Új fényképezőgép kategória a Samsungtól

0

A brit Amateur Photographer magazin szerint a Samsung egy új fényképezőgép kategóriával bővíti majd kínálatát, mely az Olympus/Panasonic nemrég bejelentett Micro FourThirds fényképezőgépeihez hasonlóan egy cserélhető objektíves, „hibrid” rendszer lenne. A feltételes mód egyelőre találó, hiszen az új termékvonal megjelenését csak 2010 tavaszára tervezi a cég. A rendszer fejlesztése azonban nem pusztán egy magazin találgatása, hiszen az információkat a dél-koreai cégóriás vezérigazgató helyettese Byung Woo Lee árulta el a lapnak. Nyilatkozata szerint, „Sokan túl nagynak és nehéznek tartják a DSLR gépeket, úgyhogy a Samsung egy új hibrid rendszert mutat be, amely olyan könnyű és kicsi lesz, mint egy bridge fényképezőgép, de cserélhető Samsung objektívekkel.”

A tervek szerint az első modell a Samsung saját gyártású, 14 megapixeles CMOS szenzorára alapoz. Ez a rendszer is EVF (elektronikus) keresőt kap, hátulján a kompaktoknál megszokott, élőképes LCD kijelzővel. Alkalmas lesz videó felvételre is, objektívjei pedig kisebb méretben készülnek majd, mint a jelenlegi GX-szériás Samsung optikák. Az igazgató szerint az egyetlen lényeges különbség a Micro FourThirds rendszerhez képest, hogy a Samsung gépei nagyobb érzékelőt (APS-C) kapnak.

Természetesen a GX DSLR termékek gyártásával sem állna le a cég. 2010-től a két termékvonal gyártása párhuzamosan folytatódna.