Meyer-Optik Görlitz 50mm f/2,9

0

Úgy tűnik az objektív gyártásban még mindig nagy pénz van, hiszen egyre többször bukkannak fel rég elfeledettnek vélt objektívek reinkarnációi. Most a Meyer-Optik Görlitz kalapok egy felújított, 50mm f/2,9-es objektív gyártásáért a Kickstarter-en.

Bár nagy eséllyel a gyártónak lenne annyi tőkéje, hogy beindítsa a gyártást, a Kickstarter kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy előzetesen felmérjék az igényeket. Nem is a befolyt pénz a lényeg, hanem az, hogy kiderüljön: mekkora érdeklődés lenne egy új kiadású 50mm f/2,9-ért.

Mint a fenti képből is látszik, az új verzió (jobbra) kevésbé kicsi és kevésé esztétikus (szép?), mint a régi. Mivel fényerőben nem mondható bajnoknak az objektív, nagy eséllyel a különleges bokeh lehet az, amivel eladható a termék. Az pedig a mintafotók alapján van neki:

Tavaly a Tripolan 100-at nagy sikerrel hozták vissza a Meyer-Optikos srácok, akkor 359 ezer dollár támogatás gyűlt össze, amely ezernél is több támogatót jelent. Remények szerint az 50mm-es objektívre is ilyen magas érdeklődés lesz.

a Canon EF, Nikon F, Sony E, Fujifilm X, mikro-négyharmad, M42 és Leica M bajonettel készülő Meyer-Optik Görlitz 50mm f/2,9 a Kickstarteren támogatással 499 amerikai dollártól rendelhető elő, a termék piacra kerülése ez év végére várható. Az objektív teljes vételára (azoknak, akik nem támogatók a Kickstarteren) 1300 amerikai dollár lesz.

Eredeti mérethez shift+kattintás a képre!