Mi köze a tiplinek a vakuszinkronhoz?

3
844

Több, mint gondolnád!

Arthur_Fischer
1947-ben Artur Fischer német feltaláló jegyeztette be a szinkronizált vaku szabadalmát, miután az akkori vakukkal képtelen volt jó képet készíteni újszülött lányáról. A szintén német Adolf Miethe és Johannes Gaedicke által 1887-ben feltalált, magnézium és kálium-klorát (KClO3) keverékéből álló villanóporral az volt a fő probléma, hogy nem tudták rendesen időzíteni az expozícióhoz. Fischer urat annyira zavarta a probléma, hogy azt mondta, ha nincs olyan villanó, amellyel jó képet lehetne készíteni, akkor ő elkészíti a saját vakuját. Az új szabadalom a villanást segített időzíteni az exponáló gomb lenyomásához. S hogy mi köze ennek a tiplihez? A tipli, vagy más néven fischer dűbel nem más, mint Arthur Fischer egy másik szabadalma. De fejlesztett gyerekjátékot, orvosi eszközt és elektromos cigaretta gyújtót is. Arthur Fischer ez év január végén hunyt el, 96 évesen. Nevéhez több, mint 1100 szabadalom fűződik, így Thomas Edisont is megelőzve. Nagy koponya volt, rengeteget köszönhet neki az emberiség.
Forrás és további részletek: http://petapixel.com/2016/02/10/inventor-synchronized-camera-flash-dies-96-patents-edison/

Hozzászólások

hozzászólás

Hozzászólás

Ezzel az e-maillel már van regisztráció ezen a site-on. Használd a Belépés funkciót vagy adj meg másikat.

Hibás felhasználónevet vagy jelszót adtál meg

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.

3 hozzászólás

újabbak
legjobbak újabbak régebbiek
1

Okozhat gondot, ha a vakupapucsba olyan adaptert teszek, aminek fém a talpa? A két érintkező miatt kérdezem, mert nem ismerem a működési elvüket. Vagy nem ér hozzájuk a sima talp?

Szerző2
Irházy Róbert (Birdie)

Nem gond a fém talp, az egyes érintkezőket ilyen esetben szigetelő veszi körül:

3

Köszönöm. Ez az adapter egyébként egy sima csavaros állványtartó lap. Most rendeltem meg, de időközben eszembe jutott, hogy a vakuszinkron miatti érintkezők mit szólnak majd hozzá. Ezek szerint nem zárja majd őket rövidre.