Cullmann Nanomax 260M

0

Cullmann Nanomax 260M

A Nanomax elsődlegesen kezdőknek és hobifotósoknak, no meg kompakt fényképezőgépet használó amatőröknek készíti Nanomax állványcsaládját, melynek legkisebb tagja is 10 év garanciával vásárolható meg. A Nanomax 260M a széria legkomolyabb tagja, kivehető monopoddal és kombinált fotó- illetve videó fejjel.

A Cullmann Nanomax 260M lábai alumíniumból készültek, melyek 4 szekcióból állnak. A normál terpeszhez képest egy szélesebb terpesz is választható, ez esetben 49 cm-re közelíthetjük meg a földfelszínt (ez közel 20 cm-rel magasabb, mint a monopod nélküli Nanomax 260-nál, hiszen ott a középoszlop ketté szerelhető).

A lábak végén kombinált gumikupak helyezkedik el, mely gumi végként is funkcionálhat, de becsavarva előtűnik a fémtüske is. A lábak kinyitáshoz itt is gyorsszorítók kioldására van szükség, melyeknél a szorítás erőssége nem állítható.

A középoszlop itt két funkciót lát el. Egyrészt a tripodnak kínál kihúzható oszlopot, másrészt kiszerelhető, s ez esetben monopodként is használható. E megoldás hátránya a korábban említettek alapján, hogy az állványnál a minimális magasság jelentősen megnő. Ezt azonban áthidalhatjuk, hogy a Flex rendszerhez készült kisebb oszlopot megvásároljuk (előzetesen érdemes kipróbálni, nem 100%, hogy kompatibilis a kettő). Előnye viszont egyértelmű: így egy árért két terméket kapunk.
A monopod 5 szekciós, kinyitásához szorítógyűrűket kell elcsavarnunk szinte minimális mértékben. A maximális magasság kinyitott állapotban 152 cm.

A monopodra egyszerű 3D fej került, mely szükség esetén leszerelhető és cserélhető. A fej forgatásán és 360 fokban döntésén/emelésén kívül még 90 fokban portré állásba is állíthatjuk. Sajnos vízmérték nem került rá.

A fényképezőgép felhelyezését viszonylag kis méretű, 3,5×3,5 cm-es gyorscseretalppal végezhetjük.

Az állvány terhelhetősége megegyezik a monopod nélküli változatával, vagyis 3,5 kg.

A tripod lábainak felső része habosított anyaggal bevont, így kényelmesen cipelhető vállon (a monopod nem kapott ilyet).
A Cullmann Nanomax 260M bruttó 28 ezer Ft-ért vásárolható meg a fent bemutatott 3D fejjel együtt.

Cullmann Nanomax 260M
Min. magasság (max. terpesszel) 49 cm (fej nélkül 41 cm)
Max. magasság 138 cm (fej nélkül 130 cm)
Max. magasság kihúzott középoszloppal 165 cm (fej nélkül 157 cm)
Összecsukott hossz 53 cm (fej nélkül 46 cm)
Legnagyobb csőátmérő 20 mm
Legkisebb csőátmérő 13 mm
Szekciók száma 4
Monopod max. magasság 152 cm (fej nélkül 144 cm)
Monopod összecsukott hossz 48 cm (fej nélkül 40 cm)
Monopod legnagyobb csőátmérő 25 mm
Monopod legkisebb csőátmérő 18 mm
Monopod szekciók száma 5
Terhelhetőség 3,5 kg
Tömeg (fejjel együtt) 1,6 kg