Tamron 16-300mm f/3,5-6,3 Di-II VC PZD szuperzoom

0

A Tamron bejelentette AF16-300mm f/3,5-6,3 Di-II VC PZD Macro objektívének fejlesztését, mely a legnagyobb zoomátfogású stabilizált objektív lesz APS-C szenzoros digitális fényképezőgéphez.

Az új, 18,8×-es átfogású zoomobjektív 24-450 mm-es kisfilmes objektívnek megfelelő látószöget biztosít APS-C szenzoros gépen. A gyors élességállításért PZD fókuszmotor felelős.

A csupán 39 cm-es minimális tárgytávolságának köszönhetően 1:2,9 leképezési arány is elérhető, így makróobjektív részleges kiváltására is alkalmas.
A gyenge fényben, illetve tele tartományban történő fotózás megkönnyítéséért az objektívbe stabilizátort is építettek (a Sony A bajonettes modell nem tartalmaz stabilizátort).

A Tamron AF16-300mm f/3,5-6,3 Di-II VC PZD Macro Canon EF, Nikon F és Sony A bajonettel kerül forgalomba egy későbbi időpontban, az új termék ára egyelőre nem ismert.

Sajtóközlemény:

16 -300mm f/3.5-6.3 Di II VC PZD MACRO

A Tamron bemutatta legújabb élvonalbeli nagy teljesítményű 16 -300mm f/3.5-6.3 Di II VC PZD MACRO Zoom-objektívét. A kibővített gyújtótávolság magába öleli a nagylátószög illetve a tele-fotó objektívek tulajdonságait.

Az 1992-ben forgalmazott 28 -200mm (Model 71D ) objektíve, kora legmodernebb nagy teljesítményű Zoom-objektívének számított, mely a forradalmi újításainak és kompakt, könnyű kialakításának volt köszönhető. A gyártó azóta is folyamatosan bővíti portfólióját, hogy világszínvonalú optikáival szolgálja a fogyasztók javát.

Az új tervezési megközelítés eredménye a létrehozott ultra-kompakt objektív.

A legkiesebb fókusztávolság 16mm (35mm film formátumban: 24.8mm), mellyel próbál válaszolni a fogyasztók kérésére, akik szerettek volna szélesebb látószöggel fényképezni, mint amivel a hagyományos Zoom-objektívek rendelkeznek. A nagy gyújtótávolság másik véglete a 300mm (35mm film formátumban: 465mm), amely teleobjektív tulajdonságaival, és a nagy átfogásnak köszönhetően a lehető legtöbb helyzetben használható pillanataink megörökítésére. A nagy teljesítményt tovább erősíti a figyelemre méltó 18.8X nagyítási arány, mely egyedülálló a maga kategóriájában.

A tervezés során a legújabb optikai technológiákat vetette be a Tamron. Az objektív 16 lencsetaggal rendelkezik. A lencsetagok egy újfajta bevonatot kaptak, mely megakadályozza a nem kívánatos becsillanást és a szellemképet, és biztosítja az éles, nagy kontrasztú képeket.

A korábbi modellekben megismert PZD ( Piezo Drive) is helyet kapott a rendszerben, hogy halkabb és pontosabb AF műveleteket hajtson végre. Az élesebb képek készítésére a VC (Vibration Compensation) ad lehetőséget. A VC stabilizátor csökkenti a képi elmosódást és az objektív bemozdulását, így pontosabb képet kapunk akár kézből fényképezve nagyobb gyújtótávolságnál is.

Az új objektív minimális élességállítási távolsága 0,39 méter az egész zoom tartományban. A maximális nagyítási arány 1:2.9. Ez lehetővé teszi makró fotózás kínálta lenyűgöző közelséget.