Sony Cyber-shot T90 és T900

0

A rejtett optikás T-sorozat idei két első modellje a T90 és T900, melyek – többek között – előbbi tulajdonságuk révén rendkívül apró gépvázat kaptak. A T900 mindössze 15,1 mm, míg a T90 13,9 mm vastag.

Sony Cyber-shot DSC-T90

Sony Cyber-shot DSC-T90

Mindkét modell 12,1 megapixeles, 1/2,3” -as Sony Super HAD CCD szenzort tudhat magáénak. Optikájuk egy 4x zoomátfogású, Carl Zeiss Vario-Tessar objektív, kisfilmes értéken 35-140mm-nek megfelelő látószöggel. A véletlen bemozdítás elkerülése érdekében a gépeket optikai képstabilizátorral is ellátták. A fotók feldolgozása a Sony saját fejlesztésű BiONZ rendszerére hárul. Az érzékenység ISO3200-ig emelhető.

A túlnyomórészt automata működési fényképezőgépeket Dinamika optimalizáló (DRO), Arc- és mosolyfelismerő, valamint automata témaprogram választó szolgáltatásokkal is felszerelték.

Sony Cyber-shot DSC-T900

Sony Cyber-shot DSC-T900

A T90 és T900 HD kimenettel is rendelkezik, amit nem csak a nagyméretű álló-, de a mozgóképek tekintetében is kihasználhatunk, mivel mindkét modell HD minőségű (1280 x 720 pixel) videofelvételi funkcióval rendelkezik, legfeljebb 30 kocka/mp sebességgel. A T900 ezen felül sztereo hangfelvételre is képes.

A T90 hátuljára 3” képátlójú, 16:9 oldalarányú (Wide) LCD kijelző került, melynek felbontása 230 400 képpont, a T900 pedig 3,5” képátlójú, szintén széles képernyős, 921 600 pontos monitort kapott.

A T90-hez és T900-hoz is alaptartozék egy lítium-ion akku és a hozzá való töltő. Megjelenésük – több színváltozatban – kb. 300 és 380 dolláros bevezető áron várható, idén tavasszal.

A készülékek főbb tulajdonságai:

 • 12 megapixeles Super HAD CCD szenzor
 • 4x optikai zoom (35-140mm ekv.)
 • Optikai képstabilizátor
 • Arc- és mosolyfelismerő mód
 • Dinamika optimalizáció
 • Intelligens témamód választás
 • Max. ISO3200 érzékenység
 • HD minőségú videófelvétel
 • 3” (T90) és 3,5” (T900) LCD kijelző, 230 és 921 ezer képponttal
 • 11 MB belső memória
 • Memory Stick Duo, Pro (HG) Duo kártyákkal kompatibilis
 • Lítium-ion akkumulátor és töltő

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Intelligens fotózás 8 új Cyber-shot készülékkel Karcsú, színes fényképezőgépek HD videofilm felvételi képességgel

Az idény legfrissebb Cyber-shot digitális fényképezőgépei ugyanolyan jól néznek ki, mint amennyire szenzációs képeket készítenek.

Amennyiben feltétel nélküli rajongója a színes, divatos stílusnak és modern technológiának, ne keressen tovább, hiszen már megtalálta a Cyber-shot T900 és T90 készülékeket. Keskeny, szemet gyönyörködtető megjelenés, óriási érintőképernyő és az új funkció, a 720p HD filmrögzítés jellemzi, így nincs egyszerűbb módja a csodás képek készítésének.

A nagy tudású, kompakt Cyber-shot W sorozat két csúcskategóriás modellel bővült. A W290 és W270 egyaránt HD filmrögzítéssel, 5x optikai zoommal rendelkező, 28mm széleslátószögű Carl Zeiss objektívvel hívja fel magára a figyelmet.

Amennyiben nagy teljesítményre van szükség egy kompakt, kiválóan hordozható készülékben, a Cyber-shot H20 a nagy átfogású, 10x-es optikai zoomtartományával és HD rögzítőképességével igazán stílusos választás.

A felhasználóbarát S980 és S930 kitűnő választás, ha a Cyber-shot élményvilágba szeretne belépni. Ezüst, fekete és pink színekkel, és az olyan komoly funkciókkal, mint az arcérzékelés és a SteadyShot képstabilizálás szinte bármely pillanatban tisztább képeket biztosítanak.

Cyber-shot™ T900 és T90

Ultra-keskeny megjelenés, merész vonalvezetés és káprázatos színek a legfeltűnőbb tulajdonságjegyei a Cyber-shot T sorozatú digitális fényképezőgépeknek.

15,1mm*-es vastagságú T900 ezüst, fekete, vörös és bronz színű borítást kapott. A még karcsúbb, 13.9mm*-es T90 ezüst, fekete, barna, pink és kék színek közül válaszható.

Mindkét T sorozatú modell kezelése élményszámba megy. A 3,5”-os, széles, Xtra Fine LCD érintőképernyő (T900) nemcsak részletgazdagon jeleníti meg a fényképeket, hanem a fényképezőgép kezelése is itt, ujjának érintésével történik. Az új, “Intelligent Auto” mód a használatot tökéletesen leegyszerűsíti. A fényképezőgép ilyenkor automatikusan elemzi az adott helyzetet, és a legmegfelelőbb beállítások elvégzésével biztosítja az eredményt. A teljesítményre hangolt BIONZ processzor tiszta, alacsony zajszintű képeket eredményez bármely szituációban – legyen az utazás vagy olyan vidám családi esemény, amely beltérben, gyenge fényviszonyok mellett zajlik.

Az optikai SteadyShot a felvétel élességéért és tisztaságáért felel, leginkább kézből, rossz fényviszonyok idején hasznos, míg a fejlett arcérzékelés és mosolyfelismerés segítségével könnyedén készíthetők kiváló portrék.

Otthon maradt a kamera? Semmi baj. Az új, 720p HD filmfelvevő funkcióval részletgazdag felvételek készíthetők 30kép/mp sebesség mellett. Akár 60 percnyi, sztereó hangzású, tűéles HD videó rögzíthető a 4GB-os MemoryStick™ kártyán: ez elegendő idő arra, hogy a nap legfontosabb eseményeit rövid klipek formájában megörökíthesse. Csatlakoztassa a Cyber-shot T900 vagy T90 fényképezőgépet bármely HD televízióhoz és élvezze az eredményt ahogy hazaért. A BRAVIA Sync segítségével a TV-n történő képnézegetés még egyszerűbb, hiszen a BRAVIA TV távirányítójával vezérelheti a vetítést.

Cyber-shot™ W290 és W270

A kompakt, új Cyber-shot W290 és W270 komoly teljesítményt sűrít a zsebméretű készülékbe.

A szemet gyönyörködtető színekben kapható Cyber-shot W sorozat a kompromisszummentes képminőséget és a praktikus, könnyű kezelhetőséget és funkcionalitást testesíti meg.

A bőséges, 5x-ös optikai zoomtartománnyal és a 28 mm széleslátószögű objektívvel a Carl Zeiss optika kitárja a fotózás lehetőségeinek tárházát – a részletgazdag közeliektől a tájképeken át a vidám összejövetelekig egyaránt.

A nagyteljesítményű BIONZ processzor eredeti, alacsony zajtartalmú, 12,1 megapixeles képeket és érzékeny expozíciót biztosít. A magas érzékenységgel közösen (ISO3200) az optikai SteadyShot a fényképezőgép rázkódásából eredő negatív hatásokat csökkenti, amely ködös illetve minimális fénnyel rendelkező jelenetek esetén előnyös különösen.

A fejlett arc-, és mosolyérzékeléssel a természetes, spontán portrék illetve csoportképek készítése könnyedén történhet. A 720p HD filmrögzítési módban gyönyörű HD videófelvételek készíthetők, sztereó hanggal, amely csodásan jelenik meg HD televízióján.

A nagyméretű, 3,0”-os Clear Photo LCD Plus kijelző (W290) kristálytisztán, magas kontrasztban jeleníti meg a képeket és videókat, még verőfényes napsütés idején is. A felhasználóbarát kezelés “Intelligent Auto” módja bármely jelenet esetén optimális beállításaival segíti a fotóst.

A W230 négyféle látványos színben kapható (ezüst, fekete, vörös, kék). A minőségi, 12,1 megapixeles felbontás a 4x-es optikai zoomtartománnyal rendelkező objektívvel, optikai SteadyShot-tal és a nagyméretű, 3,0”-os Clear Photo LCD Plus kijelzővel egészül ki.

Az összes új Cyber-shot modellhez Picture Motion Browser 4.0 szoftver tartozik. A Sony legújabb verziójú képrendező rendszere leegyszerűsíti a válogatást, keresést és megtekintést a PC-n tárolt képek és videóklipek esetén. A opcionális kiegészítők széles választéka áll rendelkezésre, hogy a Cyber-shot készülékből még többet hozasson ki.

A puha hordtáskák közül 3 új design mutatkozik be, amely a karctól és portól védi meg a készülékeket. Az első egy valódi bőrtok, amely 4 színben kapható (fekete, vörös, barna és fehér) – LCS-CSVA. A második egy nyomott bőrtok, szintén négy különböző színben (fekete, kék, zöld és pink) – LCS-CSVB és végül a lezser választás, amely hatféle megjelenéssel hívja fel magára a figyelmet (fekete, zöld, ezüst, pink, barna és kék) – LCS-CSVC.

A legfrissebb fejlesztésű GPS eszköz, a GPS-CS3KA kit a Cyber-shot™-tal készített képeket GPS koordinátákkal látja el, s ezeket a Google Earth™ szoftverrel megjelenítve a legismertebb képmegosztó szolgáltatásokkal azonnal kompatibilis, feltölthető állomány áll rendelkezésre. Az előző modellel összehasonlítva nagyobb érzékenység, beépített memória és SD kártyahely áll rendelkezésre, valamint egy LCD kijelző a precíz kezelés érdekében.

A Cyber-shot™ S980 és S930, a W290, W270 és W230, illetve a T900 és T90 s nem utolsósorban a H20-as 2009 tavaszán kerülnek a boltokba.

*a legkeskenyebb részén