AF-S DX Nikkor 35mm 1:1,8 G

0

A Nikon új objektívet jelentett be a DX formátumú szenzorral szerelt digitális tükörreflexes vázaihoz, mellyel a teljes képkockán elterjedt 50 mm/F1,8 optika látószögét érhetjük el.

Az új Nikkor objektív elsőként kínál DX formátumon nagy fényerő mellett olyan kreatív lehetőségeket és széles felhasználhatóságot, mint a filmes gépek 50 mm-es objektívjei. Az optika 29,4 cm-es közelponttal rendelkezik, amely kiválóan alkalmassá teszi kis mélységélességű, kreatív közelképek készítésére.
Az objektív 8 lencsetagot tartalmaz, melyet 3 csoportba rendeztek, ezek között 1 aszférikus elem található a kis méret és a minimális torzítások érdekében. 7 darab kerekített lamellájának köszönhetően igen finom háttérelmosás érhető el, emellett a nemkívánatos színi hibák és szellemképek csökkentése érdekében a lencsékre Super Integrated Coating bevonatot helyeztek.
Beépített, ultrahangos fókuszmotorjának köszönhetően a belépőszintű Nikon DSLR-ekkel is korlátozás nélkül használható.

Az AF-S DX Nikkor 35mm f/1,8 G ára 200 dollár lesz az Amerikai Egyesült Államokban, forgalmazására 2009. márciusától kerül sor.

Sajtóközlemény:

A Nikon bemutatja az AF-S DX NIKKOR 35 mm f/1.8G objektívet
Vadonatúj, nagy rekeszű, DX- formátumú fix objektív

Amszterdam, Hollandia, 2009. február 9. – A Nikon Europe örömmel jelentette be vadonatúj, nagy rekeszű DX NIKKOR objektívjét, az AF-S DX NIKKOR 35 mm f/1.8G típusnevű modellt. Az objektív nagy maximális rekeszű (f/1,8), ami a keresőben világos képet, a felvételeken pedig gyönyörűen elmosott hátteret és kis mélységélességet eredményez. Az objektív rendelkezik a NIKKOR rendkívül kisméretű, gyűrű típusú Silent Wave motorjával (SWM) is, amely csendes és pontos élességállítást garantál, még a beépített motor nélküli fényképezőgépekkel is (pl. Nikon D40 és Nikon D60).

„Ez az objektív remek kreatív opció a szettobjektívek mellé, amelyeket sok felhasználónk megvásárol a vázzal együtt” – mondta Ludovic Drean, a Nikon Europe termékmenedzsere. Hozzátette: „Bízunk abban, hogy sok vásárlónk, különösen a fotózást tanuló diákok kedvezően fogadják ezt a kedvező árú objektívet, amellyel kibővíthetik saját felszerelésüket.”

AF-S DX NIKKOR 35 mm f/1.8G
A kisméretű, könnyű és kedvező árú AF-S DX NIKKOR 35 mm f/1.8G pontosan azt a kiváló leképezési teljesítményt és képminőséget nyújtja, amiről a NIKKOR objektívek ismertek. A gyűrű típusú SWM csendes AF-működést tesz lehetővé. Bár az élességállítás során valamennyi lencsecsoport elmozdul, az első elem és a szűrőcsatlakozó nem fordul el, illetve az objektív hossza nem változik, ami ideálissá teszi az objektívet a szűrőcsatlakozóra felszerelhető SB-R200 vezeték nélküli segédvakukkal való használathoz.

Az AF-S DX NIKKOR 35 mm f/1.8G optikai kialakítása révén a zoom objektívekkel készített felvételekhez képest újszerű megjelenést és érzetet kölcsönöz a képeknek, mérete jóvoltából pedig ideális eszköz a diszkrét pillanatfelvételek készítéséhez, valamint az emberi szemhez hasonló képszögű tájképek fotózásához. A hétlamellás, kerekített írisz természetesebben mossa el az élességen kívüli képterületeket. DX-formátumú SLR gépre szerelve az objektív képszöge 50 mm (35 mm-es formátumban kifejezve).

Az AF-S NIKKOR 35 mm f/1.8G két élességállítási móddal rendelkezik: M/A (automatikus élességállítás manuális felülbírálással) és M (manuális élességállítás). Az M/A mód lehetőséget biztosít a manuális élességállításra történő azonnali átváltásra az AF-rendszer működése közben. Az objektívet a bajonettzár körül elhelyezett gumitömítés védi a nedvesség beszivárgása ellen, és már 0,3 méterről képes az élességállításra.

Az AF-S DX NIKKOR 35 mm f/1.8G mellékelt tartozékai a következők: LC-52 52 mm-es rácsúsztatható első objektívsapka, LF-1 hátsó objektívsapka, HB-46 napellenző, CL-0913 rugalmas tok. Az AF-S DX NIKKOR 35 mm f/1.8G 2009. március közepétől lesz kapható 199 eurós javasolt kiskereskedelmi áron.