Self-wedding-photography, azaz fotózd le saját esküvődet!

0
204

Az észt Liisa Luts gondolt egy nagyot és úgy döntött, saját maga fogja végigfotózni a saját esküvőjét. Nem kell megijedni, nem az épp kéznél lévő okostelefonjával nyomta a szelfiket. Annál sokkal finomabb és látványosabb képeket készített Fujifilm X-T10 MILC gépével és Fujinon XF 27mm f/2,8 objektívjével.

Liisa_Luts_26
Augusztus végén tartották esküvőjüket Liisa Luts és vőlegénye, akik mindketten a képalkotás világában dolgoznak. Liisa fotózik, míg a pár nadrágot viselő tagja a videózást űzi profi szinten. Kettejüknek van is egy kis közös cégük, amely fotózással és videózással foglalkozik. A tallini esküvő napján tehát Liisa kezébe vette gépét és nem is engedte azt ki kezei közül, amíg a nagy nap véget nem ért. Élményeiket saját maga örökítette meg, így aztán olyan különleges perspektívából nézhetjük végig az eseményeket, amelyet egyetlen profi esküvői fotós sem tudott volna megalkotni. Érzésem szerint így sokkal közelebbi, sokkal személyesebb képek készülhetnek, igaz, azt is be kell azért látni, hogy a profi esküvőfotóst nem lehet a self-wedding fotózással kiváltani. De ettől függetlenül az ötlet remek és a megvalósítás is igazán jól sikerült. Te hogy látod, elegendő lehet egy tapasztalt fotós saját kezűleg készített self-wedding képsorozata az esküvőjéről, vagy szükség van ilyen esetben is külső segítségre? S ha esküvőfotós vagy (vagy lennél), vállalnád-e így a munkát, hogy az ara kiköti: ő maga is fotózik majd az eseményeken?
Liisa_Luts_01 Liisa_Luts_02 Liisa_Luts_03 Liisa_Luts_04 Liisa_Luts_05 Liisa_Luts_06 Liisa_Luts_07 Liisa_Luts_08 Liisa_Luts_09 Liisa_Luts_10 Liisa_Luts_11 Liisa_Luts_12 Liisa_Luts_13 Liisa_Luts_14 Liisa_Luts_15 Liisa_Luts_16 Liisa_Luts_17 Liisa_Luts_18 Liisa_Luts_19 Liisa_Luts_20 Liisa_Luts_21 Liisa_Luts_22 Liisa_Luts_23 Liisa_Luts_24 Liisa_Luts_25 Liisa_Luts_26 Liisa_Luts_27 Liisa_Luts_28 Liisa_Luts_29 Liisa_Luts_30
A teljes képanyag megtekinthető az alábbi linken: http://p6drad-teel.net/~liisa/FHL/?postid=834