Sony Cyber-shot DSC-HX10V, HX-20V és HX-200V

0

A Sony 3 új modellt jelentett be a nagy zoomátfogást kínáló HX-sorozatban. A gépek közös jellemzője a 18 megapixeles Exmor R CMOS szenzor is. Közülük kettő (HX10V és HX20V) a kisebb zsebben is könnyedén hordható gépek táborát erősíti, míg a HX200V egy elektronikus keresővel is ellátott, ún. bridge kompakt.

Sony Cyber-shot DSC-HX10V

DSC-HX10V

Ez a modell 16x-os zoomátfogású objektívet kapott, mely 24mm-nek megfelelő nagylátószöget kínál. Az úgynevezett Clear Image Zoom technológiával megduplázható a zoomátfogás, bár némi minőségromlás árán.

A hátsó megvilágítású szenzornak köszönhetően a HX-10V kihasználja az extra nagy érzékenység technológiát (Extra High Sensitivity) is, mely gyengébb fényviszonyok között jelent jobb képeket a korábbinál. Javult az AF sebessége is, mely a gyártó mérései szerint napsütéses időben 0,1, rosszabb fényviszonyok mellett 0,2 mp lehet.

A géppel Full HD videók rögzíthetők, optikai stabilizátor használatával. Közben akár 13,5 megapixeles állóképek is készülhetnek.

Hátuljára egy 3”-os, 921 ezer képpontos Xtra Fine LCD került. Extrái közé tartozik a GPS geo-tagging funkció is.

A DSC-HX10V márciusban kerül forgalomba, fehér, ezüst, fekete és piros színekben, 330 dollár körüli bevezető áron.

Sony Cyber-shot DSC-HX20V

Ugyanazt az CMOS szenzort és az ezzel összefüggő technológiákat kínálja a gép, mint az előbb bemutatott kisebb modell, itt azonban 20x-os optikai zoomot kapunk (24-480mm ekv.). A fényképezőgéppel a legújabb AVCHD 2.0 full HD (1080/50p) videó készíthető, de 3D állóképek készítésére is alkalmas.

A Photo Creativity mód 9 db képhatást kínál, és ebben a gépben is megtaláljuk a továbbfejlesztett, gyors autofókuszt, a 921 ezer képpontos LCD-t és persze a GPS szolgáltatást is.

A DSC-HX20V április végén kerül a boltokba fekete kivitelben. Ára várhatóan 400 dollár körül alakul.

DSC-HX20V

DSC-HX20V

Sony Cyber-shot DSC-HX200V

A trió legnagyobb zoomátfogású tagja, mely kevésbé nagy látószöget (27mm ekv.) kínál, mint az előzőek, viszont a Carl Zeiss Vario Sonnar T objektív 30x-os optikai zoomra képes. Az objektíven manuális fókuszgyűrűt találunk, mint a komolyabb, cserélhető objektíves modelleken. Az optikát háromtengelyes stabilizátor teszi teljessé.

A fenti szolgáltatások mindegyike megtalálható a DSC-HX200V-ben is, így például az extra nagy érzékenységet biztosító Superior Auto mód felsorolt, a nagy sebességű autofókusz és a GPS.

A DSC-HX200V ára 480 dollár lesz, és április végétől kapható majd, fekete színben.

DSC-HX200V

DSC-HX200V

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Szuper közeli képek pixelesedés nélkül

A Sony legújabb Cyber-shot fényképezőgépei

A Sony a mai napon jelentette be a legújabb Cyber-shot fényképezőgépeket, köztük a világ legkisebb és legkönnyebb nagyteljesítményű kompakt modelljét, a DSC-WX100-at.*1 A szuper-karcsú vázban fejlett AA objektív és nagyteljesítményű zoom kapott helyet a pixelesedés mentes szuperközeli képekért.

DSC-HX20V: kompakt, nagyteljesítményű, ideális utazótárs a 20x optikai zoommal és a 18,2 megapixeles Exmor R® CMOS szenzorral
DSC-WX100: a világ legkisebb és legkönnyebb fényképezőgépe*1 10x-es optikai zoommal és 18,2 megapixeles Exmor R® CMOS szenzorral
DSC-HX200V: kimagasló 30x-os optikai zoommal, 18,2 megapixeles Exmor R® CMOS szenzorral és manuális vezérléssel
DSC-TX20: víz/fagy/por/ütésálló, 16,2 megapixeles Exmor R® CMOS szenzor
DSC-W690: karcsú és felhasználóbarát 10x-es optikai zoommal és 16,1 megapixeles szenzorral
DSC-HX10V: 16x optikai zoom és valós, 18,2 megapixeles Exmor R® CMOS szenzor
DSC-H90: 16x-os optikai zoom és valós 16,1 megapixeles felbontás

A Sony 2012 tavaszán megmutatja, hogy a hangsúlyos közeli képek készítéséhez nem kell szükségszerűen méretes fotós felszerelést cipelni. Az idei év legújabb Cyber-shot fényképezőgépeivel a Sony kivételes zoomtartományt és pixelesedés mentes képminőséget kínál – mindezt olyan apró, kényelmesen hordozható készülékekben, mint a DSC WX100, amely kategóriájának legkisebb kompakt modellje.

A legfrissebb Cyber-shot technológiák

A Sony Cyber-shot fényképezőgépeibe fejlett aszférikus (AA) objektív került, amellyel a zoomtartomány az objektív méretének csökkentése mellett növelhető. A precíz optikai kialakítás hihetetlen vékony lencsetagokkal jár együtt, amellyel a nagyítás maximális értéke úgy nő, hogy a képminőség illetve optikai teljesítmény terén nincs szükség kompromisszumokra. A WX100 ezért annak ellenére, hogy 10x-es optikai zoomot kínál, hihetetlenül vékony és könnyű. (A legkeskenyebb részén a fényképezőgép pusztán 17,5 mm-es lett.) A „Pixel Super Resolution” technológia az optikai zoomtartományt kettőzi meg és ebben az esetben sem éri hátrány a képminőséget vagy a felbontást. Ez azt jelenti, hogy a szuperközeli felvételek esetében sem látszik a hagyományos digitális nagyításra jellemző pixelesedés, még a szintén újdonság HX200V-ben elérhető 60x-os Clear Image zoom használatakor sem.

Ilyen nagymértékű zoomoláskor fennáll a kép elmosódásának veszélye, hiszen a fényképezőgép legapróbb bemozdulása is fokozottan érződik. Ezért az új fényképezőgépek kivételes nagyítási képességét az optikai SteadyShot támogatja: a giroszkóp elvén működő fejlett képstabilizáló hatékonyan kompenzálja a felvétel közbeni remegést. Ezáltal tisztább, elmosódottságtól mentes fotók és videók készíthetők akár a legnagyobb fókusztávolság mellett is.

Nagyteljesítményű funkciók

A különlegesen magas érzékenységet (Extra High Sensitivity)*2 a „Superior Auto” mód biztosítja, amely különösen gyenge fényviszonyok mellett is lehetővé teszi a vaku nélküli fényképezést – a maximális érték akár ISO 12800 is lehet. Az Exmor R™ CMOS szenzornak és a nagysebességű BIONZ processzornak köszönhetően a zajszint számottevően kisebb a korábbi Cyber-shot modellekhez képest*3. Ezek az eredmények jól láthatók a tisztább szürkületi és beltéri felvételeknél. A Superior Auto mód leveszi a fotós válláról a beállítások gondját és professzionális eredményeket biztosít.

A dinamikus felvételeket a nagysebességű autofókusz támogatja, amely napfénynél 0,13 mp alatt képes a tárgyat befogni. Az AF teljesítmény a szürkületi időben nyújtott 0,2 mp-es teljesítményével is kiemelkedő. Ezért a megismételhetetlen pillanatokat biztosabban lehet megörökíteni, hiszen más készülékek hosszabb ideig állítják be a fókuszt.

DSC-HX20V

Az új Cyber-shot sorozat zászlóshajója a HX20V fényképezőgép, amely fejlett felvételi funkciókkal és stílusos, könnyen hordozható vázzal rendelkezik. Az igen hatékony Exmor R CMOS szenzor 18,2 megapixeles felbontása mellett a legújabb BIONZ processzor biztosítja, hogy kristálytiszta, alacsony zajtartalmú képek szülessenek gyenge fényviszonyok esetén is. A fényképezőgép gyors reakcióidejét és autofókuszát leginkább a mozgalmas jelenetek, impresszív portrék és közeliek felvételekor használhatjuk ki.

A HX20V további fontos tulajdonságai közül a 20x-os optikai zoom, az szuper-egyenletes AVCHD Full HD 50p videofelvétel, a művészi Picture Effect módok, a 3D felvétel és GPS emelhető ki. A fejlett manuális funkció kivételes kreativitást ad a fotós kezébe, így gyönyörű Full HD videók és fotók születnek.

A Sony szuperanyaga, a „SoRPlas”

A legújabb Cyber-shot HX20V fényképezőgép részben „SoRPlas” (Sony Recycled Plastic), anyagból készült, amely olyan tűzálló polikarbonát, amelyben az újrafelhasznált anyagok aránya eléri a 99%-ot. A SoRPlas nemcsak kivételes mechanikai tulajdonságokkal rendelkezik, hanem világelső a hőálló képességeket és tartósságot tekintve.

DSC-HX200V

A nagyteljesítményű, 30x-os optikai zoomtartományt átfogó és DSLR-stílusú vezérléssel rendelkező HX200V a nagyméretű fényképezőgépekre jellemző tudást testesíti meg kompakt, hordozható készülékben. A legfrissebb Cyber-shot technológiák kerültek a fényképezőgépbe, többek között a Full HD 50p videó, a Superior Auto, a nagysebességű autofókusz, a Picture Effect és a 3D felvétel.

Az új Cyber-shot HX20V, HX200VE, és H90 digitális fényképezőgépek a Sonytól 2012 áprilisának végén jelennek meg. A Cyber-shot TX20 és W690 2012 májusának közepétől lesz kapható.