr tokokkal és szíjakkal.

A mozgalmas mindennapokra tervezve
A Stylus SH-2 nemcsak önmagáért szép. A design gyakorlati célokat is szolgál. Mindazok számára, akik megpróbálják megtalálni az egyensúlyt a gyerekek, a munka és a magas szintű életminőség között, a sok-sok feladat egyidejű megoldása, a „multitasking” kulcsfontosságú. Egy okostelefon nagyon sokat segíthet ebben, de nem biztosítja az Olympus minőségű képek és videók rögzítésének lehetőségét még akkor sem, ha a körülmények ideálisak. Ezért szükséges egy külön fényképezőgép, mely mindent tud, amit az okostelefonok nem – ráadásul könnyű, kompakt, és eléggé szemet gyönyörködtető ahhoz, hogy magától értetődően magunkkal vigyük minden egyes alkalommal. Az SH-2 fém házát a szépsége mellett masszív felépítése jellemzi – valamint a teljesen visszahúzódó 24x optikai zoommal ellátott objektív, melynek köszönhetően a fényképezőgép könnyedén zsebbe vagy egy kisebb táskába is becsúsztatható. A kivitel további nagy előnye – melyet nem lehet elégszer hangsúlyozni: ha a fényképezőgépet jó kézbe venni és jó ránézni, többször is fog kézbe kerülni. Így – mivel használata igazi öröm – több pillanat és történés, több emlék kerülhet rögzítésre.

High-Tech a remek éjszakai felvételekhez
Hogy – a megjelenésén túl – mi teszi az új Stylus SH-2 fényképezőgépet a kategóriából kiemelkedővé? A válasz az a többféle jellemző és funkció, melyet az Olympus a High-End fényképezőgépeiből emelt át. Ezek jelentik a valódi különbséget a döntő pillanatokban.

Optikai 5-tengelyes képstabilizátor
A hasonló fényképezőgépek között többet is találunk, melynek erőteljes zoomja segít abban, hogy távolról, így szinte észrevétlenül készíthessünk közelképeket emberekről, állatokról. De csak az Olympus hívja segítségül az 5-tengelyes optikai képstabilizátor rendszerét, mely – akár fotók, vagy HD videók készítése esetén – a legnagyobb zoomállásban is hatékonyan védi ki a bemozdulás kártékony hatásait. A képstabilizátor ugyancsak remek segítség a gyenge megvilágítású témák, valamint a telefotó-makró felvételi módban készülő, extrém közelképek megörökítésében. Az SH-2-vel akár 40cm távolságból készíthetünk felvételt és a rendkívül látványos háttér-elmosódás hatással emelhetjük ki a felvétel témáját.

Éjszakai felvételekhez – Nightscape felvételi mód
Az SH-2 remekel akkor is, ha az éjszaka különféle gyönyörű fényeinek és témáinak megörökítéséről van szó – a tűzijátéktól a körhinta előtt pózoló barátokig. A Nightscape mód automatikusan kikapcsolja a vakut, aminek használata jellemzően tönkreteszi az esti felvételek hangulatát más fényképezőgépeknél. Az SH-2 Nightscape módja gyorsan egy világos területre fókuszál a sötét háttér előtt, míg a kategória más gépei inkább csak keresgélik azt. Mindezek mellett ez az egyetlen kompakt, mely a Live Composite (vagy bármilyen hasonló) funkcióval rendelkezik, mely követi a fényes témák – például a csillagok, vagy a gyermek kezébe kerülő csillagszóró – mozgását úgy, hogy közben ez a fény nem nyomja el a többit. Az ötféle Nightscape mód beállítással a végeredmény elképesztően látványos.

Fejlett videofelvétel mód (Advanced Movie Mode)
Mivel a videofelvétel a család leginkább kedvelt szórakozásai közé tartozik, ezért az SH-2 a lehetőségek és filmformátumok különleges választékát tárja elénk. Például a gyorsan mozgó témák megörökítéséhez a nagysebességű filmfelvétel funkció áll rendelkezésre – mely az akció lassított lejátszásának lehetőségét is kínálja. Sőt: az éppen zajló felvétel „élőben” közvetíthető egy Full HD TV segítségével.

A közvetítés és a felvételek megosztása okostelefonon gond nélkül történhet – ebben a beépített Wi-Fi és az OI.Share szoftver segít. Emellett a Wi-Fi lehetőséget kínál az SH-2 okostelefonról történő vezérléséhez. Az ilyen minőségben készült felvételek közösségi oldalakon történő megosztása sokaknak meglepő lehet – és meglepett reakciókat válthat ki, persze, csak pozitívakat. A beépített spontaneitás garantált!

Ajánlott kiegészítők:

  • CSCH-120 valódi bőr váztok – divatos, luxus stílusban, a biztos tartást is javítva. Kifejezetten az SH-2 fényképezőgéphez
  • Prémium bőrtok – az SH-2 stílusos védelméhez
  • CSS-S110LS valódi bőr csuklószíj – elegáns megjelenés és biztos tartás

A termékjellemzők bejelentés nélküli változtatásának joga fenntartva.