Canon PowerShot SX240 HS és SX260 HS

0

A Canon PowerShot SX240 HS és SX260 HS szinte minden téren megegyezik. Legfőbb ismérvük a méretükhöz képest jeletős optikai zoomátfogás, mely 20x-os (25-500mm ekv.). Az objektív 4 fényértéket ráasegítő stabilizátort is kapott, makrózásnál pedig 5 cm-es munkatávolságot tesz lehetővé.

Mindkét modell hátsó megvilágítású CMOS szenzorral szerelt, melyek felbontása 12 megapixel. A képfeldolgozást a DIGIC 5 rendszer végzi. Érzékenységük ISO100 és 3200 között változtatható, de nem csak ez a funkció, hanem például az expozíciós alap adatok (rekesz, záridő) is manuálisan állítható.

Ha “mozizni” támad kedvünk Full HD felbontás áll rendelkezésünkre, 1280 x 720 pixeles felbontásban pedig a Canon új Movie Digest funkciója, mely néhány másodperces előfelvételt is biztosít. A hang sztereóban kerül rögzítésre, és a 20x-os optikai zoomot is használhatjuk közben.

Hátul egy 3”-os képátlójú, 461 000 képpontos LCD-t helyeztek el. Mindkét gép SD kártyákat használ, áramforrásként pedig a mellé csomagolt lítium-ion akkumulátort, melyet feltöltve, kb. 230 felvétel készülhet.

Egyetlen különbség a két gép között a beépített GPS vevő, mely az SX260 HS modellben megtalálható, a kisebb társban viszont nem.

A Canon PowerShot SX240 HS és SX260 HS márciustól lesz kapható, 330 és 360 euróért.

A Canon PowerShot SX240 HS és SX260 HS főbb jellemzői:

  • 1/2,3”-os BSI-CMOS szenzor
  • 12 megapixeles max. felbontás
  • DIGIC 5 feldolgozórendszer
  • ISO100-3200 érzékenység
  • Ekvivalens 25-500 mm-es (20x zoom) objektív
  • 5 cm-es makró munkatávolság
  • Optikai stabilizátor (4 Fé rásegítés)
  • Smart Auto mód
  • Továbbfejlesztett fehéregyensúly mérés
  • Manuális üzemmódok (rekesz és záridő előválasztás)
  • Movie Digest funkció (4 mp-es előfelvétel)
  • Full HD (1080p) videó (24 képkocka/mp)
  • HDMI kimenet
  • Új arcfelismertető mód (12 arc raktározható)
  • Sztereó hangfelvétel
  • 3”-os LCD, 461e képpontos
  • SD/SDHC/SDXC kompatibilitás
  • Beépített GPS vevő (csak az SX260 HS modellben)
  • Lítium-ion akkumulátor (230 felvétel egy töltéssel)

Sajtóközlemény:

Nagy teljesítmény és sokoldalúság: Új Canon PowerShot SX260 HS és SX240 HS

Budapest, 2012. február 7. – A Canon, a digitális képalkotási technológiák egyik vezető vállalata bemutatta az új PowerShot SX260 HS és a PowerShot SX240 HS modelleket. A 20-szoros optikai zoomot fejlett képalkotó technológiákkal egyesítő elegáns és modern fényképezőgépekkel részletgazdag fényképek és Full HD videók rögzíthetők. A PowerShot SX260 HS modell négy1, a PowerShot SX240 HS pedig három2 színben érhető el, és a trópusi tengerparton eltöltött családi nyaralásokhoz és akciódús kalandokhoz egyaránt ideális választás.

A Canon ezen kategóriájának legvékonyabb3 fényképezőgépei egy kompakt, zsebben elférő házban kínálják a DIGIC 5 által működtetett HS System rendszernek és az új Intelligens képstabilizáló rendszenek köszönhető kiváló képminőséget a felhasználók számára. A PowerShot SX260 HS modellben található, beépített GPS egységgel még könnyebben rögzíthetők az utazások, az útvonal pedig az otthoni karosszék kényelmében, egy térképen visszakövethető.

Kiváló zoom, kiváló minőség
Legyen szó egy életre szóló üdülésről vagy egy értékes családi pillanatról, a továbbfejlesztett 25 mm-es, nagy látószögű, 20-szoros optikai zoomot biztosító Canon objektívnek, és a 4-fokozatú optikai képstabilizátornak köszönhetően a felhasználók minden eddiginél közelebb kerülhetnek az eseményekhez. Az új ZoomPlus technológia – kiaknázva a DIGIC 5 számítási teljesítményét, és a pontosabb és részletesebb digitális nagyítást biztosító nagyfelbontású érzékelőt – a zoom hatótávolságát 39-szeresre növeli.

A Canon új Intelligens képstabilizáló rendszerével kiegészített optikai zoom éles, részletgazdag képeket, valamint remegésmentes felvételeket biztosít a felhasználók számára, számos különböző felvételi helyzetben. A jelenet és téma azonosítása után a fényképezőgép a tiszta és elmosódás-mentes felvételek érdekében kiválasztja a képstabilizátor hét4 üzemmód-beállítása közül a legmegfelelőbbet. A Makró képstabilizátor például ideális az egzotikus növények vagy rovarok kristálytiszta, közeli felvételeihez, míg az Erőteljes képstabilizátor a nagyteljesítményű zoommal együtt megkönnyíti a távoli témák filmezését, így tökéletes egy szafarin a vadvilág filmezésére.

A Canon újgenerációs DIGIC 5 képfeldolgozó processzorát és a 12,1 megapixeles, nagy érzékenységű CMOS érzékelőt ötvöző, továbbfejlesztett HS System rendszernek köszönhetően minden körülmények között – különösen rossz fényviszony esetén – kiváló minőségű, alacsony zajszintű felvételek készíthetők. A holdfényes tengerparton vagy egy bulin készült képek is jól exponáltak, és akár 75 százalékkal kevésbé zajosak lesznek, vaku vagy állvány használata nélkül is.

Gyors fényképezés, egyszerűen
A fényképezőgépek a Canon elismert integrált Smart Auto technológiájának köszönhetően teljes szabadságot kínálnak a felhasználók számára. Az akár 58 különböző téma felismerésére képes integrált Smart Auto technológia a lehető legjobb eredmény elérése érdekében meghatározza a legmegfelelőbb beállításokat. A fejlett, több fényforrás érzékelésére képes több területes fehéregyensúly a fényforrásokhoz korrigálja a színek egyensúlyát, és a természetesebb eredmény érdekében megszünteti a nemkívánatos színtúltengést.

Az új Arcazonosító rendszer segítségével a barátok és családtagok még akkor is jól néznek ki a ki a fényképeken, ha nagy csoportban vagy a kép szélén állnak. A felhasználók a fényképezőgépben akár 12 arcot is egyszerűen regisztrálhatnak, és a születési idő megadásával engedélyezhetik az integrált Smart Auto technológia néhány új, életkorhoz kapcsolódó témáját. Ha például egy alvó csecsemőről készül felvétel, a fényképezőgép kikapcsolja a vakut és a hangokat, és meghatározott exponálási beállításokat alkalmaz annak érdekében, hogy a profi fotósok által kedvelt „túlvilágítási effektushoz” hasonló, világos portrét kapjon eredményül. Ha egy kétévesnél idősebb gyermek a szabadban játszik, a fényképezőgép több mozgásra számít, és a fókusz biztosítása érdekében bekapcsolja a Servo AF funkciót, majd egy rövid, nagysebességű felvételsorozatot készít. Az Arcazonosító rendszer felcímkézi a képeket a képen szereplők nevével, így a felhasználók – a mellékelt ImageBrowser EX szoftver használatával5 – a gyorsabb böngészés érdekében név szerint kereshetnek akár a képtárában, akár a fényképezőgépen vagy a számítógépén.

Ismerje meg kreatív képességeit
A maximális rugalmasság érdekében a fényképezőgépek teljes manuális vezérlést is kínálnak a felhasználók számára. Ezáltal lehetőségük nyílik arra, hogy saját kreativitásukat is belevigyék a felvételekbe, és felfedezzék az ISO érzékenység, a zársebesség és a rekeszérték módosításainak különálló hatásait a képeiken.

Az érzékelő és a képfeldolgozó processzor kombinációja nem csak kiváló képminőséget biztosít, hanem a nagysebességű felvételi funkciókat is támogatja. A gyorsan változó események a nagy sebességű, kiváló minőségű sorozatfelvétellel – amely 10,3 felvétel/mp sebességgel készít teljes felbontású képeket – megállíthatók, vagy a 240 képkocka/mp sebességű Szuperlassú videó mód segítségével lelassíthatók. A Kézi éjszakai üzemmód pedig a nagysebességű felvételek sorozatát – a lehető legkisebb mértékű elmosódás és a lehető legjobb exponálás érdekében – egyetlen képbe egyesíti.

A modellek továbbfejlesztett kreatív szűrőivel, nyolc effektus6 használatával a felhasználók a kreativitás új szintjére emelhetik felvételeiket. Az új lágy fókusszal romantikussá tehetnek egy képet, a bőrkisimító effektussal – amely a még előnyösebb hatás érdekében kiegyenlíti a bőr tónusait – pedig tökéletes portrékat alkothatnak. A tájképek megjelenése a miniatűr effektussal megváltoztatható, így a téma makettszerűvé tehető.

Emlékezzen minden lépésre
A felhasználók a felvételkor felcímkézhetik a képeket a helyi idővel és a pozícióval, amelyet a PowerShot SX260 HS modellben található GPS7 automatikusan rögzít, így egyedi utazónaplót készíthetnek. A továbbfejlesztett, beépített GPS naplózó funkció az előző modellhez képest rendszeresen és gyorsabban naplózza a fényképezőgép helyzetét, így egyetlen feltöltéssel több, mint 48 órás nyomon követést biztosít a felhasználók számára. A mellékelt Map Utility szoftver használatával a Google Maps szolgáltatásban megtekinthető az utazás, vagy a Google Earth8 segítségével bárhol a világon megosztható a barátokkal, vagy a családtagokkal.

A modellekben található továbbfejlesztett Videomontázs móddal a felhasználók a nap képeiből „a színfalak mögötti” minivideókat készíthetnek. A funkció rögzíti a felvételek készítése előtti utolsó négy másodpercet, és azokat egyetlen filmmé fűzi össze, amely remek lehetőség a fényképek történetének HD (720p) minőségben történő elmesélésére.

Az utazótárs
A robusztus fém háznak és a kompakt, könnyű kialakításnak köszönhetően a fényképezőgépek egyaránt ideálisak a nyaralásokhoz és a fontos események rögzítéséhez. A felhasználók egyetlen érintéssel gyorsan és könnyen válthatnak a fényképezés és a filmezés között, így az eseményt Full HD (1080p) minőségben, sztereó hanggal rögzíthetik. A részletes videoadat feldolgozó technológia biztosítja, hogy a legfontosabb részletek rögzítése érdekében a Videó üzemmód az érzékelő minden képpontját használja. Segítségével a felhasználók minden pillanatot újra átélhetnek a HD képernyőn. A 20-szoros optikai zoom filmezés közben is használható, az Intelligens képstabilizáló rendszer pedig biztosítja, hogy még a teleobjektív zoom legnagyobb állásában készített felvételek is egyenletesek és remegésmentesek legyenek.

A Diszkrét üzemmódnak köszönhetően feltűnésmentesen készíthetők felvételek vallási műemlékekben vagy múzeumokban. A külön megvásárolható vízálló tokkal a fényképezőgépek akár 40 m-es mélységig is levihetők, így a hullámok alatti és feletti látvány is megörökíthető. A világos, 7,5 cm-es képátlójú, körülbelül 460.000 képpontos felbontású PureColor II G LCD-kijelző, és a jobb láthatóságot, valamint a rázkódások és ütődések elleni védelmet biztosító, üvegből készült védőréteg lehetővé teszi, hogy a felhasználók a videóikat és képeiket könnyedén tekinthessék meg.

Csatlakozzon a CANON iMAGE GATEWAY közösségéhez
A fényképezőgép tulajdonosai csatlakozhatnak a továbbfejlesztett CANON iMAGE GATEWAY webhelyhez is, amely már akár 10 GB személyes tárhelyet biztosít a fényképek tárolásához, akár teljes felbontásban is. Az egyszerűen használható felületen a felhasználók képeket kereshetnek, fénykép- és videoalbumokat készíthetnek – amelyekhez az ismerősök megjegyzéseket fűzhetnek – és e-mailen, vagy közösségi hálózatokon közvetlenül megoszthatják az albumokat9.

A PowerShot SX260 HS legfontosabb jellemzői

  • 20-szoros zoom, 25 mm-es nagy látószögű objektív; kompakt ház
  • HS System rendszer: 12,1 megapixeles CMOS érzékelő és DIGIC 5 processzor
  • GPS
  • Intelligens képstabilizáló rendszer
  • Full HD filmek
  • 7,5 cm (3,0″) képátlójú PureColor II G LCD-kijelző
  • Integrált Smart Auto technológia (58 téma felismerésére képes)
  • Arcazonosító
  • Manuális, AV és TV módok
  • Nagy sebességű felvételkészítés
  • Külön megvásárolható, 40 m mélységig vízálló tok

A PowerShot SX240 HS legfontosabb jellemzői

  • 20-szoros zoom, 25 mm-es nagy látószögű objektív; kompakt ház
  • HS System rendszer: 12,1 megapixeles CMOS érzékelő és DIGIC 5 processzor
  • Intelligens képstabilizáló rendszer
  • Full HD filmek
  • 7,5 cm (3,0″) képátlójú PureColor II G LCD kijelző
  • Integrált Smart Auto technológia (58 téma felismerésére képes)
  • Arcazonosító
  • Manuális, AV és TV módok
  • Nagy sebességű felvételkészítés
  • Külön megvásárolható, 40 m mélységig vízálló tok

1 Ezüst, fekete, vörös, zöld
2 Ezüst, fekete, vörös
3 A megjelenés időpontjában (2012. február)
4 Az Intelligens képstabilizáló rendszer üzemmódjai: Normál képstabilizátor, Mozgásos képstabilizátor, Makró képstabilizátor, Dinamikus képstabilizátor, Erőteljes képstabilizátor, Dinamikus és makró képstabilizátor és Állványos üzemmód.
5 A mellékelt ImageBrowser EX szoftver egyes extra szolgáltatásaihoz, például az arcfelismeréshez internetkapcsolatot igénylő automatikus szoftverfrissítésre lehet szükség.
6 Bőrkisimító effektus, lágy fókusz, halszem effektus, miniatűr effektus, miniatűr effektus videókban, szuperélénk mód, poszter effektus, játék-fényképezőgép effektus és monokróm effektus.
7 A GPS használata bizonyos országokban és területeken korlátozva lehet. A GPS használata során mindig be kell tartani az adott ország és terület törvényeit és szabályait, figyelembe véve az elektronikus eszközök használatának korlátozásáról szóló esetleges előírásokat is.
8 A Google, a Google Maps és a Google Earth a Google Inc. védjegye.
9 A szolgáltatás nem minden régióban érhető el.