Új Vanguard GH-300T pisztoly-markolatos gömbfej

0

A Vanguard új ABEO Pro 180 fokban állítható Pro állványai mellett bemutatta a GH-300T jelű új gömbfejét.

Pisztoly-markolatos gömbfejjel már korábban is találkozhattunk, azonban a GH-300T az átlag markolatnál tovább megy, ugyanis ravasszal is rendelkezik, melyet egy kábellel összeköthetünk a fényképezőgéppel, így exponáló karként funkcionálhat. Ez főként akkor jöhet jól, ha méretes teleobjektívvel dolgozunk, így bal kezünkkel folyamatosan kezelhetjük a zoomgyűrűt, míg jobb kézzel segíthetünk a gép forgatásában, valamint a szükséges pillanatban exponálhatunk is anélkül, hogy kezünk gépre helyezésével időt veszítenénk.
A jól láthatóan elsősorban sport- vagy természetfotózásnál jó szolgálatot tevő funkciót B-módú fotózásra is kiterjeszthetjük, így éjszakai tájkép fotózásnál is hasznos lehet (így nem kell a gép exponáló gombját nyomni, elegendő a tömegközéppont alatti elsütő kart, ami kevésbé okozhat berázást, persze egy távkioldó ennél sokkal jobb megoldás).

A gömbfej alatt 72 pontban könnyedén rögzülő elfordítható panoráma talpat találunk, amely 360 fokban teljesen körbeforgatható. Maga a gömbfej -32..+90 fokban oldalra dönthető, míg lefelé -8, felfelé 90 fokban állítható. A fej felső részén 38 mm-es gyorscseretalp található.

A Vanguard GH-300T 200 dolláros áron kerül forgalomba.