Manfrotto Lumie

0

A Manfrotto legújabb terméke, illetve termékcsaládja a Lumie, mely egy új, a fényképezőgépek vakupapucsára is felhúzható kompakt LED lámpasorozat. Első körben három terméket dobott piacra a gyártó.

A Lumie Play a legkisebb, 3 LED-es lámpa, mely 6 db AA elemmel vagy akkumulátorral üzemel, és egy töltéssel akár 1 órát is kibír. Színhőmérséklete 5600K, színhűsége pedig különösen jó (92 CRI fölötti). Az önmagában mindössze 74 grammos lámpa 50 fokos szögben képes bevilágítani az előtte lévő területet, teljesítménye 0-100% értékek között szabadon állítható.

A Lumia Art beépített lítium-ion akkumulátort kapott, mely USB kábellel tölthető és 65 percig működteti a lámpát. A 137 grammos kis készülék 6 LED-et tartalmaz, fényereje 3 lépésben szabályozható.

A sorozat eddigi legnagyobb teljesítményű darabja a Lumie Muse, mely 8 LED-et kapott, beépített akkumulátora pedig 1 órát bír feltöltés után. A 175 grammos lámpa világossága 4 lépésben állítható.

Mindhármukhoz vakupapucs adapter, és színhőmérséklet változtató szűrőket is kapunk. Különböző színű szűrők, illetve a lámpa döntését és forgatását is lehetővé tevő gömbfejes adapter is vásárolható hozzájuk.