Kenko MILC

0

A Kenko a Japánban tartott Giftshow alkalmával mutatta be cserélhető objektíves, tükör nélküli fényképezőgépének prototípusát. Ennek mockup verzióját egyébként már láthattuk a Photokinán is.
A 14 Mpixeles gépre C-bajonettes objektíveket csatlakoztathatunk fel, melyek elsődlegesen a CCTV videózásban ismertek, méretük is ebből adódóan alkalmas a kis gépek készítésére.
A Kenko új gépéről túl sokat még nem tudni, az ismeretes, hogy 1/2,3″ típusú (vagyis a kompaktokban is alkalmazott) 14 Mpixeles szenzort használtak. RAW formátumot nem támogat a masina, s beépített vaku sem került a gépre. A magnézium vázas Kenko fényképezőgép alapoptikája 6 mm f/1,4 lesz, amely kisfilmes formátumban kb. 35 mm-es gyújtótávolságnak felel meg.
A kit ára várhatóan kedvezően alacsony lesz (~350 dollár), az alacsony ár egyébként az objektívekre is igaz. A C-bajonettes CCTV optikákról azonban tudni kell, hogy minőségük nem veszi fel a versenyt a mai, kifinomult, fejlett objektívekével, de különleges képi hatásukkal bizonyára sok fotóamatőr és fotóművész szívét dobogtatják meg.

A gépről fotókat a lenti, japán linken keresztül tekinthetnek meg Olvasóink, a másik linken néhány fotó található, melyek C-bajonettes objektívvel és Olympus E-PL2-vel készültek (fontos hozzátenni, hogy a Kenko jóval kisebb szenzormérete miatt a linken látható fotók belső részét képes csak rögzíteni a Kenko gép).