Sony Cyber-shot DSC-H20

0

A Sony mai bejelentéseinek – mondhatni – csúcsmodellje a 10x optikai zoomal ellátott DSC-H20, amely a tavalyi H10 modellt váltja a sorban. Az optikai képstabilizátorral is ellátott gép egyébként kisfilmes értéken kb. 39-390 mm-nek megfelelő gyújtótávolságot kínál. Makró módban akár 2 cm-ről is készíthetünk fényképeket.

A gépbe szerelt 1/2,3”-as Super HAD CCD 10,1 megapixel tényleges felbontást nyújt, képfeldolgozás pedig a BiONZ processzor feladata. Az érzékenység az idei szériához hasonlóan ISO3200-ig növelhető, akár az automatikára bízva, akár manuális beállítást használva. A gép korlátozottan kézi beállításokkal is használható, így például a zoomállástól (gyújtótávolságtól) függően két-két rekeszértéket választhatunk, és előre meghatározott távolságokra az élességállítás is szabályozható.

Szintén az idei trendnek megfelelő a gép mozgókép felvételi képessége. Akár HD felbontásban, azaz 1280 x 720 képponttal is dolgozhatunk, 30 kocka/mp képfrissítési sebesség mellett. A H20 ezen felül HD kimenettel is rendelkezik, így jó minőségű videóink és fotóink nagyfelbontású TV-n is élvezhetők.

A Cyber-shot DSC-H20 a manapság megszokott Sony szolgáltatások többségével rendelkezik. Ilyen a dinamika optimalizáció (DRO), az intelligens témaprogram választás, a mosoly érzékelős önkioldó, illetve az arcfelismerő mód, melyet a korábbi modellhez képest továbbfejlesztettek, és már nem csak több emberi arc felismerésére, de azok megjegyzésére is alkalmas.

A készülék hátuljára egy 230 400 képpont felbontású, 3” méretű Clear Photo LCD Plus kijelző került, amely az NTSC színtér 65%-át képes megjeleníteni. A fényképezőgépbe csak 11 MB belső memória került, így érdemes beszerezni hozzá egy-két nagyobb kapacitású Memory Stick Duo, Pro Duo, vagy Pro HG Duo kártyát.

A H20 alaptartozéka egy lítium-ion akku és a hozzá való töltő. Egy feltöltéssel kb. 290 fotó készíthető.

A fényképezőgép fekete színben lesz kapható, várhatóan 280 dollár körüli nyitóáron.

A Sony Cyber-shot DSC-H20 főbb tulajdonságai:

  • 10 megapixeles Super HAD CCD szenzor
  • 10x optikai zoom (38-380mm ekv.)
  • 2 cm makró közelpont
  • Optikai képstabilizátor
  • Arc- és mosolyfelismerő mód
  • Arcmemória
  • Dinamika optimalizáció
  • Intelligens témamód választás
  • Max. ISO3200 érzékenység
  • HD minőségű videofelvétel
  • HD kimenet
  • 3” LCD kijelző, 230 400 képponttal
  • 11 MB belső memória
  • Memory Stick Duo, Pro (HG) Duo kártyákkal kompatibilis
  • Lítium-ion akkumulátor és töltő

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Intelligens fotózás 8 új Cyber-shot készülékkel Karcsú, színes fényképezőgépek HD videofilm felvételi képességgel

Az idény legfrissebb Cyber-shot digitális fényképezőgépei ugyanolyan jól néznek ki, mint amennyire szenzációs képeket készítenek.

Amennyiben feltétel nélküli rajongója a színes, divatos stílusnak és modern technológiának, ne keressen tovább, hiszen már megtalálta a Cyber-shot T900 és T90 készülékeket. Keskeny, szemet gyönyörködtető megjelenés, óriási érintőképernyő és az új funkció, a 720p HD filmrögzítés jellemzi, így nincs egyszerűbb módja a csodás képek készítésének.

A nagy tudású, kompakt Cyber-shot W sorozat két csúcskategóriás modellel bővült. A W290 és W270 egyaránt HD filmrögzítéssel, 5x optikai zoommal rendelkező, 28mm széleslátószögű Carl Zeiss objektívvel hívja fel magára a figyelmet.

Amennyiben nagy teljesítményre van szükség egy kompakt, kiválóan hordozható készülékben, a Cyber-shot H20 a nagy átfogású, 10x-es optikai zoomtartományával és HD rögzítőképességével igazán stílusos választás.

A felhasználóbarát S980 és S930 kitűnő választás, ha a Cyber-shot élményvilágba szeretne belépni. Ezüst, fekete és pink színekkel, és az olyan komoly funkciókkal, mint az arcérzékelés és a SteadyShot képstabilizálás szinte bármely pillanatban tisztább képeket biztosítanak.

Cyber-shot™ T900 és T90

Ultra-keskeny megjelenés, merész vonalvezetés és káprázatos színek a legfeltűnőbb tulajdonságjegyei a Cyber-shot T sorozatú digitális fényképezőgépeknek.

15,1mm*-es vastagságú T900 ezüst, fekete, vörös és bronz színű borítást kapott. A még karcsúbb, 13.9mm*-es T90 ezüst, fekete, barna, pink és kék színek közül válaszható.

Mindkét T sorozatú modell kezelése élményszámba megy. A 3,5”-os, széles, Xtra Fine LCD érintőképernyő (T900) nemcsak részletgazdagon jeleníti meg a fényképeket, hanem a fényképezőgép kezelése is itt, ujjának érintésével történik. Az új, “Intelligent Auto” mód a használatot tökéletesen leegyszerűsíti. A fényképezőgép ilyenkor automatikusan elemzi az adott helyzetet, és a legmegfelelőbb beállítások elvégzésével biztosítja az eredményt. A teljesítményre hangolt BIONZ processzor tiszta, alacsony zajszintű képeket eredményez bármely szituációban – legyen az utazás vagy olyan vidám családi esemény, amely beltérben, gyenge fényviszonyok mellett zajlik.

Az optikai SteadyShot a felvétel élességéért és tisztaságáért felel, leginkább kézből, rossz fényviszonyok idején hasznos, míg a fejlett arcérzékelés és mosolyfelismerés segítségével könnyedén készíthetők kiváló portrék.

Otthon maradt a kamera? Semmi baj. Az új, 720p HD filmfelvevő funkcióval részletgazdag felvételek készíthetők 30kép/mp sebesség mellett. Akár 60 percnyi, sztereó hangzású, tűéles HD videó rögzíthető a 4GB-os MemoryStick™ kártyán: ez elegendő idő arra, hogy a nap legfontosabb eseményeit rövid klipek formájában megörökíthesse. Csatlakoztassa a Cyber-shot T900 vagy T90 fényképezőgépet bármely HD televízióhoz és élvezze az eredményt ahogy hazaért. A BRAVIA Sync segítségével a TV-n történő képnézegetés még egyszerűbb, hiszen a BRAVIA TV távirányítójával vezérelheti a vetítést.

Cyber-shot™ W290 és W270

A kompakt, új Cyber-shot W290 és W270 komoly teljesítményt sűrít a zsebméretű készülékbe.

A szemet gyönyörködtető színekben kapható Cyber-shot W sorozat a kompromisszummentes képminőséget és a praktikus, könnyű kezelhetőséget és funkcionalitást testesíti meg.

A bőséges, 5x-ös optikai zoomtartománnyal és a 28 mm széleslátószögű objektívvel a Carl Zeiss optika kitárja a fotózás lehetőségeinek tárházát – a részletgazdag közeliektől a tájképeken át a vidám összejövetelekig egyaránt.

A nagyteljesítményű BIONZ processzor eredeti, alacsony zajtartalmú, 12,1 megapixeles képeket és érzékeny expozíciót biztosít. A magas érzékenységgel közösen (ISO3200) az optikai SteadyShot a fényképezőgép rázkódásából eredő negatív hatásokat csökkenti, amely ködös illetve minimális fénnyel rendelkező jelenetek esetén előnyös különösen.

A fejlett arc-, és mosolyérzékeléssel a természetes, spontán portrék illetve csoportképek készítése könnyedén történhet. A 720p HD filmrögzítési módban gyönyörű HD videófelvételek készíthetők, sztereó hanggal, amely csodásan jelenik meg HD televízióján.

A nagyméretű, 3,0”-os Clear Photo LCD Plus kijelző (W290) kristálytisztán, magas kontrasztban jeleníti meg a képeket és videókat, még verőfényes napsütés idején is. A felhasználóbarát kezelés “Intelligent Auto” módja bármely jelenet esetén optimális beállításaival segíti a fotóst.

A W230 négyféle látványos színben kapható (ezüst, fekete, vörös, kék). A minőségi, 12,1 megapixeles felbontás a 4x-es optikai zoomtartománnyal rendelkező objektívvel, optikai SteadyShot-tal és a nagyméretű, 3,0”-os Clear Photo LCD Plus kijelzővel egészül ki.

Az összes új Cyber-shot modellhez Picture Motion Browser 4.0 szoftver tartozik. A Sony legújabb verziójú képrendező rendszere leegyszerűsíti a válogatást, keresést és megtekintést a PC-n tárolt képek és videóklipek esetén. A opcionális kiegészítők széles választéka áll rendelkezésre, hogy a Cyber-shot készülékből még többet hozasson ki.

A puha hordtáskák közül 3 új design mutatkozik be, amely a karctól és portól védi meg a készülékeket. Az első egy valódi bőrtok, amely 4 színben kapható (fekete, vörös, barna és fehér) – LCS-CSVA. A második egy nyomott bőrtok, szintén négy különböző színben (fekete, kék, zöld és pink) – LCS-CSVB és végül a lezser választás, amely hatféle megjelenéssel hívja fel magára a figyelmet (fekete, zöld, ezüst, pink, barna és kék) – LCS-CSVC.

A legfrissebb fejlesztésű GPS eszköz, a GPS-CS3KA kit a Cyber-shot™-tal készített képeket GPS koordinátákkal látja el, s ezeket a Google Earth™ szoftverrel megjelenítve a legismertebb képmegosztó szolgáltatásokkal azonnal kompatibilis, feltölthető állomány áll rendelkezésre. Az előző modellel összehasonlítva nagyobb érzékenység, beépített memória és SD kártyahely áll rendelkezésre, valamint egy LCD kijelző a precíz kezelés érdekében.

A Cyber-shot™ S980 és S930, a W290, W270 és W230, illetve a T900 és T90 s nem utolsósorban a H20-as 2009 tavaszán kerülnek a boltokba.

*a legkeskenyebb részén