10 megapixeles Samsung mobil

0

A Samsung mindig is élen járt a nagy felbontású kamerával szerelt mobiltelefonok piacán, így nem meglepő, hogy a világ első 10 megapixeles mobiljával jelentkeztek a napokban. Az SCH-B600 típusszámú készülék sajtóbejelentése már az év elején rendezett CeBIT kiállításon megtörtént és egyelőre csak a koreai boltok polcain tűnik fel.

Az SCH-B600 6 mm-el vékonyabb és kb. 10 grammal könnyebb mint elődje, a 7 megapixeles SCH-V770 és külön szolgáltatásként mobil TV (Satellite DMB) vételi képességgel is ellátták. Megjelenítője egy 2,2 colos, 240 x 320 képpontos, színes TFT LCD monitor, amely 16 millió szín megjelenítésére képes, de TV kimenetéről külső megjelenítőkhöz is csatlakozhatunk.

A 10 megapixeles állóképek készítését 3x optikai és 5x digitális zoom segíti. A B600-at vakuval és automata élességállítással is felszerelték. Ezen felül olyan szolgáltatásokat kapunk, mint a fehéregyensúly beállítás, a kézi élességállítás, a sorozatfényképezés, vagy az időeltolásos mód. Állóképek mellett mozgókép-, és hangfelvételre is képes, MPEG4 formátumban, QVGA minőségben, 15, vagy 30 képkocka/mp sebességgel. Emellett az MP3, AAC és AAC+ hangfájlok lejátszása is lehetséges a készülékkel akár fejhallgatón, akár a B600 sztereó hangszóróin keresztül. További szolgáltatásai: PictBridge nyomtatás , hangfelismerés, kártyaolvasó, dokumentum megjelenítés.

A mobil támogatja a vezetéknélküli BlueTooth kapcsolatot, mellyel egyéb telefonokhoz, nyomtatókhoz BlueTooth headsetekhez csatlakozhatunk. Az SCH-B600 belső memóriája, külön megvásárolt MMCmicro kártyával egészíthető ki.

A telefon nem lesz olcsó, hiszen Koreában kb. 900 dollárnak megfelelő helyi fizetőeszközért vásárolható meg.