Nikon D7000 v1.02 firmware frissítés

0

A Nikon új firmware-t jelentett be a D7000 digitális tükörreflexes fényképezőgépéhez. A v1.02-es belső szoftver a következő változtatásokat tartalmazza:

  • A gép zajcsökkentést végez azoknál a felvételeknél, ahol a záridő hosszabb, mint 1 mp (korábban ez az érték 8 mp volt) és az On (Be) érték van beállítva a Long Exp. NR (Hosszú expozíció zajcsökkentése) opciónál. A művelet célja, hogy megszüntesse a hosszú záridővel készített állóképeken előforduló fényes foltokat.
  • Kiküszöbölték azt a hibát, amely meghiúsította a D7000-rel készített videók megnyitását egyes videoszerkesztő alkalmazásokban.
  • Ha a fényképezőgépet A/V-kábellel csatlakoztattuk a televízióhoz, és videót játszottunk le, akkor a videó lejátszása első alkalommal rendben megtörtént, de ha újra megpróbáltuk lejátszani a videót, akkor a hangerő minimálisra csökkent, és a hang lejátszása időnként megszakadt. Ezt a hibát is javították.
  • Ha a fényképezőgép képátfedés funkciójával készített RAW képek fehéregyensúlyát a Capture NX 2 vagy a ViewNX 2 programmal módosítottuk, akkor a képek bíbor színárnyalatot kaptak. Ez is orvosolva.
  • Kiküszöbölték azt a hibát, amelynek következtében a tájolási információ helyén a „0.00” felirat jelent meg, ha a GP-1 GPS-egységet csatlakoztattuk a fényképezőgéphez. Most már a helyes „—.–” felirat jelenik meg.
  • Ha az Fn gombra vagy az ellenőrző gombra a virtuális horizont megjelenítése a keresőben funkció volt kiosztva, és megnyomtuk az adott gombot, akkor a virtuális horizont hibásan jelent meg. Ezt a hibát kijavították.
  • Kiküszöbölték a Súgóban megjelenő alábbi hibákat.
    – A „Maximum sensitivity” (Legnagyobb érzékenység) beállítás súgója jelent meg a fényképezés menü > ISO sensitivity settings (ISO érzékenység beállítása) > On (Be) vagy Off (Ki) súgója helyett.
    – Német nyelvű súgó jelent meg a „Select focus priority for AF-S mode.” (Élességprioritás kiválasztása az AF-S módhoz.) opciónál az a1>Egyéni beállítás: AF-C priority selection (AF-C prioritás kiválasztása) súgóban.

A firmware frissítéséhez szüksésges tudnivalók, illetve a frissítés fájljai megtalálhatók a Nikon oldalán, mely lenti linkünkről érhető el.