Piacra kerül a Phottix Odin II

0

Nyilván nem számított rá a Phottix, hogy a nagy Canon bejelentés előtti nap is a nagy Canon bejelentéssel telik, de majdnem sikerült lecsúszniuk arról, hogy megírjuk az új vaku kioldójukat. Persze erről szó nincs, ami késik, nem múlik és ez nálunk is igaz.

A Phottix tehát tegnap jelentette be a 2014-es Photokinán megszellőztetett, Odin II névre hallgató rádiós vakukioldójának piacra kerülését, amely a korábbi Odin leváltására készült. A TTL vezérlésre is alkalmas trasmitter új kezelőfelületet kapott, így a z Odin sok-sok gombjával szemben is már gomb+tárcsa kombinációk és egy jóval nagyobb kijelző várja a fotósokat.

Bővült a csatornák és a csoportok száma is, immár 5 csoportot (A-E) és 32 csatornát használhatunk. A Canon és Nikon vakuk vezérlésére egyidejűleg is alkalmas kioldó AF segédfényforrást is kínál, valamint a Phottix Indra 360 és Indra 500 stúdióvakuk modellfény vezérlése is megoldható. A HSS vakumódon kívül a stúdióvakukkal történő nagy zársebességű fotózáshoz támogatja az OverDrive Sync technikát. A második redőnyre szinkronizálás azonban csak Nikon és Sony vakukkal lesz elérhető.

Az egyes vakuk teljesítményét továbbra is 1-1/128 között állíthatjuk, de a csoport kiválasztása immár egyetlen gombnyomással elvégezhető.

A Phottix Odin II Canon változata e hónap elején kerül piacra, míg a Nikon változat pár héttel később érkezik. A Sony variánsra tavasz végén számíthatunk. A vezérlő ára 210 amerikai dollár lesz, a vevőnek darabjáért 160 dollárt kérnek majd.