Romkocsmákban a Sony WPA nyertes képei

0

A Sony World Photography Awards nemzetközi fotópályázata évről évre komoly megmérettetésnek számít, s itt falra kerülni már komoly elismerés. Az idei WPA-n két magyar fotós is díjazásra került, Tóth Zoltán, valamint Oszvald Noell, ők lettek ugyanis a hazai nevezők első és második helyezettjei.

A WPA legérdekesebb fotói vándorkiállítás formájában bejárják Budapest több romkocsmáját, ezek közül elsőként a Szimpla kertben lehet majd megtekinteni a tárlatot.

Tóth Zoltán – magyar I. helyezett

Oszvald Noell – magyar II. helyezett

Elangovan Subrmanian – indiai II. helyezett

George Ching-Yuen – kanadai I. helyezett

Gerbie Santos Pabilonia – fülüp-szigeteki II. helyezett

Jin Ki Min – koreai III. helyezett

Lione Bakker – holland III. helyezett

Marek Jarkovsky – cseh I. helyezett

Sajtóközlemény:

Romkocsmák falain mutatkoznak be a Sony World Photography Awards pályaművei

Csodálkozz rá a világra – SWPA 2015

A 8 éve megrendezésre kerülő Sony World Photography Awards 2015-re 171 országból összesen 173.444 nevezés érkezett, amivel a Sony World Photography Awards a világ legnagyobb fotópályázatává nőtte ki magát.

Az éjszaka összefonódik a művészettel, ugyanis a világ legnagyobb fotós versenye, a Sony World Photography Awards legizgalmasabb pályaművei idén is romkocsmák falain elevenednek meg. Továbbra is a Szimplában, illetve most már a Fogaskertben is láthatóak a különleges alkotások.

A vándorkiállítás – ahol a nemzetközi nyertesek mellett a magyar győztes kép is megtekinthető – célja, hogy közelebb hozza a fotóművészetet a mindennapokhoz, minél szélesebb közönséget érjen el, ösztönözze a fiatal generációt egyéni látásmódjuk kifejezésére, továbbá minél többen kipróbálják tehetségüket a 2016 Sony World Photography Awards-on.

A rendkívül egyedi képalkotások idén első ízben a Kazinczy utcai Szimpla kertben tekinthetőek meg június 18-tól július végéig. A Fogaskert is otthont ad július 13-tól a pályaműveknek egészen augusztus 10-ig.

A nyár folyamán és az ősz elején a Kuplung és az Instant biztosít helyet a kiállításnak.

A Sony World Photography Awards 2016-ra június elsejével megkezdődött a jelentkezés, melyet megtehet a http://www.worldphoto.org/ oldalon.