Ultravékony Olympus mju 1040

0

Az Olympus μ 1040 10 Mpixel felbontású, 3×-os optikai zoomos belépőszintű képességű fényképezőgép, melyet különleges technológiákkal vérteztek fel.
Ezek közé tartozik az arcfelismerés, mely személyek fotózásánál nyújt segítséget a fókusz és fénymérő rendszernek, a Bright Capture mód, mely a gyenge fénynél történő fotózás során felvilágosítja az élőképet, hogy pontosabban komponálhassunk, az árnyékkompenzálás, amely a a fotó sötétebb területeket világosítja fel, valamint a digitális képstabilizáció, amely nagy érzékenység használatával csökkenti a berázás és bemozdulás esélyeit gyenge fényviszonyok között.

Az Olympus μ 1040 főbb jellemzői:

  • CCD: 10 Mpixel, 1/2,3″
  • ISO50-1600 érzékenység, kisebb felbontásban akár ISO3200
  • objektív: 3x-os zoomátfogás, 38-114 mm ekv. gyújtótávolság, f/3,5-5 fényerő, 7 cm makró közelpont
  • átnézeti kereső nincs
  • ultravékony kialakítás, fém burkolat
  • LCD: 2,7″ HyperCrystal, 230e pixel
  • 640×480 pixeles videórögzítés (max. 30 kép/mp)
  • automatikus élességállítás arcfelismeréssel, kézi élességállítás nincs
  • 48 MB belső memória, xD kártyahely, adapterrel microSD támogatás
  • Li-ion akkumulátor
  • Hi-Speed USB2.0 csatlakozás

A részletes specifikációt adatlapunk tartalmazza, melynek linkje hírünk alatt található.

Sajtóközlemény:

Precíziós optika, új, vékony fém vázban
Az Olympus µ 1040: Kiváló képek elegáns készülékkel

Hamburg, 2008. augusztus 25. – A nagyteljesítményű funkciókat és az újratervezett vékony fém vázat egyesítő Olympus µ 1040 rendkívül elegáns képzőművész. Mindössze 16,5 mm vastagságával precíziós, 3x-os zoom (38-114 mm*) optikát és olyan modern technológiákat alkalmaz, mint a Továbbfejlesztett arcfelismerés vagy az Árnyékkompenzáló technológia. Az új Intelligens automata üzemmód öt gyakran előforduló helyzetet képes érzékelni, és ezeknek megfelelően automatikusan elvégezni a beállításokat a fényképezőgépen, beleértve az élességet és az expozíciót is. A felhasználó a nagyméretű (6,9 cm/2,7”) HyperCrystal LCD HyperCrystal LCD kijelzőn komponálhatja meg és ellenőrizheti a képeket. A fényképezőgép belső memóriáján kívül xD-Picture Card vagy – a mellékelt tartozéknak köszönhetően – microSD Card memóriakártyán is tárolhatóak adatok. A 10 megapixeles µ 1040 2008 szeptemberében, jelenik meg az üzletekben.

Elegancia és innováció
Az µ 1040 az elegancia új generációját képviseli. A fényes, 16 mm vékony fém váz sokat mondó, és kápráztató színekben kapható, mint például a csillogó ezüst, éjfekete, magma vörös és sárgadinnye, elcsúsztatható lencsevédővel, ami tovább javítja a µ 1040 áramvonalas megjelenését. A sok gomb okozta zűrzavar helyett a legtöbb funkció a sík kezelőfelület segítségével érhető el. Ez biztosítja az egyszerű navigációt, és ugyanakkor magával ragadja, a minimál design kedvelőit.

Csúcstechnológiás jellemzők
Az Olympus µ 1040 fényképezőgépbe épített új technológiáknak köszönhetően pillanatok alatt tökéletes felvételek készíthetőek. Új technológia az Intelligens automata üzemmód. Meghatározza a leggyakrabban előforduló helyzeteket, majd alkalmazza a megfelelő beállításokat a fotó elkészítéséhez. A továbbfejlesztett Arcfelismerő technológia jóvoltából a fényképezőgép akár 16 arc felismerésére képes. A kép árnyékos területeit praktikus módon optimalizáló Árnyékkompenzáló technológiával kombinálva biztosra vehetjük, hogy fotóalanyainkat mindig megfelelően exponáljuk.

Az ISO beállításokat növelő Digitális képstabilizáló rendszer segítségével mindig tiszta és éles felvételek készíthetőek – akár gyenge fényviszonyok mellett is. A nagyteljesítményű TruePic III képfeldolgozó processzor javítja a színreprodukciót és a képminőséget, továbbá növeli a sebességet.

Vegye át az irányítást
Az Olympus µ 1040 modellel a felhasználó irányít. A Beállítások előnézete funkció lehetővé teszi a kép beállításainak valós idejű megjelenítését az LCD kijelzőn. Így egyszerűen választhatjuk meg a megfelelő beállításokat a legjobb hatás elérése érdekében. Amennyiben további segítségre lenne szükség, a fényképezőgépbe integrált súgó funkció erre is megoldást kínál. A felhasználó 39 nyelv közül választhat a menü navigációhoz. A belső memórián túl a képadatok xD-Picture Card vagy – a mellékelt tartozék segítségével – microSD memóriakártyán is tárolhatóak. A képfájlok számítógépen is egyszerűen kezelhetőek a fényképezőgéphez mellélelt sokoldalú Olympus Master szoftver használatával. A csillogó ezüst, éjfekete, magma vörös és sárgadinnye színekben kapható fényes és ultra vékony µ 1040 2008 szeptemberében kerül az üzletek polcaira.

Olympus µ 1040 – fő jellemzők:

  • A szuper vékony fém vázba (mindössze 16,5 mm) zárt, miniatűr 3x-os optikai zoommal (38-114 mm*) bármilyen felvétel rögzíthető a nagyszerű tájképektől az izgalmas közeli felvételekig
  • 10 megapixel a poszter méretű nyomtatáshoz
  • Tökéletes képek egyszerűen – Az Intelligens automata üzemmód érzékeli az öt leggyakrabban előforduló helyzetet, és ezeknek megfelelően automatikusan végzi el a beállításokat, beleértve az élességet és az expozíciót is
  • A továbbfejlesztett Arcfelismerő technológia akár 16 személy arcának felismerésére, élességének és expozíciójának tökéletes beállítására alkalmas, plusz a kép egyéb területein is javítja az expozíciót
  • A 6,9 cm/2,7″ átmérőjű HyperCrystal LCD kijelző ragyogó napsütésben is kiváló előnézeti lehetőséget biztosít
  • Digitális képstabilizáció csökkenti az életlenséget gyenge fényviszonyok mellett is
  • A TruePic III képfeldolgozó processzor gyorsabb adatkezelést és jobb képminőséget biztosít
  • Őrizze meg emlékeit hanggal rögzíthető filmfelvételeken (VGA felbontás, 30 fps sebesség)
  • xD-Picture Card és microSD memóriakártyákkal kompatibilis

* 35 mm-es fényképezőgépre vonatkoztatva
A microSD az SD Card Association bejegyzett védjegye.

BrightCapture technológia
Gyenge fényviszonyok mellett jobb eredmények elérésére kifejlesztett technológia. Kétféle módon működik: 1) A szenzor minden rendelkezésre álló pixel információját felhasználja a kép megjelenítéséhez az LCD kijelzőn, amely a hagyományos típusokhoz képest négyszer világosabb, így gyenge fényviszonyok mellett is egyszerűbbé teszi a komponálást. 2) Bizonyos üzemmódokban emeli az érzékenységet (egyes esetekben csökkenti a felbontást), ami jól exponált felvételeket eredményez pontos színreprodukcióval, nagy kontraszttal és felbontással, akár a vaku használata nélkül is.

Digitális képstabilizáló rendszer
Speciális üzemmód, amely automatikusan növeli a fényképezőgép ISO érzékenységét, ami rövidebb záridőt tesz lehetővé – így segít elkerülni a fényképezőgép bemozdulása, illetve gyorsan mozgó témák által okozott életlenséget.

Továbbfejlesztett arcfelismerő technológia
Az emberi arc felismerésére alkalmas technológia, amely főtémaként azonosítja az arcot a kompozícióban. Az arcot automatikusan élesre állítja, és beállítja az optimális expozíciót, így a megfelelő területeken éles, ideálisan exponált kép az eredmény. A továbbfejlesztett Arcfelismerő technológia akár 16 arcot is képes érzékelni.

HyperCrystal
A kiváló minőségű, teljesen áteresztő technológiával készült LCD kijelzők alsó részén elhelyezett plusz réteg visszaveri a külső fényforrásokból érkező fényt. Ez javítja az LCD fényerejét, így akár a közvetlen napfényben megjelenített képek is élesek, és a hagyományos kijelzőkhöz képest jobb kontraszttal jelennek meg. Különösen nagy látószöget is lehetővé tesznek becsillanás és árnyék nélkül, így a képek több szögből is megkomponálhatóak és egyszerre több személlyel megoszthatóak.

Beépített Panoráma üzemmód
Ez az üzemmód 130°-os panorámaképek azonnali megkomponálását teszi lehetővé a fényképezőgépben. A képernyőn megjelenő útmutatásnak megfelelően a különálló képek rögzítésével izgalmas panorámaképek illeszthetőek össze bármilyen tájkép vagy égbolt realisztikusabb és emocionálisabb megörökítéséhez. Ez az üzemmód kizárólag xD-Picture Card memóriakártyával használható.

Intelligens automata üzemmód
Az „intelligens” AUTO üzemmód az Arcfelismerés és az Árnyékkompenzáló technológia alkalmazásával lehetővé teszi öt, gyakran előforduló helyzet automatikus érzékelését, így manuális beállítások nélkül is tökéletes felvételek készíthetőek.

microSD kompatibilitás
A fényképezőgéphez mellékelt speciális tartozék jóvoltából a fényképezőgép az xD-Picture Card memóriakártyákon kívül microSD memóriakártyákkal is kompatibilis.

Árnyékkompenzáló technológia
A sötét részeket tartalmazó képek expozícióját javító technológia. Az emberi szemhez hasonlóan működő szenzor alkalmazásával a kompozíciók sötét részeit (pl. fa árnyéka) a fényképezőgép azonosítja, majd beállítja az expozíciót. Az eredmény egy realisztikusabb és részletes kép.

Beállítások előnézet
Lehetővé teszi különböző beállítások előnézetét a felvétel elkészítése előtt. Így a felhasználó biztos lehet abban, hogy a rögzített felvétel tökéletes lesz. A kép osztott ablakban jelenik meg az LCD kijelzőn valós időben, így egyszerűen összehasonlíthatóak a különböző opciók, és elkészíthető a lehető legjobb felvétel.

TruePic III képfeldolgozó processzor
Az Olympus legújabb generációs képfeldolgozó rendszere. Automatikusan javítja a képminőséget: a színreprodukciót (árnyalat, színtelítettség és fényerő), a képélességet (kevesebb zaj, jobb élreprodukció) és a feldolgozási sebességet.