Samsung 16-50mm objektív duó

0

A Samsung két változatban adja ki „ugyanazt” a 16-50mm-es objektívet. Persze az „ugyanaz” ez esetben enyhe túlzás, hiszen az NX gépekre való optikák gyújtótávolságán kívül nincs bennük sok közös vonás. Az APS-C szenzorra tervezett objektívek kisfilmes értéken 24-75mm-nek megfelelő képkivágást, vagyis kb. 3x-os optikai zoomot adnak.

16-50mm F2-2.8 S ED OIS

16-50mm F3.5-5.6 PZ ED OIS

A nagyobb változat – mely a Samsung 16-50mm F2-2.8 S ED OIS nevet kapta – a profi felhasználóknak készült, melyet F2,0-2,8-as fényereje is hűen tükröz. Az S-szériás csúcsobjektív időjárásálló kivitelű, és egy precíz léptetőmotort kapott a minél gyorsabb és halkabb élességállítás érdekében. Két ED, három aszférikus és további két magas fényáteresztő képességű lencsetag gondoskodik a kiváló képminőségről. Az igen masszív kivitelű, több mint 600 grammos objektívben az optikai stabilizátor is megtalálható.

Kisebb társa a Samsung 16-50mm F3.5-5.6 Power Zoom ED OIS ezzel szemben alig haladja meg a 100 grammot, és a manapság divatos pancake zoomok formavilágát kapta, tehát elsősorban a kis méret volt szempont az elkészítésénél. Optikai stabilizátort és ED lencsetagot persze ebben is találunk, a videósok figyelmét pedig a motoros zoomállítás (Power Zoom funkció) keltheti fel.

Áruk és megjelenési idejük egyelőre még nem ismert.