Európába érkezik a Canon EOS M50 Mark II

0

Új tükör nélküli fényképezőgépet hoz forgalomba Európában a Canon, méghozzá az APS-C szenzoros EOS M50 Mark II-t.

Kategóriáját tekintve nagyjából alsó-középkategóriás fényképezőgépről beszélhetünk, amely az EOS M200 és az EOS M6 Mark II közé ékelődik be.

Az előd EOS M50 sok-sok képességét viszi tovább, így a 24,1 Mpixeles (nem stabilizált) APS-C képérzékelőt, a gyors élességállítást kínáló Dual Pixel CMOS AF fókuszrendszert, a dupla vezérlőtárcsás kialakítást, FullHD-ben 60 kép/mp-cel videózik, 4k UltraHD-ben max. 25 kép/mp-cel, mindezt pedig egy kellemesen kis méretű és kis tömegű, szerethető gépvázban, ráadásul jó árban.

Az új verzió elsősorban szolgáltatás oldalon frissült, így új lehetőségeink vannak az autofókusz terén, valamint a videós képességek is bővültek.

Elsőként nézzük a videós oldalon hozott újításokat:
Bár nem változott a felbontás és a képfrissítés maximuma, a videókat napjaink igényeihez igazítva már függőleges orientációval is elkészíthetjük, az így felvett anyagok az arra alkalmas közösségi platformokon (pl. Instagram, TikTok) is helyes irányultsággal jelennek meg. Ezen kívül a felvett 4k UltraHD videókból képkockákat menthetünk ki, ami persze más gépeknél már régóta elérhető.
A 4k videóknál két megkötés van, egyrészt ebben a felbontásban kb. 1,56×-es (elektronikus képstabilizációt bekapcsolva 2,1×-es) képkivágással tudunk csak felvételt készíteni, másrészt ilyen felbontásban nem érhető el a Dual Pixel CMOS AF, csak a kontraszt alapú élességállítás.

4k UltraHD-ben nem csak normál lejátszási sebességű videókat készíthetünk, de ahogy az EOS M50-ben is, úgy itt is van lehetőség Time Lapse, vagy 720p felbontásnál 100 vagy 120 kép/mp-es slow motion (lassított) videó rögzítésére.

Átdolgozták a fókuszrendszert is, így az EOS M50 Mark II-nél már videófelvétel során is elérhető a szemérzékelés és szemkövetés. A fókuszterülettel lefedett terület egyébként maradt az EOS M50-nél már megismert, azaz vízszintesen 88%-os, függőlegesen 100%-os lefedést jelent (ezt azonban csak néhány objektív esetén érhetjük el).
Bővítették a Digital Lens Optimizer képességeit, amely a szokásos peremsötétedés, geometriai torzítás és színhiba csökkentésén túl már a diffrakció káros hatását is képes visszább fogni.

A gép vezérlését nem csak a rajta lévő kezelőszervekkel, de okostelefonos alkalmazással is elvégezhetjük. A beépített Wi-Fi vezérlővel nem csak a távoli vezérlés oldható meg, de számítógépre vagy image.canon felhő alapú tárhelyre is továbbíthatunk automatikusan képeket (csak JPEG formátumot).
Újdonság, hogy immár élő videózásra is alkalmas Youtube felé a készülék, ezt az image.canon gateway-en tudjuk megoldani (feltétel a minimum 6 Mbit/s-os feltöltési sebesség és az 1000 csatorna előfizető).

Az új gép többi képessége és paramétere megegyezik az elődével.
Részletesebb információ a gép tudásáról a lenti összefoglalóban, valamint a hírünk alatt linkelt adatlapon találhatók.

Az USÁ-ban már október vége óta forgalomban lévő Canon EOS M50 Mark II Európában március 25-től lesz kapható, a váz ára 610 euró lesz.

A Canon EOS M50 Mark II főbb tulajdonságai:

  • 24,2 megapixeles APS-C CMOS szenzor
  • ISO100-25600 érzékenység, 1/3 Fé lépésekben
  • DiG!C 8 feldolgozórendszer
  • Dual Pixel CMOS AF fókuszrendszer (fázis-különbség érzékeléssel támogatott kontraszt alapú AF), 143 (13×11) fókuszmezővel, vízszintesen 88%, függőlegesen 100% képmező lefedettséggel (elérhető az EF-M 18-150mm f/3,5-6,3 IS STM, EF-M 28mm f/3,5 Macro IS STM, EF-M 55-200mm f4,5-6,3 IS STM és néhány EF-S és EF objektívvel)
  • témakövető fókusz
  • arcfelismerés, szem érzékeléssel: fókusz a közelebbi szemre, akár videofelvétel során
  • kis méretű fókuszkeretnél folyamatos AF sorozatfelvételnél
  • 5×5-ös több mezős zóna AF
  • 3″-os, 1,04 millió képpontos, kihajtható és elforgatható, érintésérzékeny LCD
  • 2,36 millió képpontos elektronikus kereső
  • 7,4 vagy 10 kép/mp sorozat sebesség, előbbi folyamatos élességállítással
  • optikai hibák szoftveres korrekciója
  • automatikus megvilágítás optimalizálás, csúcsfények védelme
  • CR3 RAW formátum, 14 bites színmélységgel, a CR2-énél 30-40%-kal kisebb mérettel
  • vakupapucs külső vakunak, 1/200 mp vakuszinkron idő
  • Ultra HD (képkivágással) vagy Full HD (teljes szenzorszélességgel) videó, előbbi max. 24 25 kép/mp, utóbbi 24/25/30/50/60 kocka/mp sebességgel, akár függőleges orientációval
  • élő videók közvetítése Youtube-ra okostelefonos alkalmazáson keresztül (min. 1000 csatorna követő esetén engedélyezi a Youtube)
  • mikrofon bemenet
  • fotók készítése videofelvétel közben
  • 8 Mpixeles képek kimentése 4k videóból, akár képkivágással
  • 4×-s lassítású slow-motion videó HD felbontásban
  • 4k (Ultra HD) time-lapse (időzített sorozatból összeállított videó) rögzítés
  • HDR képküldés HDMI kimeneten (a video nem HDR)
  • Wi-Fi, Bluetooth, NFC, fényképezőgép vezérlése okostelefonról, képek átküldése vezeték nélkül, akár fotózás közben is automatikusan
  • automatikus képfeltöltés image.canon felhőbe, onnan tovább szinkronizálható Google Photos vagy Adobe Creative Cloud tárhelyekre

Sajtóközlemény:

A Canon piacra dobja az EOS M50 Mark II-t,
mivel a közösségi tartalmak létrehozása továbbra is egyre növekvő népszerűségnek örvend
Készítsen kiemelkedő tartalmakat ezzel a sokoldalú, tükör nélküli fényképezőgéppel, amely számos intelligens funkciót és lenyűgöző képminőséget kínál

Budapest, 2021. február 25. – Válaszul a kiváló minőségű fényképezőgép-felszerelések iránti egyre növekvő igényre, a mai tartalomkészítők gyorsan változó követelményeinek való megfelelés érdekében a Canon Europe ma bejelentette az EOS M50 Mark II-t, a díjnyertes EOS M50 utódjának piaci bevezetését. Az Instagram, a YouTube és a Twitch tartalmak létrehozására, megosztására és megtekintésére irányuló globális igény úgy tűnik, egyáltalán nem csökken – manapság az emberek több időt szánnak új hobbik felfedezésére és új készségek elsajátítására. Csak Európában, 2019 harmadik és 2020 második negyedéve között a TikTok havi szintű használata 93 százalékkal nőtt a 16-64 évesek körében.

Az EOS M50 Mark II kicsi, de mégis hatékony, tükör nélküli fényképezőgép, amely minden eddiginél egyszerűbbé teszi a felvétel készítésétől a tartalom feltöltéséig tartó teljes folyamatot. Ez a fényképezőgép, amely képes fekvő és álló helyzetű 4K videókat rögzíteni, vagy közvetlenül a YouTube-ra Full HD-ban élő közvetítést adni , lehetővé teszi az alkotók számára, hogy az általuk készített tartalmat a következő szintre emeljék. A 3,5 mm-es mikrofonbemenet, a tiszta HDMI és USB kimenet révén ez a fényképezőgép az összes olyan bemenettel és kimenettel rendelkezik, amelyre a tartalomkészítőknek szüksége lehet. A kompakt kameraváz, a változtatható szögű érintőképernyő és a kompatibilitás révén, illetve a Canon objektívek széles skálájának köszönhetően a felhasználók teljes kreatív szabadságot élvezhetnek – akár gyönyörűen keretezett, a „fényképezőgépnek komponált” képet készítenek, akár útközben vlogolnak.

Bármilyen célra használható
Ezt a fényképezőgépet a sokoldalúság jellemzi. Akár kiváló minőségű fényképeket szeretne készíteni Instagram posztokhoz, natív álló helyzetű videót a TikTok-on való megosztáshoz, vagy élő közvetítést a YouTube-ra, az EOS M50 Mark II ehhez a legjobb választás. Tiszta HDMI kimenetének köszönhetően a felhasználók professzionális megjelenésű élő közvetítéseket hozhatnak létre, a Canon ingyenes EOS Webcam Utility szoftverének köszönhetően pedig a Twitchen való alkalmi streaming vagy a barátokkal és családtagokkal folytatott minőségi videocsevegés mind-mind lehetséges.

A gyorsan piacra kerülő tartalom iránti igény kielégítésére az EOS M50 Mark II továbbfejlesztett mobil csatlakozással büszkélkedhet – Wi-Fi és Bluetooth kapcsolaton keresztül. Ez lehetővé teszi a vezérlést mobil eszközről, valamint képek és filmek közvetlen feltöltését a közösségi média csatornákra, így biztosítva, hogy soha semmiről ne maradjon le.

A tartalomkészítők szolgálatában
Bármilyen stílusról vagy igényekről legyen is szó, a beépített mikrofonnak köszönhetően ezt a hordozható fényképezőgépet könnyű magunkkal vinni, vagy akár gimbal-ra is szerelhető – rugalmasságot biztosítva ezzel a felhasználók számára. Akár a fényképezőgép előtt, akár mögötte állunk, a változtatható szögű érintőképernyő és az érzékeny elektronikus kereső (EVF) azt is jelenti, hogy a felhasználók bármilyen helyzetben komponálhatják a felvételt.

Tűnjön ki képeivel a közösségi csatornákon
Mivel percenként több mint 300 000 történetet tesznek közzé az Instagramon , a tartalom kiemelésének kulcsa a minőség. Az EOS M50 Mark II lehetővé teszi a tartalomkészítők számára, hogy a különféle Canon EF-M objektíveket és az EF objektíveket adapterrel használják, amelyek a vlogoláshoz kiváló ultraszéles- vagy szelfikészítéshez tökéletes kis mélyszélességű objektíveket foglalnak magukban.

A fényképezőgép sebessége , 24,1 megapixeles APS-C érzékelője, az Intelligens automatikus módok és a szemérzékelés a tartalomalkotók számára szintén előnyt nyújtanak a fényképezés során – ezáltal éles akciófelvételek készíthetők, amelyek felkeltik a közösségi médiák követőinek figyelmét. De nemcsak a vizuális minőség segíti a felhasználók által készített tartalmakat abban a tekintetben, hogy több megtekintést és követőt szerezzenek: a hangminőség is fontos szerepet játszik. A Canon EOS M50 Mark II 3,5 mm-es mikrofonbemenettel rendelkezik, így az ambiciózus YouTube-felhasználók kifogástalan hangminőségű vlogokat készíthetnek.

A vloggerek, bloggerek és influencerek számára tökéletes Canon EOS M50 Mark II ideális választás azon tartalomkészítők számára, akik lenyűgöző képminőséget, intelligens funkciókat és valós idejű közvetítést igényelnek az online közönség számára.

A Canon EOS M50 Mark II 2021. március végétől kapható az üzletekben, de már a mai naptól előrendelhető. További információkért kérjük, látogasson el a következő helyre:
https://www.canon.hu/cameras/eos-m50-mark-ii/

EOS M50 Mark II – Főbb jellemzők:

  • Tartalmak létrehozása és megosztása bármilyen platformon Wi-Fi és Bluetooth kapcsolaton keresztül
  • Álló helyzetű videók készítése közvetlen megosztáshoz a közösségi csatornákon
  • Tiszta HDMI kimenet közvetlen élő YouTube közvetítésekhez
  • 24,1 megapixeles APS-C szenzor lenyűgöző képekhez és Full HD videókhoz
  • Sokoldalú változtatható szögű érintőkijelző többféle felvételi lehetőséghez
  • 3,5 mm-es mikrofonbemenet a professzionális hangminőség érdekében
  • Objektív kompatibilitás az összes szempontnak és stílusnak való megfelelés érdekében