Tápellátási lehetőségeket bővített a Sony

0

A Sony új termékeket jelentett be a nagyobb energiaigényű fotós/videós folyamatok támogatásához.


A BC-ZD1 akkumulátortöltő egyszerre két NP-FZ100 akkut képes tölteni, így több kamerás videós csapat kameráinak energiaigényén tud könnyebb segítséget adni. Az USB-C csatlakozós dupla töltő ajánlott fogyasztói ára 69.900 Ft.
A másik termék inkább a helyhez kötött felvételeknél segít, a DC-C1 hálózati adapter segítségével közvetlenül táplálhatjuk az NP-FZ100 vagy NP-FW50 akkut használó termékeket. Az akkufej kimenetes adapter ára szintén 69.900 Ft.

Sajtóközlemény:

A Sony két új, kamerákhoz készült tápellátási megoldást vezet be az alkotói igények kielégítésére

A Sony bejelentette két új, NP-FZ100 akkumulátort használó Alpha sorozatú és Cinema Line kamerákhoz készült tápellátási megoldás bevezetését, amelyek célja az alkotók növekvő igényeinek kielégítése: a BC-ZD1 akkumulátortöltőt, amely egyszerre két akkumulátort tölt, valamint a DC-C1 hálózati töltőt/adaptert, amely külső áramforrásból közvetlenül a kameravázat látja el árammal.
Az energiaellátási megoldások, köztük a valódi akkumulátoros termékek választékának bővítésével a Sony célja, hogy lehetővé tegye a hosszabb fotózást és videózást, hozzájárulva az alkotók hatékonyabb munkafolyamatához.
BC-ZD1 akkumulátortöltő
A BC-ZD1 egy nagy sebességű töltő a Sony nagy kapacitású NP-FZ100 akkumulátoraihozi. Egyszerre két akkumulátort tud feltölteni körülbelül 155 percii alatt (teljes töltésiii ), ha egy 30 W vagy nagyobb teljesítményű USB Power Delivery (PD) kompatibilis tápegységhez és egy USB PD-támogatású (3A) vagy nagyobb áramerősségű USB-kábelhez csatlakoztatjuk.
Fő jellemzők

  • Két NP-FZ100 akkumulátort tölt egyszerre és gyorsan, ha USB PD kompatibilis tápegységhez csatlakoztatjuk i
  • Két NP-FZ100 akkumulátor gyorsan, körülbelül 155 perc alatt tölthető felii (teljesen feltöltveiii)
  • Felszerelték egy jelzőlámpával, amely 5 fokozatban mutatja az akkumulátor töltöttségi állapotát
  • Kompakt méret a könnyű hordozhatóság érdekében: kb. 84,5 mm szélesség, kb. 29,2 mm magasság kb. 70,0 mm mélység, kb. 149 g tömegiv
  • Két NP-FZ100 akkumulátor egyidejű és gyors, biztonságos töltéséhez, bőséges hőelvezető intézkedésekkel, valamint beépített hőfigyeléssel és -szabályozással

DC-C1 hálózati töltő/adapter
A DC-C1 hálózati töltő/adapterv lehetővé teszi a stabil áramellátást hosszú felvételek vagy streaming során azáltal, hogy folyamatos, megbízható áramot biztosít az NP-FZ100 vagy NP-FW50 újratölthető akkumulátorokkal kompatibilis kamerák számára külső áramforrás, például USB PD (65 W vagy több) kompatibilis hálózati adapter és USB PD támogatással (5 A) rendelkező USB kábel használatával.

Fő jellemzők

  • A hálózati töltő/adapteriV közvetlenül egy külső áramforrásból, például egy USB PD kompatibilis AC adapterből (65 W vagy több) táplálja az NP-FZ100 vagy NP-FW50 készüléket támogató kameravázat
  • A kábel véletlenszerű leválásának megakadályozása érdekében a DC-C1 rögzítőcsavaros furattalvi rendelkezik, vagy egy horgonyhurokkal rögzíthető a kábel az USB-porthoz
  • 1,6 m hosszú kábel csatlakoztatja a csatlakozólemezt a tápegységhez a rugalmas beállítás érdekében a felvételek során
  • Tápfeszültségjelző lámpával felszerelt, amely jelzi a tápellátás állapotát
  • Kompakt és könnyű kialakítás a könnyű hordozhatóság érdekében: a tápegység szélessége kb. 52,0 mm, magassága kb. 70,6 mm, mélysége kb. 32,0 mmvii

Árazás és elérhetőség

A DC-C1 és a BC-ZD1 október közepétől lesz kapható. viii

i NP-FZ100 akkumulátorok, USB PD kompatibilis tápegység és USB kábel nem tartozék. Kérjük, külön vásároljon NP-FZ100 akkumulátorokat, USB PD-kompatibilis tápegységet 30 W vagy nagyobb kimeneti teljesítménnyel, valamint USB PD-támogatással (3 A) vagy nagyobb áramerősséggel rendelkező USB-kábelt.
ii A két akkumulátor egyidejű töltéséhez legalább 30 W teljesítményű, USB PD-kompatibilis tápegységre van szükség. Az egy akkumulátoros töltéshez olyan USB PD-kompatibilis tápegységre van szükség, amely legalább 18 W teljesítmény leadására képes. Mindkét esetben 3A vagy annál nagyobb teljesítményű USB-kábelre van szükség. A töltési idő a használati körülményektől függően változhat
iii A CHARGE kijelzők kikapcsolnak, ha az akkumulátor töltöttségi szintje meghaladja a 90%-ot (üzemi töltöttség). A teljes töltöttség eléréséhez folytassa a töltést még kb. 30 percig.
iv Szélesség kb. 3 3/8 hüvelyk x Magasság kb. 1 3/16 hüvelyk x Mélység kb. 2 7/8 hüvelyk, Tömeg kb. 5,3 oz.
v Az USB PD kompatibilis tápegység és az USB kábel nem tartozék. Külön USB PD (65 W vagy több) tápegység és USB PD-támogatással rendelkező USB-kábel (5 A) szükséges.
vi Egy csavarral rögzített USB-kábel csatlakoztatható a tápegységhez.
vii Szélesség kb. 2 1/8 hüvelyk x magasság kb. 2 7/8 hüvelyk x mélység kb. 1 5/16 hüvelyk
viii Az árak és az elérhetőség országonként eltérőek lehetnek