Canon EOS-1100D és EOS-600D

0

A Canon legutóbbi belépő szintű DSLR modellje több mint két és fél éve, 2008 nyarán jelent meg EOS-1000D néven. Az olcsóbb széria vezető modellje az EOS-550D pedig pont egy éve került bejelentésre. Most mindkét modell utódot kapott, EOS-1100D és EOS-600D néven (USA: Rebel T3 és Rebel T3i).

Canon EOS-1100D

Canon EOS-1100D

Az előd 10 megapixeléhez képest 12,2 megapixelt kínál a gép APS-C méretű CMOS érzékelője, valamint egy újabb szériás feldolgozóprocesszort (Digic 4). Az EOS-1000D még nem rendelkezett videofelvételi képességgel, csak élőképpel, az új modellel azonban 1280 x 720 pixeles mozgóképek is készíthetők, 30 és 25 kocka/mp sebességgel.

A készülék átdolgozott fénymérést kapott, 35 helyett 63 mérőmezővel. Hátulján a korábbinál némileg nagyobb, 2,7” képátlójú LCD monitor található, és valamivel nagyobb lett a kereső nagyítása is.

A Canon EOS-1100D fontosabb tulajdonságai:

  • 12 megapixeles CMOS szenzor
  • Digic 4 feldolgozórendszer
  • ISO100-6400 érzékenység
  • 63-zónás fénymérés
  • 720p HD felbontású videó, 30 kocka/mp sebességgel
  • 3 kép/mp sorozat
  • 0,87x nagyítású, 95%-os lefedettségű kereső
  • 2,7” LCD kijelző
  • SD / SDHC és SDXC kártya támogatás
  • Új lítium-ion akkumulátor

A Canontól szokatlan módon a legolcsóbb modell nem csak a hagyományos fekete és ezüst, de limitált szériában piros színben is kapható lesz. A váz és egy 18-55mm II Canon kitobjektív alapárát 599 dollárban határozták meg.

Canon EOS-600D

Canon EOS-600D

A fényképezőgép a tavalyi modellhez hasonló 18 megapixeles CMOS szenzort kapott, és a legújabb (Digic 4) feldolgozórendszert. Újdonságai közé tartozik a vezeték nélküli vakuvezérlés, valamint az automatikus témamód felismerés és beállítás. Szintén a kezdő felhasználóknak nyújt segítséget az új ‘feature guide’, vagyis a kijelzőn megjeleníthető súgó, illetve a kreatív effektusok, melyek között a lágy fókusz, a halszem, és a dioráma hatások is megtalálhatók.

A videofelvétel az elődhöz hasonlóan Full HD felbontású Quicktime MOV, most azonban 3-10x-es digitális zoom is bekapcsolható. A rövid videósnittek összefűzéséhez és háttérzenével való kombinálásához a Video Snapshot lehetőséget vehetjük igénybe.

A gépre egy kihajtható, elforgatható, 3” méretű LCD kijelző került, 1 040 000 képpont felbontással.

A Canon EOS-600D fontosabb tulajdonságai:

  • 18 megapixeles CMOS szenzor
  • Új képméretek és képoldal arányok (4:3, 16:9, 1:1)
  • Digic IV feldolgozórendszer
  • ISO100-12800 érzékenység
  • 63-zónás fénymérés
  • Full HD felbontású videofelvétel
  • 3-10x digitális zoom lehetőség (videónál)
  • Video Snapshot mód
  • Vezeték nélküli vakuvezérlés
  • Automatikus témamód felismerés
  • 3” LCD (1,04 millió képponttal)
  • Kreatív filterek

A váz önmagában 799 dollárért lesz megvásárolható, a 18-55mm II kitobjektívvel pedig 899-be kerül majd. A Canon 18-135mm-es zoommal is forgalomba hozza a gépet, mellyel együtt 1099 dollárba kerül.

Információink szerint, márciusban várható megjelenésekor az EOS-550D is forgalomban marad.

A gépekhez egy új, adatai alapján csak külsejében áttervezett, EF-S 18-55mm F3,5-5,6 IS II objektívet kínál a gyártó.

Sajtóközlemény:

Az első lépés az EOS világában – Canon EOS 1100D

Budapest, 2011. február 7. – A Canon, a digitális képalkotási technológiák egyik vezető vállalata bemutatta az új EOS 1100D modellt. A belépő szintű digitális tükörreflexes fényképezőgép (DSLR) a kezdő fényképészek számára készült, és a kiemelkedő minőségű felvételek elkészítéséhez számos, a magasabb szintű modellekhez kifejlesztett technológiát és funkciót tartalmaz. Az új fényképezőgéppel kiváló portrék, tájképek és kreatív felvételek készíthetők, így igazán szórakoztató a fényképezés.

Az EOS 1100D kiváló belépő a Canon világhírű EOS rendszerébe, ahol több mint 60 különböző objektív és számtalan egyéb kiegészítő, például a Speedlite vaku segíti a felhasználókat a fényképészet világának felfedezésében.

Fejlett képalkotás, könnyedén
A kompakt, könnyű és sokoldalú EOS 1100D modellt a fényképészek bárhová magukkal vihetik, így kiváló minőségben örökíthetik meg a fontos pillanatokat, a videó funkció segítségével pedig 720p felbontású HD videókat is rögzíthetnek. A képek a 95 százalékos lefedettséget biztosító, áttervezett, világos optikai kereső használatával könnyen és egyszerűen megkomponálhatók. Az Élőnézet funkció segítségével pedig a kijelzőn azonnal látható, hogy a különböző felvételi módok hogyan befolyásolják a végleges képet.

Az EOS 1100D fényképezőgép alkalmazkodik a fényképészek képességeihez, így már az első alkalommal gyönyörű felvételeket készíthetnek. A menürendszerben található, az egyes funkciókat bemutató útmutatók röviden leírják a fő fényképezőgép-beállításokat, mely hatékonyan segíti a kezdő felhasználókat a fényképezőgép használat közbeni megismerésében.

A Basic+ funkció és a Kreatív auto mód egyszerűen és közérthetően mutatja be a beállításokat és a végső képre gyakorolt hatásukat. A Basic+ funkció segítségével a felhasználók a kreatív céloknak vagy az adott megvilágításnak megfelelően – az egyszerűen értelmezhető, előre megadott lehetőségeket felhasználva – kiválaszthatják az expozíciós, a fehéregyensúly- és a képfeldolgozási beállításokat. A Kreatív auto móddal könnyedén létrehozhatók a kívánt effektusok: a még érdekesebb eredmények elérése érdekében igény szerint elmosódottá tehető a háttér.

Fényképezés és megosztás bárhol
Az EOS 1100D segítségével könnyedén készíthetünk fényképet és HD videókat, melyeket azonnal megoszthatunk a barátokkal és a családtagokkal. A nagy, 6,8 cm-es (2,7”) képátlójú LCD képernyő 230.000 képpontos felbontása, és széles látószöge lehetővé teszi a képek azonnali áttekintését. A felvételeket akár nagy képernyőn is élvezhetjük: az EOS 1100D fényképezőgép HDMI kapcsolaton keresztül HDTV-hez is csatlakoztatható, a TV távirányítójának segítségével pedig lapozhatunk a képek között és megtekinthetjük a videókat.

Az Eye-Fi connected funkciókkal1 az EOS 1100D alkalmas a tartalmak vezeték nélküli továbbítására, így a felhasználók könnyedén átvihetik képeiket otthoni számítógépükre. A fotók és videók közvetlenül feltölthetők az online megosztó portálokra – például a CANON iMAGE GATEWAY vagy a Flickr oldalakra – is2.

Canon EOS rendszer
Az EOS 1100D egy kimagasló termékjellemzőkkel rendelkező, felhasználóbarát, belépő szintű DSLR fényképezőgép, amely megfelel a Canon és az EOS márkákkal egyet jelentő magas képminőségnek és nagy teljesítménynek.

A 12,2 megapixeles APS-C CMOS érzékelő lehetővé teszi akár A3 méretű képek készítését és kivágását, anélkül, hogy ez a kép minőségének rovására menne. A DIGIC 4 processzornak köszönhetően, az akár 3 kép/mp sebességű sorozatfelvételekkel3 szinte megdermeszthetők az akciódús pillanatok. A nagy, 100 és 6400 közötti ISO érzékenységi tartománynak köszönhetően a rosszul megvilágított témák minimális zajjal és vaku használata nélkül rögzíthetők. A gyors, 9 pontos autofókusz (AF) rendszer garantálja, hogy a fő téma – attól függetlenül, hogy a kép melyik részén található – mindig éles legyen. Az EOS 1100D fényképezőgép az EOS 7D modellhez kifejlesztett iFCL fénymérő rendszert használja, amely a legösszetettebb megvilágítási helyzetekben is biztosítja, hogy a téma megfelelően exponált legyen.

Az EOS 1100D modell a Canon EF objektívcsaládjának egyik új tagjával együtt lesz elérhető. Az EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS modellt váltó EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS II a fényképezőgép alapcsomagjában megtalálható objektív, melynek segítségével az EOS 1100D felhasználói rugalmasan fotózhatják le a különböző témákat a tájképektől a portrékig. Az objektív a könnyű szerkezetnek köszönhetően egyszerűen hordozható, a 4 fokozatban állítható képstabilizáló rendszer pedig garantálja, hogy képek még a legnagyobb zoom, és rossz fényviszonyok mellett is tökéletesek legyenek.

Az EOS 1100D legfontosabb jellemzői

  • Kimagasló, 12 megapixeles képminőség
  • Kijelzőn olvasható útmutatók az egyes funkciókról
  • Kreatív auto mód és Basic+ funkció
  • HD videorögzítés
  • 100 és 6400 között állítható ISO érzékenység
  • Nagy területű, 9 pontos autofókusz rendszer
  • 63 zónás iFCL expozíciós fénymérőrendszer
  • 6,8 cm-es (2,7”) képátlójú, 230.000 képpont felbontású kijelző
  • Minden EF és EF-S objektívvel használható

A termék nem biztos, hogy minden esetben támogatja az Eye-Fi kártyák funkcióit (beleértve a vezeték nélküli adatátvitelt). Amennyiben problémája merül fel egy Eye-Fi kártyával kapcsolatban, lépjen kapcsolatba a kártya gyártójával. Ezenkívül vegye figyelembe, hogy sok országban és régióban engedélyre van szükség az Eye-Fi kártyák használatához. Engedély nélkül a kártyát nem használhatja. Amennyiben nem biztos benne, hogy a kártya használata engedélyezett-e egy adott területen, lépjen kapcsolatba a kártya gyártójával.
2A szolgáltatás nem minden régióban érhető el.
3 Csak JPEG fájlméret esetén.

Sajtóközlemény:

Rögzítse kalandjai minden pillanatát az új EOS 600D fényképezőgéppel

Budapest, 2011. február 7. – A Canon a digitális képalkotási technológiák egyik vezető vállalata bemutatta az új EOS 600D modellt. A kompakt, könnyű digitális tükörreflexes (DSLR) fényképezőgéppel minden eddiginél könnyebben készíthetők izgalmas, szórakoztató és kreatív felvételek. A belépő szintű EOS fényképezőgépek zászlóshajójának számító EOS 600D a meglévő EOS 550D és az új EOS 1100D modellnél fejlettebb gép, amely tökéletes választás az ambiciózus, kiváló képminőséget és egyszerű kezelhetőséget elváró fényképészek számára.

A számos automata felvételi módnak köszönhetően az EOS 600D fényképezőgéppel még a kezdő fényképészek is egyszerűen készíthetnek lélegzetelállító felvételeket és Full HD videókat. A menürendszerben található, az egyes funkciókat leíró útmutatók segítségével a felhasználók fényképezés közben ismerhetik meg az EOS 600D képességeit, valamint fejleszthetik tudásukat. Az EOS rendszer az EF objektíveknek, Speedlite vakuknak és egyéb kiegészítők páratlan választékának köszönhetően tökéletes felvételeket garantál függetlenül attól, hogy a felhasználók hol és mit szeretnének lefényképezni.

Kiemelkedő képminőség
Az EOS 600D a gyönyörű állóképek és HD videók készítéséhez szükséges minden eszközt tartalmaz. A nagy felbontású, 18 megapixeles APS-C CMOS érzékelő lélegzetelállító részletességet nyújt, a 14 bites DIGIC 4 processzorral együtt pedig lehetővé teszi akár a kék égbolt fotózását is úgy, hogy a színek közötti átmenetek különlegesen finomak legyenek. A fényképezőgép rossz fényviszonyok között is használható, így a felhasználók a 12.800 értékig terjeszthető, 100-6400 közötti ISO érzékenységi tartománnyal sötétben is tiszta, természetes hatású képeket készíthetnek.

Az EOS 600D akár 3,7 kép/mp sebességgel, nagy sebességű sorozatfelvételek készítésére is alkalmas, így ideális a gyorsan mozgó témák, például háziállatok, gyermekek és vadállatok fényképezéséhez. A 9 pontos autofókusz rendszernek köszönhetően – amely a képmezőben elhelyezett autofókusz pontok használatával képes követni a témát – minden felvétel éles és részletgazdag lesz. A különlegesen érzékeny központi AF rendszer lehetővé teszi a még pontosabb élességállítást, az EOS 7D modellhez kifejlesztett iFCL fénymérő rendszerben található 63 zónás, kétrétegű fénymérő érzékelővel pedig a képek még összetett megvilágítási helyzetekben is megfelelően exponáltak lesznek.

Könnyű fényképezés, lélegzetelállító eredmények
Az új, Intelligens Automata témafelismerő mód jelentősen megkönnyíti a kiváló minőségű képek készítését: elemzi a jelenetet, és rögzítéséhez automatikusan kiválasztja a legjobb beállításokat. A színek automatikus finombeállításának köszönhetően a felvételek minden korábbinál szebbek lesznek, a felhasználóknak pedig csak a kívánt jelenet rögzítésére kell koncentrálnia.

A Basic+ funkció segítségével, a nyolc rendelkezésre álló lehetőség egyikének kiválasztásával – mint például a „Meleg”, a „Hideg” és az „Intenzív” – könnyedén megváltoztatható a jelenetek hangulata, így tökéletes tájképek, portrék vagy közeli makró felvételek készíthetők.

Egyszerű, rugalmas, művészi
Az EOS 600D menüjében megtalálható, az egyes funkciókat bemutató útmutatók minden egyes fő beállításról és annak hatásairól is tartalmaznak egy rövid leírást, így a kezdő felhasználók használat közben ismerhetik meg a készüléket.

Az EOS 600D fényképezőgép kihajtható-forgatható, 7,7 cm (3,0”) képátlójú, 3:2 oldalarányú ClearView LCD kijelzőjének segítségével fejmagasság felett, a földön vagy akár sarkok körül is készíthetünk felvételeket. Az 1,04 millió képpontos felbontású képernyő nagy részletgazdagságot biztosít, az oldalt rögzített zsanér pedig lehetővé teszi, hogy a felhasználók szokatlan szögből, illetve állvány használatával is kényelmesen készítsenek kreatív felvételeket. Az ujjlenyomat biztos fluor bevonat, valamint a háromrétegű, tükröződés-mentességet biztosító bevonat garantálja, hogy az LCD képernyő mindig tisztán látható legyen.

Az EOS 600D fényképezőgépben található kreatív szűrőknek köszönhetően a felhasználók könnyedén megtalálhatják saját stílusukat. A halszem effektus a hal szemének torzító hatását utánozza, míg a miniatűr effektus kis léptékű modellekként jeleníti meg a témákat. Az új játék-fényképezőgép és lágy fókusz effektus pedig további lehetőségeket kínál a felhasználók számára a kísérletezésre.

Lélegzetelállító részletesség
A fényképezőgép Full HD (1080p) videók rögzítésére is alkalmas, így a felhasználók könnyedén válthatnak a csúcsminőségű állóképek és tökéletes HD videók készítése között. Az új digitális zoom funkció segítségével videózás közben is rögzíthetők a távoli témák, így például tökéletesen örökíthető meg a vadállatok mozgása szafari közben. A funkció az érzékelő közepét a 3-szoros nagyítás helyett 10-szeres nagyításúvá teszi, miközben megőrzi a Full HD minőséget.

A Videó-pillanatfelvétel funkcióval kettő, négy vagy nyolc másodperces rövid, könnyen szerkeszthető klipek készíthetők, melyeket a fényképezőgép a videó-pillanatfelvétel albumba ment, majd egy videóvá állít össze. A fényképezőgépre feltöltött zeneszámokból filmzene is készíthető a felvételekhez, majd a kész videó a fényképezőgép LCD kijelzőjén vagy a beépített mini HDMI csatlakozón keresztül HDTV-n megtekinthető.

Canon EOS rendszer
Az EOS 600D fényképezőgép alkalmazkodik a fényképészek képességeihez. A fényképezőgép a Canon EOS család tagjaként az EF objektívek és számtalan egyéb kiegészítő széles választékával kompatibilis, így a felhasználók képességeiknek és stílusuknak megfelelően folyamatosan bővíthetik fotós felszereléseiket. A több mint 60 objektív korlátlan kreativitást biztosít: a nagy látószögű objektívekkel gyönyörű tájképek készíthetők, a makró objektívekkel még a legkisebb lények is rögzíthetők, a teleobjektívekkel pedig a legtávolabbi tárgyak is úgy tűnnek, mintha pont előttük állnának.

A felhasználók a Canon Speedlite vakucsalád és a beépített Speedlite jeladó használatával különböző megvilágítási technikákkal kísérletezhetnek, és a fényképezőgéptől távolabb is használhatják a vakut. Az Egyszerű vezeték nélküli funkció segítségével a fényképezőgép elvégzi a bonyolult beállításokat, így a felhasználónak csak a kép megkomponálására és kívánt megvilágítására kell koncentrálniuk.

Új EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS II objektív
Az EOS 600D géppel egyidőben jelenik meg a fényképezőgép alapcsomagjában megtalálható – EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS modellt váltó – EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS II objektív, amely tökéletes teljesítményt nyújt a kezdő felhasználók számára. Könnyű felépítésének köszönhetően egyszerűen hordozható, a Canon elismert optikai képstabilizátor rendszere pedig minimálisra csökkenti a képek elmosódásának veszélyét, így akár a megszokottnál négyszer hosszabb záridőkkel is éles felvételek készíthetők.

Az EOS 600D legfontosabb jellemzői

  • 18 megapixeles CMOS érzékelő
  • Intelligens Automata témafelismerő mód
  • Full HD EOS videó
  • Kijelzőn olvasható útmutatók az egyes funkciókról
  • Sorozatfelvétel 3,7 kép/mp sebességgel
  • Nagy területű, 9 pontos autofókusz
  • 1.040.000 képpontos, kihajtható és elforgatható, 7,7 cm (3,0”) képátlójú kijelző
  • Basic+ funkció és kreatív szűrők
  • Beépített vezeték nélküli vakuvezérlés