DJI Osmo 4k videóval – de most nem repül

0

A DJI Osmo egy markolatra épített 3 tengelyes stabilizátorral ellátott gimbalra szerelt kamera, amely 12 Mpixeles, 1/2,3″ típusú Sony Exmor R CMOS szenzor köré épül, s objektíve egy kisfilmes 20 mm-es objektívének megfelelő látószöget ad, f/2,8 fényerő mellett.

A hatékony stabilizáció mozgás közben is stabil videófelvételek készítését teszi lehetővé, ráadásul a készülék mindezt akár 4k és UltraHD felbontásban is képes megtenni 24 vagy 25 kép/mp frissítéssel, a ma már megszokottnak számító FullHD mellett. FullHD felbontásban egyébként a 120 kép/mp-es frissítésnek köszönhetően 4×-es slowmotion videók is létrehozhatók.

Fotózás során JPEG vagy RAW fájlokat menthetünk, s automatikus expozíció sorozat is rendelkezésünkre áll. Készíthetünk gépen belül összeillesztett panorámát is, de az időközi felvételezés és a time lapse felvételek készítése sem okoz gondot az Osmonak.

A kezeléshez Wi-Fi képes okostelefon is használható a dedikált alkalmazás segítségével, élőképet csak így csikarhatunk ki az Osmoból. A videófelvételek indítása és leállítása azonban telefon használata nélkül is elvegezhető.

A DJI Osmo még ebben a hónapban piacra kerül, ára 650 amerikai dollár lesz. A készülékre a mai naptól előrendelést is felvesznek a DJI weboldalán.

A stabilizált gimbal fejes markolat egyébként a mikro NégyHarmados X5-tel is megvásárolható, sőt, a RAW videók mentésére is alkalmas X5R-rel is.