Így készíthetsz különleges, hosszú expozíciós idejű fényfestett fotókat

0
1 855

A fényfestés, vagy angolul light painting nagy múltra tekint vissza, mégis, még ma is sokan élnek ezzel a technikával. Az ok pedig nagyon egyszerű: a véletlenszerűség és a megismételhetetlenség miatt minden kép egyedi és egyben érdekes is. Vitor Schietti segítségével bepillantást nyerhetsz a kulisszák mögé és megtudhatod, hogyan készülnek ezek a fotók.

Vitor_Schietti_11
Amire szükséged lesz: – állvány – erős ND szűrő – egy hosszú bot és a végén lassan égő tűzijáték – vaku Vitor_Schietti A metódus a következő: a gépet beállítod 10-30 mp-es záridőre, önkioldóval vagy távkioldóval indítod az expozíciót, az lassan égő tűzijátékkal körberajzolod a témát, több képet is készítesz, amelyeket Photoshopban tudsz összeilleszteni. Vigyázz, a nyílt tűz miatt a módszer fokozottan veszélyes! Íme a fotók, alatta pedig a készítést bemutató videó!
Vitor_Schietti_01 Vitor_Schietti_02 Vitor_Schietti_03 Vitor_Schietti_04 Vitor_Schietti_05 Vitor_Schietti_06 Vitor_Schietti_07 Vitor_Schietti_08 Vitor_Schietti_09 Vitor_Schietti_10 Vitor_Schietti_11 Vitor_Schietti_12 Vitor_Schietti_13 Vitor_Schietti_14
A fotós galériája: http://schiettifotografia.com/projeto-portifolio/esculturas-de-luz/