Sony HDR-HC3

0

Nagy felbontású, HDV videofelvételre alkalmas camcorderrel jelentezett a Sony, melyet 2 megapixeles, Clearvid CMOS képérzékelővel és 10x optikai zoomátfogásra képes Carl Zeiss Vario Sonnat T* objektívvel szereltek fel. A professzionális képminőséget a gyxártó Enhanced Image Processor képfeldolgozó rendszere biztosítja. A kamerával egyidejűleg rögzíthető mozgó és állókép, utóbbi 4 megapixeles felbontással. A videók és fényképek a HC3 2,7″-os, 211 ezer képpontos LCD kijelzőjén tekinthetők meg. A készülék egyben a világ legkisebb HDV felvevője. Mindössze 500 grammos tömegével 25%-al könnyebb elődjénél, méretei pedig 26%-al csökkentek.

A Sony HDR-HC3 tulajdonságai:

  • 1/3″-os, elsődlegesszín-szűrővel ellátott ClearVid CMOS-érzékelő
  • (Bruttó 2,1 megapixel, valós: 2,0 megapixel)
  • 4.0 megapixeles fényképfelvétel
  • Választható HDV-DV felvételi üzemmód
  • Átalakítás többféle formátumra (1080i-ről)
  • CZ Vario Sonnar T* objektív (szűrőátmérő: 30 mm)
  • Zoom (10x optikai, 80x digitális)
  • 123 ezer színű széles, színes képkereső

  • CAM CTRL vezérlőtárcsa
  • Széles, 2,7″-os Clear Photo LCD Plus képernyő (211k)
  • Párhuzamos felvétel (film és fotó)
  • Film és 2,3 MB-os fénykép egyidejű rögzítése
  • Egyenletes lassított felvétel
  • Memory Stick Duo aljzat
  • Érintőpanel funkció aktív menüvel
  • P típusú akkumulátor, folyamatos felvételi idő: 4 óra
  • Beépített vaku
  • Többnyelvű menü
  • Start / Stop és Zoom gomb az LCD keretén
  • Közvetlen hozzáférés a ‘Click to DVD’ funkcióhoz
  • Super NightShot (0 lux)
  • AE-váltás/WB-váltás

Sajtóközlemény:

Extranagy felbontás és érzékenység – páratlan képminőség

  • Számtalan innovatív jellemzővel felszerelt új Sony HDR-HC3E HDV HandycamŽ
  • ClearVid CMOS-érzékelő és saját fejlesztésű Enhanced Image Processor képfeldolgozó a jobb minőségért és a szép képekért
  • 4 MB-os fényképfelvétel
  • HDMI csatlakozó a HD-képes televízión történő minőségi lejátszásért
  • Mindez kompakt méretben

A Sony Europe bejelentette a HDR-HC3E digitális, nagyfelbontású videokamera piacra dobását, amely könnyen kezelhető, kompakt méretben professzionális színvonalú, nagyfelbontású videominőséget kínál.

A HC3E a HDR-HC1 digitális nagyfelbontású Handycam utódja, amely 2005 júliusában jelent meg a piacon, a nagyfelbontású HD-televíziók egyre növekvő népszerűségétől kísérve. Nagyszabású fejlesztései révén – melyek többek közt a jobb képminőség, a könnyebb súly és az egyszerűbb használat – ez a HDV-kamkorder a kezdőtől a gyakorlott hobbifotósig minden felhasználó igényeit képes maximálisan kielégíteni.

Két hatékony Sony technológia, amely optimális képminőséget garantál

Az új HDR-HC3E nagyobb érzékenységgel és jobb képminőségben készíti a videofelvételeket, fénykép esetén pedig 4 megapixeles felbontást alkalmaz. Ezt a teljesen új, kizárólagos Sony technológia, a ClearVid CMOS-érzékelő teszi lehetővé, amely a szintén saját fejlesztésű új Enhanced Imaging Processor képfeldolgozóval párosítva fantasztikus eredményt nyújt: kiváló minőségű felvételei nagy felbontásban és magas érzékenységgel készülnek.

Az Enhanced Imaging Processor a nagy pixelmennyiség feldolgozása mellett a felvett jelenet sötétebb és világosabb területeit is képes felmérni, és ennek megfelelően soha nem látott valószerűséggel és színreprodukcióval alkotja meg a képeket. A két technológia kombinációjának további új előnyei az alábbiak:

4 megapixeles fényképfelvétel

Az egyedülálló ClearVid CMOS-érzékelőnek köszönhetően az is lehetséges, hogy a jelkorrekción alapuló pixel-interpoláció révén a 2 MB-os szenzorral 4 MB-os fényképet készítsen.

Párhuzamos felvétel

Mostantól akár videofelvétel rögzítése közben is készíthet nagyfelbontású, 2,3 megapixeles fényképeket, melyek ideiglenesen a kamkorder belső memóriájába kerülnek, majd később átvihetők a Sony Memory Stick Duo kártyára.

Egyenletes lassított felvétel (Smooth Slow Rec)

Ezzel az új Sony jellemzővel megoldhatóvá vált a speciális lassított effektusokat tartalmazó nagysebességű filmfelvétel. Az Enhanced Imaging Processor gondoskodik arról, hogy a képek nagyon nagy sebességgel kerüljenek rögzítésre, amely normál üzemmódban másodpercenként 50, míg lassított üzemmódban 200 mezőt jelent. Egyszerre három másodpercnyi felvétel készíthető így, mellyel a mozgó tárgyak részletei kiválóan megörökíthetők.

HDMI-képesség – egyszerűbb tévézés és képnézegetés

Az új Sony HDR-HC3E egyik nagy előnye a HDMI-képesség, ami egyben válasz is a HDTV-felhasználók egyre népesebb táborának igényeire. Mivel a HDMI-kábelen keresztül a kamkorder nagyfelbontású video- és audiojelei tömörítés nélkül kerülnek továbbításra, a digitális kép- és/vagy hangfelvételek minőségromlás nélkül és egyszerűen játszhatók vissza a tévékészüléken.

Életre kelnek a színek

A Sony legújabb HDV-kamkordere széles, 2,7″-os (kb. 6,5 cm) Clear Photo LCD plus képernyővel büszkélkedik, melyet a még tisztább és kontrasztosabb képminőség elérése érdekében fejlesztettünk tovább. Felületének tükröződésmentes bevonata erős napsütésben is jó minőségű képkeresést és nézegetést biztosít.

A készülék Carl Zeiss Vario-Sonnar T* objektívje 10-szeres optikai zoommal és 30 mm-es szűrőátmérővel rendelkezik. A lencsék többrétegű T*-bevonata egyrészt minimálisra csökkenti a tükröződéseket és a becsillanást, másrészt növeli a kontrasztot, s ezáltal ragyogóan élénk képeket, természetes színtelítettséget, és a finom árnyalatoknál pontos megjelenítést tesz lehetővé. Nagyítás és közelítés esetén a 10-szeres optikai zoomkapacitás biztosít kiváló képminőséget.

Professzionális minőség és egyszerű használat

A készülék használatának egyszerűségéhez nagyban hozzájárul a könnyebb súly és a kisebb méret: mindössze 500 grammos tömegével a HC3E 25%-kal könnyebb elődjénél, a HC1-nél (680 gramm); térfogata pedig 26%-kal (660-ról 490 cm3-re) csökkent ugyanehhez a készülékhez képest, így igazán kompakt és könnyen hordozható modell kerekedett belőle.

Működtetését és a felvételi beállítások elvégzését a Sony egyedülálló, egy gombnyomásos hozzáférést biztosító Easy Handycam („könnyű kezelés”) menüje teszi egyszerűvé. Ez a funkció kikapcsolja a menü bonyolultabb elemeit, így a felhasználó könnyen és gyorsan választhat az alapbeállítások elvégzésére szolgáló menüpontok közül, melyek a képernyőn nagy, jól olvasható betűkkel jelennek meg.

Európában a Sony HDR-HC3E 2006 áprilisától kerül a boltokba.

Opcionális kiegészítők

A videokészítés élményének teljessé tétele, valamint a sokféle vásárlói igény kielégítése érdekében a Sony számtalan kiegészítőt kínál készülékeihez. A kelléktár minden lehetséges eszközre kiterjed, az objektívektől a mikrofonokig, a lámpáktól a nagy kapacitású akkumulátorokig, és az állványoktól az elegáns hordtokokig. 2006-ban az alábbiakkal bővül kamkorder-kiegészítőink kínálata:

ECM-HW1-es vezeték nélküli mikrofon – még tisztább és térszerűbb audiofelvételt biztosít, mivel akár a filmezett személyek ruhájára csíptetve, akár a karra erősítve, nyakba akasztva, vagy csak a közelben elhelyezve egyaránt használható. Kompatibilis az 5.1 csatornás Center Mic Ready Handycam modellekkel, olyan fejlett 5.1 csatornás térhangzást biztosítva a hangfelvételhez és lejátszásához, mintha valóban a felvétel helyszínén tartózkodnánk. A központi mikrofon hangja a tévékészülék központi hangsugárzójából szólal meg.

ACC-FP71-es tartozékkészlet – három nélkülözhetetlen kiegészítő rendkívül hasznos gyűjteménye. Tartalma: NP-FP71-es nagykapacitású akkumulátor, LCS-VAC hordtáska, és BLT-HSB nyakpánt.

A Handycam praktikus tárolásához és szállításához a Sony az új, LCM-HCF félkemény tokot ajánlja, amely a belépő szintű DVD- és HD DVD-modellek kivételével minden kamkorderhez használható. Alternatív megoldásként a vállpánttal ellátott SPK-HCB sporttok is megfelel a célnak, amely kompatibilis az új Handycam modellekkel, beleértve az új Sony HDV-modellt is, és 5 méteres mélységig vízálló.

A HVL-10NH egy nagy teljesítményű, 10 wattos lámpa, amely ugyancsak kompatibilis minden Handycam modellel, és kiegészítő saruhoz való adapter tartozik hozzá.