Tamron 90mm f/2,8 Di III Macro VXD – tükör nélküliekhez

0

A Tamron újabb modellel bővítette tükör nélküli fényképezőgépekhez készült objektívjeinek körét, most a makrófotósoknak kedvez az újratervezett 90mm f/2,8-cal.

A Tamron 90mm f/2,8 Di III Macro VXD (Model F072) az 1979-ben bemutatott SP 90mm f/2,5 tizedik utódmodellje, egyben az első, amely kifejezetten MILC-ekhez készült.
15 lencsetagja közül négy alacsony szórású (Low Dispersion), amely hatékonyan csökkenti a kromatikus aberrációt. A BBAR-G2 (Broad-Band Anti-Reflection Generation 2) bevonat a szellemképek és a becsillanások minimalizálásáért felelős, így még ellenfényes körülmények között is precíz, kontrasztos leképezést kapunk.

A szűkebb rekesz használatakor is körkörös formájú bokeh érdekében 12 lamellás rekeszt alkalmaztak, az új napellenző pedig lehetővé teszi, hogy akár a polárszűrőt is elforgathassuk anélkül, hogy a napellenzőt le kellene szednünk.

Az autofókusz támogatásához a fókuszmeghajtást nagy nyomatékú lineáris léptetőmotor biztosítja (VXD – Voice-coil eXtreme-torque Drive). Az por és vízzáró szigetelésekkel ellátott tubuson egy fókuszhatároló kapcsolót, valamint egy programozható funkciógombot is elhelyeztek. A firmware frissítésére, illetve az objektív működési paramétereinek módosítására egy USB Type-C aljzat is került a bajonettcsatlakozó közelébe.

A Tamron új 90mm f/2,8 Di III Macro VXD makróobjektíve Nikon Z és Sony E bajonettel vásárolható meg 2024. október végétől, ára 680 euró (700 amerikai dollár) lesz.